Før kampen: Brentford

Oppdatert: 21. December 2020

En må helt tilbake til 1999 for å finne sist Newcastle deltok i en cupfinale. En semifinaleplass er i potten når Steve Bruce og reisefølget møter Brentford tirsdag kveld.

Dato: Tirsdag 22. desember
Kampstart: Kl. 18.30 på Community Stadium
Dommer: Robert Jones

Motstanderen
Brentford er inne i en ny god sesong, og befinner seg for øyeblikket på en sterk fjerdeplass. Forrige sesong endte eventyret på en tredjeplass, kun to poeng bak West Bromwich som rykket automatisk opp på det gjeveste nivået. Biene spilte seg til playoff-finalen, men to scoringer fra venstrebacken Joe Bryan sendte Fulham til Premier League på Thomas Franks og hans Brentfords bekostning.

Skuffelsen i Brentford var naturligvis stor, men planen ble rask satt for å styre skuten mot Premier League. Selv om Said Benrahma og Ollie Watkins, klubbens aller største stjerner, forlot laget før overgangsvinduet stengte, har savnet ikke vært større enn man hadde fryktet. Og det kan Franke takke den tidligere Newcastle-spissen Ivan Toney for. Engelskmannen har levert som bare det: På 20 ligakamper står spisen oppført med 16 (!) scoringer og tre målgivende pasninger. Toney, som nå er 24 år gammel, ankom klubben fra Peterborugh på nivået under før inneværende sesong. Overskriftene er allerede kladdet før gamleklubben gjester hans nye hjemmebane.

Brentford står uten tap på sine siste 13 ligakamper, hvorav seks av dem har resultert i seiere. På lørdag ble Reading overlistet 3-1 i Brentford, mens forrige kamp endte 1-1 mot tabellnabo Watford. I sistnevnte oppgjør ble midtstopperen Ethan Pinnock utvist noe ut i andre omgang.

Brentford har hatt en langt tøffere vei til kvartfinalen enn gjestene fra Nordøst-England. I første runde måtte det straffesparkkonkurranse mot ligarivalen Wycombe til for avansement. I de to påfølgende rundene ble Premier League-lagene Southampton (0-2) og West Bromwich beseiret (4-5 etter straffesparkkonkurranse). I åttedelsfinalen ble Fulham slått 3-0 på Community Stadium.

Lagene
På mandagens pressekonferanse uttalte Bruce at han kommer til å gjøre en del endringer på laget, især som følge av at mannskapet hans er særlig rammet av covid-19-viruset. Newcastle-treneren indikerte at midtstopperposisjonen er et problem i disse dager, og at Isaac Hayden må belage seg på å vikariere der. Fabian Schar og Jamaal Lascelles er fremdeles ute, mens Federico ble byttet ut til pause mot Fulham. Bruce begrunnet byttet med at argentineren led av senvirkninger av koronaviruset. Ellers vil nok ikke Paul Dummett anses disponibel til kampen, for å unngå en overbelastning.

Det har også de siste dagene kommet frem at det er to spillere som har blitt veldige syke av koronaviruset. I dag er det bekreftet at vedkommende er Allan Saint-Maximin og Jamal Lascelles. Den svært viktige duoen vil ikke være tilgjengelig for spill før nyttår, og det vil antakelig gå en tid før spillerne blir å se på gressmatten igjen.

For øvrig antas det at Javier Manquillo og Martin Dubravka fremdeles er utilgjengelige. Elliot Anderson og Dan Langley var ikke å skue i reservelagstroppen som spilte mot Crystal Palace mandag. Den unge duoen blir antakelig en del av reisefølget til Bruce.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Yedlin, Hayden, Clark, Lewis – Murphy, Hendrick, Shelvey, Fraser – Gayle, Carroll

Brentford må klare seg uten viktige Pontus Jansson. Kampen kommer nok også for tidlig for Mads Roerslev Rasmussen og Shandon Baptiste.

Sannsynlig lagoppstilling: Raya – Fosu, Goode, Pinnock, Henry – Marcondes, Nørgaard, Jensen – Mbeumbo, Toney, Canos

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login