Før kampen: Bournemouth

Oppdatert: 30. June 2020

Newcastle virker å sitte svært trygt for øyeblikket, men virkeligheten er en helt annen for Bournemouth.

Dato: Onsdag 1. juni
Kampstart: Kl. 19:00 på Vitality Stadium
Dommer: Kevin Friend

Motstanderen
For Bournemouth vil forskjellen på null og tre poeng mot Newcastle være enorm. Dersom Eddie Howes lag skulle innkassere alle poengene, vil det ta dem fra 18.-plass til sikker grunn, ettersom Watford gikk på et skuffende tap hjemme mot Southampton på søndag. For øyeblikket er det rekordjevnt i Premier League-sumpen, og det er kun målforskjellen som skiller Bournemouth på utrygg grunn og West Ham på trygg grunn, med deres respektive 27 poeng. Det må for øvrig nevnes at The Cherries har et enormt tøft gjenstående kampprogram, hvor Manchester United, Tottenham, Leicester og Manchester City venter i de fire kommende kampene. Viktigheten av onsdagens kamp kan derfor ikke overdrives.

Til tross for å ha særdeles solide angrepsspillere på blokken, har uttellingen foran mål vært av det beskjedne slaget. Det er faktisk bare Norwich (25) som har scoret færre ganger Bournemouth (29). Newcastle har også kun scoret 29 ganger. Etter like mange serierunder forrige sesong, stod The Cherries med 43 scoringer.

Formkurven til Bournemouth er ikke god. På de siste seks kampene har Howes gutter kun innkassert ett poeng. Poenget kom mot Chelsea (2-2). De siste tre kampene har endt med tapt: Liverpool (2-1), Crystal Palace (0-2) og Wolverhampton (1-0).

Innbyrdes oppgjør
Lagene har møtt hverandre syv ganger i Premier League. Det har endt med tre seiere til The Magpies, to tap og to poengdelinger. Newcastle beseiret Bournemouth 2-1 på hjemmebane i november, og vant det tilsvarende oppgjøret med samme sifre forrige sesong. Det motsatte oppgjøret endte da 2-2.

Lagene
Ciaran Clark og Florian Lejeune mister kampen, noe også Paul Dummett gjør. Jetro Willems er nå offisielt ferdig i klubben. Longstaff-brødrene spilte begge mot Manchester City, og er dermed også klare til onsdagens kamp. Det eneste usikre kortet er eks Bournemouth-spiller Matt Ritchie, som mistet cupkampen.

Steve Bruces forsøk med en femmer bak mot Manchester City var ingen stor suksess, og det er derfor ventet at han går tilbake til en forsvarsfirer mot Bournemouth.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Rose – Hayden, Shelvey – Lazaro, Almiron, Saint-Maximin – Joelinton

Bournemouth må klare seg uten storscorer Callum Wilson, som er deres toppscorer med ni mål denne sesongen. Spissen har pådratt seg ti gule kort, og må dermed stå over de to neste kampene. En annen habil målscorer, Joshua King, mistet forrige kamp med skade. Det er imidlertid ventet at nordmannen kan rekke onsdagens viktige kamp. Det gjør det fra vondt til verre for The Cherries at Ryan Frasers kontrakt har utløpt, og at den lynhurtige vingen dermed er indisponibel i den viktige serieinnspurten. Tilsvarende skjebne har også Jordon Ibe og Jermaine Defoe lidt.

For øvrig mister forsvarsduoen Charlie Daniels og Simon Francis kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Ramsdale – Stacey, Cook, Ake, Smith – Cook, Billing, Gosling – Harry Wilson, Brooks – King

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login