Før kampen: Fulham

Oppdatert: 15. December 2023

Selv om vi opplevde en skuffende exit fra Champions League på onsdag, retter vi nå oppmerksomheten mot ligaen. St. James’ Park er vårt sterke fort, og det er sjelden noen som klarer å kapre poeng fra oss på hjemmebane. I morgen er det Fulham som kommer på besøk, et lag som har vunnet begge sine to siste kamper 5-0.

Dato: 16. desember 2023

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Sam Barrott (Hoved), Marc Perry & Steve Meredith (Linje), Oli Langford (Fjerde). Michael Salisbury (VAR), James Mainwaring (VAR assistent)

Newcastle United

Eventyret i Europa er nå formelt avsluttet for denne gangen. Det var gøy så lenge det varte, men nå rettes fokuset tilbake mot ligaen og de hjemlige cupene.

Etter tapet mot AC Milan står vi nå med tre påfølgende tap. I forrige ligarunde møtte vi motstand hos Tottenham, hvor vi ble beseiret 4-1. Runden før opplevde vi utfordringer borte mot Everton. Disse tapene har økt avstanden til topp fire. Per nå ligger vi på syvendeplass med 26 poeng, syv poeng bak fjerdeplassen.

Høsten har vært krevende med mange skader og et tettpakket kampprogram, noe som har påvirket konsistensen i prestasjonene sammenlignet med forrige sesong. Den største forskjellen er at forrige sesong leverte vi sterke resultater på bortebane og var det tredje beste bortelaget i ligaen. Denne sesongen har vi derimot slitt, kun hentet fem poeng på åtte bortekamper. Heldigvis opprettholder vi fortsatt styrken på hjemmebane, og er det tredje beste hjemmelaget når vi tar imot Fulham i morgen.

Skadesituasjonen er fremdeles utfordrende, selv om vi har sett tilbakekomsten av Callum Wilson, Dan Burn og Sean Longstaff. Er hele 11 spillere er enten skadet eller suspendert. Kieran Trippier er suspendert for morgendagens kamp etter å ha pådratt seg sitt femte gule kort for sesongen mot Tottenham. Anthony Gordon har pådratt seg en mindre skade og er usikker for morgendagen, men en beslutning vil bli tatt før kampstart.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Martin Dubravka

Tino Livramento – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Lewis Miley

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Fulham

Fulham kommer på besøk i morgen. London-laget har hatt en god start på sesongen og befinner seg på en solid tiendeplass, kun fem poeng bak oss. Med seks seire, tre uavgjorte og syv tap har de vist både styrker og svakheter, og målforskjellen deres er nøytral med null.

De siste kampene har Fulham virkelig markert seg som et lag som kan konkurrere på høyt nivå. I sine to siste hjemmekamper har de dominert mot både Nottingham Forest og West Ham, begge gangene med imponerende 5-0 seire. Før det utfordret de også Liverpool på Anfield og led et knepent 4-3 tap mot Jürgen Klopp og hans mannskap. En sentral faktor for Fulhams suksess har vært evnen til å stjele ballen fra motstanderen samtidig som er gode lange presise baller.

En nøkkelspiller å ha øynene rettet mot hos Fulham er Joao Palhinha. Den portugisiske midtbanespilleren har vært en åpenbaring for laget siden han ankom sommeren 2022. Han utmerker seg sjelden negativt og ligger i toppen av statistikken for vellykkede taklinger per 90 minutter i ligaen.

Fulham sliter ikke nødvendigvis med mange skader, men veteranen Tim Ream og lynvingen Adama Traore vil være utilgjengelige for morgendagens kamp, mens både stopperen Issa Diop og vingen Willian er usikre.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Bernd Leno

Kenny Tete – Tosin Adarabioyo – Calvin Bassey – Antonee Robinson

Joao Palhinha – Harrison Reed

Harry Wilson – Andreas Pereira – Alex Iwobi

Raul Jiménez

Historikk mot FUL i PL:
Seier: 13
Uavgjort: 5
Tap: 12
Totalt: 30

 

Siste fem oppgjør i PL:

Newcastle

1-0

Fulham 15.01.23

Fulham

1-4

Newcastle 01.10.22

Fulham

0-2

Newcastle 23.05.21

Newcastle

1-1

Fulham 19.12.20

Fulham

0-4

Newcastle 12.05.19

 

Sesongen så langt:

Newcastle

 

Fulham

7.

Tabellplass

10.

8

Seier

6

2

Uavgjort

3

6

Tap

7

2.06

Gj.snitt mål per kamp

1.63

1.31

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.63

6

Rene bur

5

2.44

Gj.snitt sjanser per match

1.31

0-8 mot SHU

Største seier

5-0 mot NFO

4-1 mot TOT

Største tap

5-1 mot MCI

 

You must be logged in to post a comment Login