Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 17. February 2023

Liverpool er det eneste laget denne sesongen som har beseiret Newcastle. Det var en tung kveld på Anfield i august når uavgjort resultatet glapp flere minutter over overtiden. I morgen venter en revansj og Liverpool skal få smake ligaens beste forsvar og et heltent St. James’ Park.

Dato: 18. Februar 2023

Kampstart: Kl. 18.30 St. James’ Park

Dommere: Anthony Taylor (Hoved), Gary Beswick & Adam Nunn (Linje), Craig Pawson (Fjerde). Chris Kavanagh (VAR), Simon Long (VAR assistant).

Newcastle United

Det har buttet litt for høytflyvende Newcastle etter at de sikret finalebillett i Carabao-cupen. De to siste kampene har endt med poengdeling og man ser et tydelig savn av Bruno Guimarães på midten. Selv om det kun har endt i to poeng på to kamper så ligger Tyneside-klubben på fjerdeplass og er nå 17 kamper ubeseiret i ligaen. De er også det eneste laget som ikke har tapt på hjemmebane i ligaen og topper den defensive statistikken overlegent.

Joseph Willock måtte gå av tidlig i møte med Bournemouth med en hamstring skade, skaden er ikke alvorlig, men er ikke spilleklar. Miguel Almirón og Allan Saint-Maximin gikk også av med skader i Bournemouth kampen, men er begge friskmeldt av Howe på pressekonferansen. Jamaal Lascelles var ikke på benken mot Bournemouth grunnet personlige årsaker, men skal være kampklar i morgen. Callum Wilson sliter med en liten skade, og er usikker, det avgjøres i dag om han vil innta benken. Ellers er Javier Manquillo, Emil Krafth og Matt Targett ute med skader. Matt Targett er tilbake i trening, men Howe vil ikke ta sjansen å inkludere han i troppen. Bruno som de fleste vet, soner sin siste kamp og er heldigvis tilbake neste helg.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almirón – Anthony Gordon – Allan Saint-Maximin

Alexander Isak 

Liverpool

Det har vært en tung og skuffende sesong for Liverpool-laget som de siste årene har hanket inn trofeer og kjempet i toppen i alle turneringer. Nå ligger Jürgen Klopps lag på en niendeplass og står med kun en seier i ligaen etter nyttår, seieren kom forrige helg mot byrival Everton. Nå venter en tøff bortekamp for «the reds» som desperat trenger alle poengene om de skal ende topp fire ved sesongslutt. Liverpool har hatt et godt tak på Newcastle i Premier Leauge, på de siste 12 oppgjørene er de ubeseiret og det var Liverpool som sist vant på St. James Park hvor Newcastle er ubeseiret siden april.

Det er fem spillere som utilgjengelige for Klopp i morgen. Calvin Ramsay, Thiago Alcantara, Luis Diaz, Ibrahim Konate og Arthur er alle ute med skader.  

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Alisson Becker

Trent Alexander-Arnold – Joseph Gomez – Joel Matip – Andrew Robertson

Jordan Henderson – Fabinho – Stefan Bajcetic

Mohammed Salah – Darwin Nunez – Cody Gakpo

Historikk mot LIV i PL:
Seier: 11
Uavgjort: 12
Tap: 32
Totalt: 55
Siste fem oppgjør i PL:
Liverpool 2-1 Newcastle 31.08.22
Newcastle 0-1 Liverpool 30.04.22
Liverpool 3-1 Newcastle 16.12.21
Liverpool 1-1 Newcastle 24.04.21
Newcastle 0-0 Liverpool 30.12.20

 

You must be logged in to post a comment Login