Før kampen: Leicester

Oppdatert: 06. May 2021

Newcastle er i praksis tre poeng unna å fornye Premier League-kontrakten. En Leicester-seier og en Fulham-seier hjemme mot Burnley, vil imidlertid sette Newcastle-fansens nerver i høyspenn igjen.

Dato: Fredag 7. mai 2021
Kampstart: Klokken 21.00 på King Power Stadium
Dommer: Darren England

Motstanderen
Leicester svever høyt på Premier League-tabellen, noe de har gjort gjennom hele sesongen. Fredagens verter har de siste årene vist at det er et lag supporterne skal regne med at kjemper i toppen av tabellen. De blå revene befinner seg på en knallsterk tredjeplass, med fem poeng ned til overraskelseslaget West Ham på femteplassen. Brendan Rodgers gutter er også det tredje mestscorende laget med 61 i tallet. Kun lagene over, Manchester United (64) og Manchester City (71) har omsatt flere sjanser til scoringer.

Fredagens verter gikk imidlertid på en liten smell borte mot Southampton. Laget klarte kun 1-1, til tross for at Jannik Vestergaard ble utvist etter snaue ti minutter. De tre forgående oppgjørene, hvorav en semifinale i FA-cupen, endte med seiere til Leicester: 2-1 mot Crystal Palace, 1-0 mot Southampton (FA-cup) og 3-0 mot West Bromwich.

En liten merkverdig detalj er at Leicester har tapt syv av sine ni nederlag i ligaen på eget gress. Kun Everton, West Bromwich, Fulham og Sheffield United har tapt flere på hjemmebane.

Lagene
Steve Bruce og kompani må igjen klare seg uten Jamaal Lascelles, Isaac Hayden, Ryan Fraser og Karl Darlow. I tillegg er Fabian Schar utilgjengelig som følge av det unødvendige røde kortet han pådro seg i sluttminuttene mot Arsenal. Newcastle påklagde suspensjonen på tre kamper, men fikk ikke medhold av FA-panelet. Bruce meddelte på pressekonferanse at Elliot Anderson har pådratt seg en skade. Unggutten får muligens derfor ikke muligheten til å vise seg frem på tampen av sesongen.

For øvrig er Joe Willock disponibel igjen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Clark, Dummett – Murphy, Willock, Shelvey, Sean Longstaff, Ritchie – Saint-Maximin, Wilson

Brendan Rodgers har bekreftet at den viktige duoen Jamie Vardy og Jonny Evans, som begge var usikre til kampen, vil være tilgjengelige på fredag. Veteranen Wes Morgan og de talentfulle ungguttene James Justin og Harvey Barnes, mister imidlertid oppgjøret med skader.

Sannsynlig lagoppstilling: Schmeichel – Fofana, Evans, Soyuncu – Ricardo Pereira – Ndidi, Tielemans, Castagne – Madisson – Vardy, Iheanacho

Innbyrdes oppgjør
Leicester City vant oppgjøret på St. James’ Park 3. januar i år. Da Newcastle tok turen til Leicester forrige sesong, endte kampen 5-0 i favør vertene. Det hører til historien at Isaac Hayden ble utvist like før hvilen, og at det på daværende tidspunkt stod 1-0 på resultattavlen. De blå revene vant for øvrig det motsatte oppgjøret (0-3) og ligacupkampen mot The Magpies forrige sesong. I sistnevnte kamp var det kun en straffesparkkonkurranse som skilte lagene.

På de siste tolv oppgjørene mellom lagene, har Leicester vunnet ti, mens Newcastle kun har vunnet to. Noe bemerkelsesverdig er det at ni av disse oppgjørene har endt med at det seirende laget har holdt nullen, og at Newcastle kun ved én anledning har maktet å score mer enn ett mål. Til sammenligning har Leicester hele åtte ganger notert seg for mer enn ett mål på de siste tolv kampene lagene imellom. Det hører til historien at Newcastles to siste seiere mot Leicester, var på King Power Stadium.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login