Før kampen: Brentford

Oppdatert: 18. May 2024

Det hele skal avgjøres i morgen når vi reiser til Brentford for sesongens siste kamp. Med europeisk fotball på spill og en mulig rekord i sikte, håper vi på å avslutte en innholdsrik sesong med tre poeng.

Dato: 19. mai 2024

Kampstart: Kl. 17.00 Gtech Community Stadium

Dommere: Simon Hooper (Hoved), Adrian Holmes & Simon Long (Linje), Gavin Ward (Fjerde). Paul Tierney (VAR), Natalie Aspinall (VAR assistant).

Newcastle United

Vi nærmer oss sesongslutt med bare 90 minutter igjen å spille, og i morgen møter vi Brentford på deres hjemmebane. Mot “The Bees” har vi en solid statistikk, med fire seiere og ett uavgjort i Premier League-æraen.

Det har vært en bemerkelsesverdig sesong for oss, med retur til Mesterligaen, to kvartfinaler og en rekke skader. Vi står med 17 seiere, 6 uavgjorte og 14 tap, noe som gir oss en 7. plass før siste runde. Med 81 scorede mål er vi kun én scoring unna å tangere vår mest scorende sesong i Premier League-historien. Til tross for imponerende angrepsspill, har vi hatt våre utfordringer defensivt, men har likevel en målforskjell på +21.

Midtukens kamp på Old Trafford endte med et knepent 3-2-tap mot Manchester United. Dette betyr at vi nå deler poeng med dem, men vår bedre målforskjell holder oss foran dem. Chelsea vant sin forrige kamp og har dermed sikret seg et forsprang på tre poeng.

Situasjonen før siste runde er slik: Med seier sikrer vi syvendeplassen, som kan gi Europa Conference League-spill dersom Manchester City vinner FA-cupfinalen. En sjetteplass, garanterer Europa-spill, hvilken turnering avhenger av FA-vinneren. Muligheten for sjetteplassen er der, hvis Chelsea taper og vi vinner. For å unngå å ende på åttendeplass må vi matche resultatet til Manchester United.

Når det gjelder skader, er Callum Wilson forventet å være tilbake i troppen, mens Anthony Gordon sliter med en ankel og en avgjørelse om hans deltakelse vil bli tatt i dag. Tino Livramento er utilgjengelig på grunn av en ankelskade.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Martin Dubravka

Kieran Trippier – Fabian Schär – Dan Burn – Lewis Hall

Sean Longstaff – Bruno Guimarāes – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Brentford

Brentford går inn i sesongens siste runde med lite å spille for, men har en mulighet til å avslutte sterkt foran hjemmefansen. Laget har hatt en utfordrende sesong og befinner seg på en 16. plass med 39 poeng.

De har oppnådd 10 seire, spilt uavgjort 9 ganger og tapt 18 kamper. Til tross for en turbulent sesong har de vist styrke på hjemmebane og er ubeseiret i sine fem siste hjemmekamper.

De siste fem kampene har vært varierende. I forrige kamp sikret de en viktig borteseier mot Bournemouth (1-2). Før det spilte de uavgjort 0-0 hjemme mot Fulham, led et knepent bortetap mot Everton (1-0), vant overbevisende borte mot Luton (1-5), og tok en solid hjemmeseier mot Sheffield United (2-0).

Når det gjelder skader og suspensjoner er Joshua Dasilva, Rico Henry, Aaron Hickey og Ben Mee er alle ute for sesongen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Mark Flekken

Kristoffer Ajer – Nathan Collins – Ethan Pinnock – Sergio Reguilon

Mikkel Damsgaard – Christian Nørgaard – Vitaly Janelt

Bryan Mbuemo – Ivan Toney – Yoane Wissa 

Historikk mot BRE i PL:
Seier: 4
Uavgjort: 1
Tap: 0
Totalt: 5

 

Siste oppgjør i PL:

Newcastle

1-0

Brentford 16.09.23

Brentford

1-2

Newcastle 08.04.23

Newcastle

5-1

Brentford 08.10.22

Brentford

0-2

Newcastle 26.02.22

Newcastle

3-3

Brentford 20.11.21

 

Sesongen så langt

Newcastle

 

Brentford

7.

Tabellplass

16.

17

Seier

10

6

Uavgjort

9

14

Tap

18

2.19

Gj.snitt mål per kamp

1.46

1.62

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.65

10

Rene bur

7

2.51

Gj.snitt sjanser per match

2.08

0-8 mot SHU

Største seier

1-5 mot LUT

4-1 mot TOT

Største tap

1-4 mot WOL

 

You must be logged in to post a comment Login