Før kampen: Chelsea – Newcastle

Oppdatert: 09. January 2015

En god nyhet er klar før lørdagens kamp mot Chelsea: Tim Krul ser ut til å være tilbake.

Dato: 10. januar

Tidspunkt: 16.00

Dommer: R. East

Fremdeles står Newcastle uten en ny mann til å fylle Pardews sko. Ryktene går, men Carver vil lede laget også når turen til Stamford Bridge står for tur lørdag. Der venter et Chelsea som kommer fra 5-3-tap i ligaen mot Tottenham i tillegg til stor revansjelyst fra 2-1-tapet på St James’ Park. Et tøft utgangspunkt, sa du?

Reiser sjelden hjem med tre poeng

En ligaseier siden 1986 – det er status for Newcastle borte mot Chelsea før lørdagens kamp. John Carver insisterer på at han ikke er skremt av det som venter på “Brua”, til tross for skuffende resultater i sine to kamper så langt. 3-3 mot Burnley i forrige serierunde ble fulgt opp med 1-0-tap borte mot Leicester, og med det var årets FA cup over.

– Vi skal spille mot et av de beste lagene som ledes av en av de beste managerne i Europa, om ikke verden. Men vi har en god statistikk mot Chelsea, og vi må bruke det til vår fordel denne helgen, sier Carver i et intervju før kampen.

Chelsea har slitt i Premier League de siste ukene, med uavgjort mot Southampton og tap mot Tottenham. Med det deler de blå førsteplassen i ligaen med Manchester City. Newcastle innehar i skrivende stund tiendeplass.

Har alle mann klare

John Terry, Eden Hazard og Cesc Fabregas forventes alle å være klare til lørdagens oppgjør mot Newcastle. Med det har Chelsea ingen skadebekymringer å tenke på, og vi kan forvente å møte et toppet Chelsea.

Newcastle må på sin side fremdeles se en lang skaderekke før kampstart, men kan trolig glede seg over at Tim Krul er tilbake i målet.

Rob Elliot, Rolando Aarons, Mehdi Abeid, Ryan Taylor, Steven Taylor, Siem de Jong, Sammy Ameobi og Gabriel Obertan er alle ute med skade, mens Tiote og Cisse har reist til Africa Cup of Nations.

Flere fra førstelaget ble utelatt fra troppen, da Newcastle møtte Leicester i cupen. Carver hevdet Fabricio Coloccini, Daryl Janmaat, Jack Colback og Moussa Sissoko alle var skadet. Det har vært flere oppslag i media hvorvidt dette faktisk stemmer, men det er forventet at alle fire er klare til kamp lørdag.

Tallenes tale

Det er ingen tvil om at det blir en tøff kamp mot et Chelsea som må vinne for å henge med i kampen om ligagull. Vi avslutter vårt preview med litt statistikk.

Chelsea:

Form i Premier League: SVVVUT
Form i alle konkurranser: SSSUTS

Sannsynlig startoppstilling: Courtois; Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta; Matic, Fabregas; Hazard, Oscar, Willian; Costa

Newcastle:

Form i Premier League: STTTSU
Form i alle konkurranser: TTTSUT

Sannsynlig startoppstilling: Krul; Santon, Williamson, Coloccini, Dummett; Anita, Colback; Gouffran, Cabella, Sissoko; Perez

You must be logged in to post a comment Login