Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 25. December 2020

Pessimismen har på nytt lagt seg blant Newcastle-fansen etter svake resultater og dårlige prestasjoner mot motstand som The Magpies burde ha utrettet vesentlig mer mot. Nå står Manchester City for tur. Deretter venter Liverpool, Leicester og Arsenal.

Dato: Lørdag 26. desember
Kampstart: Kl. 21:00 på Etihad Stadium
Dommer: Andre Marriner

Motstanderen
Med den standarden man har blitt vant med, har Manchester City levert godt under pari så langt. Fasiten er en åttendeplass og 23 poeng, riktig nok med én kamp til gode på Liverpool og Leicester, som befinner seg på de øverste plassene. Avstanden er derfor i realiteten ikke stor.

The Sky Blues har allerede tapt to ganger og spilt seg til fem poengdelinger. Det kanskje mest bemerkelsesverdige er at maskineriet fra Manchester kun har scoret 19 ganger på 13 kamper. Det er kun to mål mer enn Newcastle, og færre enn samtlige lag som troner over på tabellen. I tillegg har klubber som Aston Villa (24), West Ham (21) og Leeds (24) vært mer målfarlige enn den vanligvis målkåte klubben. Det er imidlertid ingen lag som har sluppet inn færre (12), og kun Aston Villa (7) som har holdt nullen flere ganger enn Manchester City.

Manchester City er ubeseiret på de siste ni kampene i alle turneringen. Det forrige tapet kom mot Tottenham for en drøy måned siden. Forrige ligakamp var på St. Mary’s Stadium, hvor Southampton ble slått med sifrene 0-1. Forut for den kampen ble det poengdelinger mot Manchester United og West Bromwich. På tirsdag vant Guardiola og Co. med sifrene 1-4 mot Arsenal i ligacupens kvartfinale.

Manchester City er for øvrig klar for åttendelsfinalen i Champions League, hvor tyske Monchengladbach venter. De lyseblå vant gruppen sin med fem seiere og én poengdeling.

Lagene
Allan Saint-Maximin, Javier Manquillo, Fabian Schar og Jamaal Lascelles er ute med sykdom. På selveste julaften uttalte Steve Bruce at Martin Dubravka er tilbake, men at han ikke vil være tilgjengelig for denne kampen. Federico Fernandez er usikker til kampen, etter å ha stått over oppgjøret mot Brentford. Argentineren sliter med trette muskler, etter koronasykdom.

Bruce har uttalt at det naturligvis blir en del rokkeringer på laget som følge av det tette kampprogrammet. Han indikerte også at viktige Callum Wilson vil få litt etterlengtet hvile i dagene som kommer. Det vil derfor ikke overraske om spissen hviles mot Manchester City, da ambisjonsnivået mot Pep Guardiolas stjernegalleri vil være smått.

Mot selveste Manchester City vil vi antakelig se et defensivt anlagt mannskap. Som følge av flere dårlige opptredener, i tillegg til hyppig kampbelastning, vil det overraske om Sean Longstaff blir å finne i startelleveren.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Yedlin, Hayden, Clark, Dummett, Lewis – Ritchie, Hendrick, Shelvey, Almiron – Joelinton

Guardiola må klare seg uten midtstopperen Eric Garcia, i tillegg til koronasyke Kyle Walker og Gabriel Jesus. Nathan Ake er usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Ederson – Cancelo, Dias, Stones, Mendy – Rodri, De Bruyne, Foden – Mahrez, Aguero, Sterling

Innbyrdes oppgjør
En må helt tilbake til år 2000 for å finne sist Newcastle vant en ligakamp på de lyseblå sin, arena. Newcastle vant for øvrig en cupkamp på Etihad Stadium i 2014, da Rolando Aarons og Moussa Sissoko sikret avansement. Ellers er det glissent med gode opplevelser i Manchester: De siste elleve bortekampene mot det lyseblå maskineriet har endt med tap. Forrige sesong endte det med et grufullt 0-5-tap. Sist gang Newcastle scoret mer enn ett mål på bortebane mot Manchester-klubben, i ligasammenheng, var i 1996.

På St. James’ Park har det i det siste sett bedre ut mot The Sky Blues. Forrige sesong endte oppgjøret 2-2, etter mål av Jetro Willems, Jonjo Sehvey, Raheem Sterling og Kevin De Bruyne. Gangen før innkasserte The Magpies en overraskende trepoenger.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login