Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 25. February 2023

Det første store trofeet i England denne sesongen skal avgjøres på Wembley Stadium i morgen ettermiddag. Newcastle skal opp mot Manchester United og «the magpies» har mulighet til å ende sin 68 år lange trofetørke. Det har gått 24 år siden Newcastle var sist i en finale på Wembley og tapte da FA-cup finalen mot nettopp «the red devils».

Dato: 26. februar 2023

Kampstart: Kl. 17.30 Wembley Stadium

Dommere: David Coote (Hoved), Nick Hopton & Tim Wood (Linje), Simon Hooper (Fjerde), Nick Greenhalgh (Reserve Linje). Peter Banks (VAR), Eddie Smart (VAR assistent).

Newcastle United

Det nærmer seg en av de viktigste kampene på lang tid for Newcastle, hvis man ser bort fra viktige nedrykkskamper de siste sesongene. Eddie Howe har styrt Newcastle til sin første finale på 24 år, og kan skape historie om klubben skulle ende sin 68 år lange trofetørke. Newcastle har aldri gått til topps i ligacupen etter at den ble innført i 1960. Det beste forsøket var tilbake i 1975/76 sesongen da de møtte Manchester City i finalen, men måtte se seg slått 2-1.

Det var nok få som så for seg at Newcastle skulle ta seg helt til finalen når Newcastle gikk seirende ut mot Tranmere Rovers tilbake i august. Men guttene har gått seirende ut mot forbi Crystal Palace, Bournemouth, Leicester og Southampton og finale er fasit. En god motivasjon inn til finalen er at siden 2009/10 sesongen er det ingen managere som har vunnet flere kamper i ligacupen enn Howe og Pep Guardiola.

Som vi alle vet er Nick Pope suspendert etter hans røde kort mot Liverpool forrige lørdag, og Martin Dubravka er cupbundet til Manchester United og er derfor utilgjengelig til finalen. Det åpner opp for Loris Karius og Mark Gillespie, det vil mest sannsynlig bli den tidligere Liverpoolkeeperen som vil vokte buret på søndag for Newcastle. Bruno Guimarães sin suspensjon er ferdig sonet og han vil mest sannsynlig gå rett inn fra start. Det blir godt å se den brasilianske magikeren igjen, det har vært et tydelig savn av han i ligaen. Josepeh Willock og Joelinton gikk begge av med skader mot Liverpool, omfanget på skadene er ikke alvorlig og Joelinton vil mest sannsynlig være klar fra start. Willock er litt mer usikker, men vil trolig innta en plass på benken. Emil Krafth er mest sannsynlig tilbake en gang i mars.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Loris Karius

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

Manchester United

Manchester United har virkelig gjort sakene sine etter VM. Erik Ten Hag’s lag har inntatt tredjeplassen i ligaen og slo nettopp ut Barcelona i Europa League. Med den brilliante formen etter VM har de for alvor meldt seg inn i tittelkampen selv med ett travelt kampprogram. De er med fire turneringer, mellom semifinalen og finalen har de spilt seks kamper mot Newcastle som kun har spilt tre.

Ten Hag fikk en treig start som Manchester trener, men har klart å transformere de til ett av verdens mest effektive kontringslag med Marcus Rashford i spissen. Engelskmannen etter VM har vært i fyr og flamme, på 18 kamper i alle turneringer står han med 16 mål og 6 assist. En gledelig nyhet for Newcastle fansen er at Rashford er usikker til finalen, han ble byttet ut torsdag mot Barcelona med en skade og Ten Hag vet ikke om han vil være klar for spill.

Manchester United går inn i sin tiende Ligacup finale og har løftet trofeet fem ganger. Sist storklubben løftet et trofe var tilbake i 16/17 sesongen, da de løftet Europa League-trofeet og ligacuptrofeet. Det er en uvant lang trofetørke for klubben som har vunnet Premier League flest ganger.

Utenom Rashford som er usikker til finalen, vil Donny Van De Beek, Christian Eriksen og Anthony Martial miste finalen. De sliter alle med skader og er forventet tilbake litt senere.

Lagoppstillingen (4-2-3-1)

David De Gea

Aaron Wan-Bissaka – Raphaël Varane – Lisandro Martinez – Luke Shaw

Casemiro – Fred

Antony – Bruno Fernandes – Jadon Sancho

Wout Weghorst

Siste fem oppgjør:
Manchester 0-0 Newcastle 16.10.22
Newcastle 1-1 Manchester 27.12.21
Manchester 4-1 Newcastle 11.09.21
Manchester 3-1 Newcastle 21.02.21
Newcastle 1-4 Manchester 17.10.20

 

Finalehistorikk for Newcastle:
Newcastle 0-2 Manchester U. 98/99 FA Cup
Newcastle 0-2 Arsenal 97/98 FA Cup
Newcastle 0-4 Manchester U. 96/97 Community Shield
Newcastle 1-2 Manchester C. 75/76 EFL Cup
Newcastle 0-3 Liverpool 73/74 FA Cup
Newcastle 0-3 Chelsea 55/56 Community Shield
Newcastle 3-1 Manchester C. 54/55 FA Cup
Newcastle 2-4 Manchester U. 52/53 Community Shield
Newcastle 1-0 Arsenal 51/52 FA Cup
Newcastle 1-2 Tottenham 51/52 Community Shield
Newcastle 2-0 Blackpool 50/51 FA Cup

 

Flest mål EFL Carabao 22/23: Marcus Rashford, 5 ⚽️ (MUN)

Vunnet EFL Carabao flest ganger: Liverpool 9x🏆

Regjerende mestere: Liverpool 🏆

Flest kamper: Ian Rush, 74 kamper

Flest mål: Ian Rush, 46 ⚽️

You must be logged in to post a comment Login