Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 27. June 2020

Manchester City har allerede innkassert ligacuptittelen denne sesongen, og er nok også svært lysten på å vinne FA-cupen. Med et forsprang på åtte poeng ned til Leicester på tredjeplassen og ettersom Champions League-oppgjøret er utsatt til etter sesongen, er det antatt at Pep Guardiola stiller mannsterkt mot Newcastle.

Dato: Søndag 28. juni
Kampstart: Kl. 19.30 på St. James’ Park
Dommer: Lee Mason

Lagene
Newcastle må klare seg uten Nabil Bentaleb, som følge av suspensjon i cupen. Algerieren hadde nok om ikke vært høyaktuell til kampen, ettersom Isaac Hayden og Longstaff-brødrene er usikre kort til kampen. Dersom ingen i den nevnte trioen rister av seg skadeplagene, vil det nok bety at Fabian Schar får en sjelden mulighet på midtbanen sammen med Jonjo Shelvey.

For øvrig er Matt Ritchie usikker til kampen, mens det er antatt at både Ciaran Clark og Florian Lejeune ikke er klare. Jetro Willems og Paul Dummett er udisponible. Låneavtalen med førstnevnte går for øvrig ut ved månedsskiftet.

På torsdag ble det meddelt at Andy Carroll og Javier Manquillo har forlenget sine opphold på Tyneside med henholdsvis ett og fire år. Det er ventet at førstnevnte, som hadde et svært godt innhopp mot Aston Villa, får tillit fra start. Manquillo har spilt to fulle kamper på få dager, og det er derfor ventet at spanjolen hviles.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Rose – Shelvey, Schar – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Carroll

Mancehster City må klare seg uten suspenderte Ferdandinho, som pådro seg rødt kort i fadesen mot Chelsea. Midtstoppertalentet Eric Garcia og storscorer Sergio Aguero mister definitivt kampen, mens Phil Foden er usikker. John Stones har ikke vært i troppen siden sesongen ble gjenåpnet, men det er mulig at engelskmannen blir klar til kampen. Situasjonen er identisk for reservekeeper Claudio Bravo.

Sannsynlig lagoppstilling: Ederson – Cancelo, Otamendi, Laporte, Zinchenko – De Bruyne, Rodri, Bernardo Silva – Mahrez, Jesus, Sterling

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har kun tapt ett av de siste fire oppgjørene mot søndagens motstander på hjemmebane. Det var i i 2017/18-sesongen, da Pep Guardiola var inne i sin første sesong som trener for de lyseblå. Det tidligere møtet denne sesongen endte 2-2, der Shelvey berget ett poeng med en utsøkt scoring like før overtid. Oppgjøret den foregående sesongen endte med 2-1-seier, etter mål av Salomon Rondon og Ritchie. På de siste ti oppgjørene på St. James’ Park, står imidlertid Newcastle med kun én seier og to poengdelinger på de siste ti hjemmekampene mot stjernegalleriet fra Manchester.

Det forrige cupmøtet mot søndagens motstander endte med 0-2-seier, etter scoringer av Rolando Aarons og Moussa Sissoko. Ti ganger tidligere har klubbene møttes til dyst i FA-cupen. De to siste av dem endte med seier til The Magpies, hvorav den ferskete i 2001/02-sesongen (1-0). Kun to av oppgjørene har endt med seier til Manchester City, mens fem av disse har endt med seier til skjærene.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login