Før kampen: Burnley

Oppdatert: 02. October 2020

Steve Bruce har fått hard medfart av supporterne den siste tiden, noe han delvis stiller seg uforstående til. Det er ventet at 59-åringen svarer med en offensiv tilnærming til oppgjøret mot Sean Dyches mannskap. 

Dato: Lørdag 3. oktober
Kampstart: 21:00 på St. James’ Park
Dommer: David Coote

Motstanderen
Klubben måtte ta til takke med en utsatt Premier League-start på grunn av den oppsatte kampen mot Manchester United ble utsatt som følge av de røde djevlenes forlengede pause. Den pausen synes ikke akkurat å ha gitt Sean Dyches menn ekstra energi. Burnley har hatt en tøff start på sesongen, og står med null poeng og en målforskjell på minus 3 før lørdagens møte på St. James’ Park. I den første ligakampen ble Leicester for sterke og vant 4-2, mens Southampton overlistet vertene 0-1 sist. På onsdag røk The Clarets ut av ligacupen etter å ha blitt overlistet 0-3 på hjemmebane av et tilnærmet toppet og revansjesugent Manchester City.

Om man ikke teller med avansementet i cupen mot Sheffield United etter en straffesparkkonkurranse, har Burnley kun én seier å vise til så langt denne sesongen. Den kom på bortebane mot Millwall i ligacupens tredje runde.

I ligaen har Burnley så langt måttet klare seg uten den svært solide midtstopperduoen bestående av Ben Mee og James Tarkowski, noe som nok kan ha hatt innvirkning på lagets prestasjoner. Det har også vært en turbulent oppkjøring for klubben, hvor spekulasjonene om Tarkowskis fremtid i klubben har pågått for fullt. Dyche har imidlertid sagt at han regner med at 28-åringen blir værende. Burnley har vært lite aktive på overgangsmarkedet hvor bare Dale Stephens fra Brighton og reservekeeperen Will Norris fra Wolverhampton har blitt rekruttert. Ut har blant andre Jeff Hendrick, Aaron Lennon, Joe Hart og Ben Gibson gått.

Lagene
På fredagens pressekonferanse meddelte Steve Bruce at Jamaal Lascelles og Emil Krafth var usikre til kampen. Førstnevnte var ikke å finne i kamptroppen til oppgjøret mot Newport County, mens svensken måtte byttes ut i andre omgang. Fredag kveld melder The Chronicle at duoen mister kampen. Det er derfor duket for en Premier League-retur for Fabian Schar. Han kom inn på for Krafth på onsdag, og midtstopperen var delaktig i å lede laget fremover på banen i kampen mot klokken. Sveitseren ble fredag tatt ut til landslagets kommende kamper, noe som tyder på at 29-åringen har ristet av seg skulderskaden som han pådro seg i juli. Midtstopperkollegaene Ciaran Clark og Paul Dummett er fremdeles utilgjengelige, men Bruce uttalte at duoen kan bli klare til den påfølgende kampen mot Manchester United. Samme skjebne håpte 59-åringen at også 39 år yngre Matthew Longstaff ville ha.

For øvrig er Dwight Gayle, Martin Dubravka og Matt Ritchie utilgjengelige. Sistnevnte ble i dag operert. Det er ventet at skotten vil være klar for spill igjen i desember. DeAndre Yedlin er usikker til kampen, mens Bruce regnet med at Allan Saint-Maximin nå har overkommet ankelskaden som han pådro seg mot Brighton.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Schar, Fernandez, Lewis – Hendrick, Hayden, Shelvey, Saint-Maximin – Wilson, Joelinton

På fredagens pressekonferanse meddelte Steve Bruce at Jack Cork, Jay Rodriguez og Matthew Lowton mister kampen. Ben Mee skal også fremdeles være utilgjengelig. Han uttalte også at midtbanemennene Johann Berg Gudmundsson og Robbie Brady var usikre, men at regnet med at iallfall sistnevnte ville rekke kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Pope – Bardsley, Long, Tarkowski, Taylor – Brady, Westwood, Stephens, McNeil – Wood, Barnes

Slår tilbake mot kritikken
Kritikk mot Bruce har haglet etter at det måtte en straffesparkkonkurranse til for å sikre cupavansementet mot League Two-klubben Newport County. Kjernen i kritikken går ut på Bruce sin defensive tilnærming til kampene. Newcastle-treneren benyttet fredagens pressekonferanse til å slå tilbake mot denne kritikken, som han mente var urettferdig og ubalansert. Bruce utalte at man bryr seg ikke om kritikk, så lenge den er balansert. Bruce viste videre til at laget – etter hans mening – fortjente å vinne onsdagens cupkamp. I tillegg viste han til at selv om laget hans i forrige uke beseiret Morecambe med sifrene 0-7, så var fokuset på at en av spissene bommet på en sjanse. Bruce forklarte også at han denne sesongen har valgt å bruke en forsvarsfirer med to spisser på topp, og at det vil ta noe tid før formasjonsendringen og taktikken virkelig setter seg.

Innbyrdes oppgjør
Det forrige oppgjøret mellom klubbene endte 0-0 på St. James’ Park. Det motsatte oppgjøret vant Burnley 1-0. Den foregående sesongen vant Newcastle begge oppgjørene. Tre av de fire øvrige oppgjørene mellom klubbene i Premier League har endt med poengdelinger, mens den siste av disse endte med Burnley-seier. Med andre ord har klubbene to seiere mot hverandre siden etableringen av Premier League. Historisk har klubbene også vunnet like mange ganger mot hverandre (43).

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login