Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 28. December 2020

Et skadeskutt Liverpool troner øverst på tabellen. Imens målgarantistene til de røde leverer, er midtforsvaret til den regjerende ligamesteren sterkt hemmet. Så gjenstår det å se om Steve Bruce tør å angripe onsdagens motstander.

Dato: Onsdag 30. desember
Kampstart: Kl. 21:00 på St. James’ Park
Dommer: Paul Tierney

Lagene
Liverpool har vært ekstremt uheldige på skadefronten denne sesongen. Uvurderlige Virgil van Dijk er ute i svært lang tid. Det er også hans viktige kompanjong i midtforsvaret, Joe Gomez. På søndag måtte en annen midtstopper, Joel Matip, kaste inn håndkleet etter en time spilt. Etter alle solemerker å dømme vil ikke den tidligere Schalke-spilleren bli å skue på St. James’ Park. Ellers er Andrew Robertsons vikar på venstrebacken, Konstantinos Tsimikas, som for øvrig ble signert i sommer, ute med skade. Thiago Alcantara og Diogo Jota, som også ankom klubben i sommer, er også indisponible til onsdagens batalje. Det er også antatt at Naby Keita anses utilgjengelig.

Sannsynlig lagoppstilling: Alisson – Neco Williams, Rhys Williams, Fabinho, Robertson – Milner, Henderson, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mané

Både Ryan Fraser og Jonjo Shelvey måtte stå over lørdagens kamp mot Manchester City med lysketrøbbel, og det antas derfor at duoen ikke blir å skue på onsdag. Både Jamaal Lascelles og Martin Dubravka har den siste uken vært å se på treningsfeltet, men Liverpool-kampen kommer for tidlig. Det er tvilsomt om duoen blir å skue i en startellever før cupkampen mot Arsenal 9. januar.

For øvrig er Allan Saint-Maxmin fremdeles utilgjengelig som følge av koronasykdom.

Det gjøres nok en del rokkeringer på laget som skal til dyst mot ligalederen. Belastningen i spillergruppen har vært enorm, særlig fordi at et stort antall spillere har spilt mye til tross for å ha blitt smittet av koronaviruset. Matty Longstaff spilte sin første kamp fra start for sesongen, og gjorde seg ikke bort. Rødtoppen får nok derfor fornyet tillit fra start. Ellers vil det overraske ganske mye om ikke Callum Wilson blir å finne i startelleveren, etter å ha fått velfortjent hvile på lørdag.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Schar, Clark, Dummett, Lewis – Hendrick, Matty Longstaff, Sean Longstaff, Murphy – Wilson

Motstanderen
Til tross for å ha klønet det til på tampen mot West Bromwich på søndag, troner Liverpool øverst på tabellen med sine 32 poeng. Liverpool har – ikke overraskende – ligaens beste målforskjell med 17 plussmål (37-20). The Reds har sluppet inn relativt mye denne sesongen, men det er ingen lag som er i nærheten av å produsere like mange scoringer som Jurgen Klopps mannskap. Sammenlignet med forrige sesong har den regjerende ligavinneren havnet bakpå hva gjelder poengfangst og innslupne mål. Liverpool tapte kun tre ligakamper og delte poengene kun tre ganger forrige sesong. Fasiten denne sesongen er ett tap og fem poengdelinger. Forrige sesong havnet for øvrig bare 33 tellende baller i eget nett. Siden det grufulle 7-2-tapet mot Aston Villa, er Liverpool ubeseiret i samtlige turneringer. I desember har klubben slått Ajax 1-0 og spilt 1-1 mot Midtjylland i Champions League-gruppespillet, samt beseiret Tottenham (2-1), Wolves (4-0) og Crystal Palace (0-7). Søndagens oppgjør mot West Bromwich endte 1-1 etter scoringer av Sadio Mané og Semi Ajayi.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login