Før kampen: Leicester

Oppdatert: 28. September 2019

Newcastle møter Leicester for andre gang denne sesongen. Brendan Rodgers har virkelig fått sving på laget sitt, men står muligens uten en av sine mest betrodde menn når The Magpies kommer på visitt.

Dato: Søndag 29. september
Kampstart: Kl. 17.30 på King Power Stadium
Dommer: Craig Pawson

Motstanderen
Et noe svekket Leicester lag, tok seg videre fra ligacupens fjerde runde, etter å ha slått Championship-klubben Luton 0-4 på bortebane tirsdag kveld. Den kampen startet Ayoze Perez som spydspiss på topp, samtidig som at det soleklare førstevalget i den posisjonen, Jamie Vardy, fikk fortjent hvile på benken. Perez maktet heller ikke denne gangen å noterte seg for sin første tellende scoring for de blå, men noterte seg for en målgivende pasningen på 0-1-målet. Spanjolen fikk svært god omtale blant Leicester-fansen i sommer, men Premier League-sesongen har så langt ikke vært spesielt god for Perez. Han står oppført uten målpoeng og har bare startet fire av seks kamper. Perez har utelukkende spilt høyreving i ligaen, og har til gode å gjennomføre en full kamp der.

Leicester er i storform om dagen. Klubben kan skimte med svært gode resultater denne sesongen, og er nok av mange spådd å være med i kampen om spill i Europa. Revene åpnet ligaen med 1-1 borte på Stamford Bridge, og de to neste kampene endte med seier over henholdsvis Sheffield United og Bournemouth. Sist helg ble Tottenham beseiret. Klubbens eneste tap var mot Manchester United. Leicester innehar for øyeblikket tredjeplassen i ligaen med sine 11 poeng. Det er kun to poeng opp til suverene Manchester City på andreplass. Fem baklengsmål på seks kamper er også best i ligaen – sammen med Liverpool. De blå revene kan også vise til tre plussmål – det er tredje best i ligaen. Til sammenligning har Newcastle fem poeng og fire minusmål å vise til.

De to foregående sesongene har de blå revene endt på to strake niendeplasser. Og en skal bare fire sesonger tilbake til da Claudio Ranieri og hans mannskap sjokkerte en hel fotballverden.

Stammen i laget
Det er spesielt tre gjenværende spillere hos Leicester, som er uvurderlige for klubben. Det er keeper Kasper Schmeichel, som har vært i klubben siden 2011, målgarantisten Jamie Vardy og playmakeren James Maddison.

Så langt står Jamie Vardy med tre fulltreffere – et solid snitt på scoring i annenhver kamp. Forrige sesong noterte spissen seg for 18 mål på 34 ligakamper. De tre foregående sesongene har 32-åringen levert henholdsvis 20, 13 og 24 scoringer, som er svært imponerende i en klubb som Leicester.

Viktigheten av James Maddison, som ankom klubben fra Norwich forrige sesong, er enkel å belyse ved å se på fjorårets statistikk. Den offensive midtbanespillerne skapte 100 sjanser forrige sesongen, noe som var det høyeste antallet i Premier League. Forrige sesong ble det syv scoringer og syv målgivende pasninger på 22-åringen.

Lagene
Allan Saint-Maximin har slitt med en kjenning, men har blitt friskmeldt til kampen. Det har også Sean Longstaff blitt. Det er særdeles godt nytt, ettersom Jonjo Shelvey har pådratt seg en hamstringskade. Han blir ute av spill i to uker, ifølge Steve Bruce. Newcastle-treneren bekreftet også at DeAndre Yedlin er tilgjengelig, men uttalte samtidig at «vi må være forsiktige» med amerikaneren. Yedlin har ikke spilt fotball siden april, men har nå trent i to uker med førstelaget.

Denne uken har Florian Lejuene blitt intervjuet av klubben, og franskmannen bekrefter da at comebacket nærmer seg. Franskmannen har denne uken trent normalt med resten av laget. Muligens comeback på slutten av nesten måned.

Matt Ritchie og Dwight Gayle er fremdeles ute av spill, men det er ventet at førstnevnte ligger an til å rekke den påfølgende kampen mot Manchester United.

Det er ventet at Longstaff erstatter Shelvey. Et annet mulig bytte kan være at Saint-Maximin erstatter enten Atsu eller Almiron. Sistnevnte har hatt en meget skuffende start på sesongen, og engelske medier spekulerer i at paraguayaneren kan bli vraket på søndag. Det spørs imidlertid om Bruce våger å ta sjansen på å starte den lynhurtige franskmannen, da han har pådratt seg kjenninger hver eneste gang han har vært involvert denne sesongen. Sannsynligvis blir derfor 22-åringen å finne på benken når kampen sparkes i gang.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Dummett, Willems – Almiron, Longstaff, Hayden, Atsu – Joelinton

Hos Leicester mister Daniel Amertey og Matty James kampen. For Newcastle er det godt nytt at James Maddison er usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Schmeichel, Pereira, Evans, Soyuncu, Chilwell – Ndidi, Maddison (Praet), Tielemans – Perez, Vardy, Barnes

Innbyrdes oppgjør
Dette blir det andre møtet mellom klubbene denne sesongen. Den jevnspilte kampen endte 1-1 på St. James’ Park. Leicester vant imidlertid straffesparkkonkurransen etter at både Shelvey og Hayden ikke maktet å få ballen i nettet.

Sist lagene møttes i serien, var på King Power Stadium i april. Da vant Newcastle 0-1, etter at en Ayoze Perez i storform klarte å finne veien til nettmaskene med hodet sitt. Det motsatte oppgjøret vant Leicester 0-2. Den foregående sesongen var det tilsvarende: Newcastle vant 1-2 på bortebane, mens Leicester vant 2-3 på St. James’ Park.

Lagene har møtt hverandre åtte ganger i Premier League. Tre av dem har endt i favør Newcastle, mens de resterende fem har endt med seier til søndagens motstander.  Leicester har kun tapt én av sine siste ti hjemmekamper i ligaen. Det var faktisk mot Newcastle, da Perez satte inn kampens eneste scoring.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login