Før kampen: Crystal Palace – Newcastle

Oppdatert: 10. February 2015

Det blir alt annet enn enkelt når Newcastle gjester Selhurst Park. På hjemmelagets side står nå en svært kjent skikkelse. Mannen ble stemplet som død tidligere denne sesongen av Newcastle-fansen. Men en ting er hvertfall helt sikkert: Pardew er alt annet en død.  

Dato: 11. februar
Kampstart: Kl. 21:00 på Selhurst Park
Dommer: Andre Marriner

Fire år, 185 kamper, én svært sterk femte plass, en særdeles svak 16. plass, kvartfinale i Europa League, plasseringer midt på tabellen, cupfiaskoer og kontroverser er fasit på Alan Pardews tid i Newcastle. Onsdag kveld blir Newcastles første gjensyn med londoneren, etter at han overraskende nok valgte å forlate klubben til fordel for Crystal Palace etter 3-2-seieren over Everton.

Les også: 1484 dager med Pardew og Derfor slutter Pardew

John Carver er full av lovord om sin tidligere sjef før onsdagens sammenkomst, og tipser Pardew som en sterk kandidat til å overta skuten til det engelske landslaget en gang i fremtiden. Pardew har i anledning gjenforeningen uttalt at han er godt fornøyd med sin tid i Newcastle, og mener selv at han leverte varene i Nordøst-England.

Variable resultater

Som Newcastle-manager ble det knappe 71 seiere og hele 73 tap, noe som tilsvarer en seiersprosent på beskjedne 38 prosent på 185 kamper. Som Crystal Palace-sjef er imidlertid seiersprosenten blitt mer enn fordoblet. Ved roret i Crystal Palace har Alan Pardew virkelig fått sving på sakene. Under Pardews ledelse har klubben vunnet fem av seks kamper – derav to triumfer i FA-cupen. Før Pardew tok over sjefsstolen i Palace hadde klubben ikke vunnet på de siste åtte kampene.

Det synes å være en ny glød på gressmatten etter at Pardew gjorde sin entre som manager. Mot henholdsvis Tottenham, Burnley og Southampton i cupen, har Pardew og co. klart å snu kampene etter å havnet bakpå. Under Pardew har Palace scoret hele 13 ganger og sluppet inn syv mål. Det kan således utledes at klubben ikke har hatt markante problemer med å finne veien til nettmaskene den siste tiden, samtidig som klubben slipper inn jevnt med mål.

For Newcastles vedkommende har tilværelsen vært mørkere. Kun én seier, to uavgjorte og tre tap (deriblant en cupexit) er fasiten etter at Pardew forlot klubben. Da Pardew tok over skuten lå Palace på 18. plass. I skrivende stund har 53-åringen løftet klubben opp på en 13. plass, og er nå bare fem poeng bak Newcastle som innehar en skuffende 11. plass.

Nederlandsk comeback lagt på is

Newcastle må fremdeles klare seg uten Steven Taylor, Elliot og Aarons. Tioté er også uaktuell som følge av en ankelskade pådratt under Afrikamesterskapet. Tirsdag formiddag ble det rapportert at både Ryan Taylor og de Jong var reisefølge til London. Ingen av dem spilte mandagens u21-kampen mot Arsenal, og ryktene var lenge hete vedrørende et mulig nederlandsk comeback mot Palace. Typisk nok meldte nufc.co.uk sent tirsdag kveld at de Jongs comeback må vente på seg. Det rapporteres om hele åtte nye uker på sidelinjen, som følge av en kollapset lunge.

Lese også: De Jong ute i åtte nye uker

Ellers melder Daily Mail tirsdag kveld at Jonas Gutierrez har dratt til Argentina for å forhandle med Velez Sarsfield. Således ser det ikke ut til at det blir noe comeback for argentineren på førstelaget.

Crystal Palace må klare seg uten Jerome Thomas, Jonathan Williams og kaptein Mile Jedinak. Det er ventet at Marouane Chamakh og Scott Dann rekker kampen. Lynhurtige Yannick Bolasie er hvertfall tilbake, etter å ha bidratt til at DR Kongo kapret bronsen i Afrikamesterskapet. Shola Ameobi har fremdeles til gode å bli tatt ut i kamptroppen til Crystal Palace.

Mulig Cabella-sanksjon?

Det er ventet at Carver velger å gå ut med de samme fem bakerste som startet mot Stoke. Det blir imidlertid interessant å se hvorvidt Cabella får fornyet tillit på midtbanen. Franskmannen skal ha vist stor misnøye etter å ha blitt tatt av banen i det 69. minuttet, og skal visst nok ha kastet en vannflaske ved innbytterbenken i stor frustrasjon.

Det rapporteres at Cabella og Carver skal ha skværet opp etter hendelsen, men det er ikke utenkelig at franskmannen blir henvist til benken om følge av sin oppførsel. Det vil i så fall være en vanskelig avgjørelse, ettersom Cabella har vist lovende takter i de siste kampene.

Det er for øvrig ikke usannsynlig at Anita droppes til fordel for enten Abeid eller Cissé – avhengig av hvilken formasjon Carver velger å bruke mot sin tidligere sjef.

Syv på rad?

Onsdagens sammenkomst blir tredje gang lagene møtes denne sesongen. I tredje serierunde endte det 3-3 på St. James’ Park. Den gang utlignet Wilfried Zaha fem minutter på overtid etter at Newcastle hadde snudd kampen etter å ha ligget under ved to anledninger.

I ligacupen var det også Crystal Palace som kom best i gang. Riviere snudde imidlertid kampen med to scoringer, men Palace fant atter en gang nettmaskene på overtid. Dummett avgjorde ekstraomgangene i favør Newcastle.

Det må til slutt påpekes at Newcastle trives svært godt på Selhurst Park. Forrige sesong ble det 3-0-seier. Newcastle har vunnet alle av de seks siste møtene på bortebane mot Palace. Vi må helt tilbake til 1983/84-sesongen for å finne sist gang Palace beseiret The Magpies på hjemmebane.

You must be logged in to post a comment Login