Før kampen: Leicester – Newcastle

Oppdatert: 02. January 2015

FA-cupens tredje runde står for tur i England. Newcastle reiser til Leicester, hvor et hjemmelag som ser ut til å ha våknet fra dvalen venter.

Dato: 3. januar

Tidspunkt: 17.00

Dommer: Lee Mason

Med en vond 2. omgang mot Burnley friskt i minnet, reiser Newcastle til Leicester i forbindelse med FA cupens tredje runde. John Carver skal igjen lede de svarte og hvitkledde spillerne, etter å ha levert en taktisk svak kamp i ligaen torsdag. Hva man kan vente av den midlertidige manageren, synes få å vite.

Det man likevel kan slå fast, er at man møter et hjemmelag som sliter i nedrykksgjørma i Premier League. Og Newcastle har et godt tak på lørdagens motstander. På de siste ni møtene i liga og cup, står Leicester fremdeles uten seier.

Keeperkrisen fortsetter

I likhet med i kampen mot Barnsley, vil Papiss Cisse også mot Leicester være utilgjengelig for spill, etter at senegaleseren fikk tre kampers utestengelse av FA etter voldelig oppførsel under lagets seier over Everton på søndag. Tim Krul nærmer seg en sårt etterlengtet retur i Newcastle-målet, men cup-kampen vil nok komme for tidlig til at nederlenderen blir klar. Dermed er det duket for nok en kamp for Alnwick.

Keeperen kan imidlertid trøste seg med målstatistikken før avspark – Leicester har ikke scoret mot Newcastle på de siste tre oppgjørene.

Tre trepoengere så langt

Og det er ingen tvil om at Leicester skal være overkommelig motstand for Newcastle. Revene ligger i bunnen av ligaen, med bare tre seire så langt denne sesongen. Man skal likevel ikke glemme at laget har vist en stigende form de siste to kampene, med henholdsvis seier borte mot Hull og 2-2 borte mot Liverpool.

Det blir likevel spennende å se hvem av lagene som klarer å kjempe seg til fjerde runde, da ingen av dem har vist sterk form i cupen de siste årene. Hjemmelaget har ikke klart å komme seg videre fra tredje runde i to av sine siste fire forsøke. For Newcastle er det enda verre – laget har kun klart det samme ved en av fire anledninger.

Ny mann på skadelisten

Månedsvis med kritiske skader nærmer seg slutten for Newcastle. Likevel er laget i en kritisk situasjon foreløpig. Nye spillere ventes klare i løpet av få dager, deriblant de Jong og Abeid, men trolig rekker ingen av dem lørdagens kamp. I tillegg er Steven Taylor ute, muligens for resten av sesongen, etter å ha skadet akillesen i kampen mot Burnley. I tillegg er fremdeles Sammy Ameobi, Rob Elliot, Ryan Taylor, Rolando Aarons, Obertan og Curtis Good ute med skader.

Leicester har på sin side fire mann på skadelisten. Kasper Schmeichel, Zoumana Bakayogo, Andy King og Danny Drinkwater er alle trolig ute når Newcastle gjester King Power Stdium. Paul Konchesky vil derimot returnere for vertene, etter å ha vært utestengt i kampen mot Liverpool.

Statistikken taler for borteseier

De to motstanderne står med 115 møter i historiebøkene. Om man skal plassere pengene ut ifra statistikken, er det Newcastle som er sterkeste kandidat i lørdagens oppgjør.

Bortelaget står med 50 seiere på 115 kamper, mens Leicester innehar 38. 27 av oppgjørene har endt med poengdeling.

You must be logged in to post a comment Login