Før kampen: Newcastle – Manchester City

Oppdatert: 19. April 2016

Etter en vanvittig opptur hjemme mot Swansea sist, kan Newcastle endelig ta seg en pust i bakken. Vel, ikke akkurat…

Når: 19. april kl. 20:45

Hvor: St. James’ Park

Dommer: Kevin Friend

Sannheten er at innsatsen fra lørdagens kjempekamp faktisk må heves betraktelig om de svart-hvite skal ha mulighet til å hamle opp med noen av ligaens, og klodens, beste spillere. Spillere som Jefferson Montero og Bafetimbi Gomis spilte seg til gode muligheter sist og konsentrasjonsnivået må opp når disse erstattes med Kevin De Bruyne og David Silva. I tillegg har de også en tass kalt Sergio Aguero – hørt om ham? Han scoret fem mål mot oss i ligaen sist og det er mulig noen vil dra kjenselen på ham. Han kan bli hvilt, dette er Citys andre av fire kamper på ti dager, og om én uke har de et enormt viktig oppgjør mot Real Madrid i Champions League. Det er lov å håpe…

Manchester City kommer fra tre strake seiere i Premier League, inkludert en strålende 3-0 seier borte mot Chelsea sist. Nevnte jeg noe om Aguero tidligere…?

Newcastle-fansen har lenge trøstet seg med at vi har én kamp til gode på Norwich. Den muligheten er borte etter ikveld, dette er hengekampen der vi så ekstremt sårt behøver poeng. Sannheten er at de svarte og hvite går forbi Norwich med seier, så det bør egentlig ikke være noen grunn for Benitez til å måtte oppildne laget i garderoben før kamp.

Etter å vraket Jonjo Shelvey lørdag, fikk vi se en midtbane med langt mer “guts” og “spirit” enn tidligere i sesongen. Vår “double pivot” blir derfor, som sist, garantert bestående av den hissige duoen Tiote – Colback. Disse blir nøkkelspillere for Rafa, som har gitt media beskjed om at slagplanen for å ta alle de tre poengene er lagt i detalj.

Det er flere lyspunkt å ta med seg; Moussa Sissoko, som til tider har holdt dårlig norsk Tippeliganivå, bar kapteinsbindet sist og vokste flere meter med oppgaven. Skal det skapes noe særlig fremover, er laget svært avhengig av franskmannen og hans engelske motpol, som til tider faktisk har vært strålende, Andros Townsend på motsatt side.

Aleksandar Mitrovic var en gedigen håndfull da han fikk sitt innhopp sist, og det blir spennende å se om Rafa vil ha ham som en “supersub” eller om den høyreiste serberen står i midtsirkelen 20.45 ikveld. Newcastles mulighet ligger sannsynligvis i raske kontringer, noe som kan favorisere Papiss Cissé som fikk ros av manageren for sin fremtreden sist.

Dersom noen virkelig vil vite det, har The Magpies tapt 17 av de 20 siste kampene mot de lyseblå fra Manchester, men et lysglimt er at vi har én seier på de siste seks.

La oss håpe at 3-0 seieren mot Swansea har løftet moralen såpass at vi kan påføre City en kjempeskrell på St. James’ ikveld – noe annet skyver oss bare sakte mot avgrunnen.

Trolig startoppstilling for Newcastle: Darlow; Anita, Mbemba, Lascelles, Dummett; Tiote, Colback; Townsend, Wijnaldum, Sissoko; Mitrovic

Trolig startoppstilling for Manchester City: Hart; Sagna, Mangala, Otamendi, Kolarov; Toure, Fernandinho; Navas, De Bruyne, Silva; Aguero

 

You must be logged in to post a comment Login