Før kampen: Brighton

Oppdatert: 20. September 2019

Det kommende bunnoppgjøret mot Brighton blir allerede omtalt som en sekspoengskamp, noe som understreker viktigheten av kampen.

Dato: Lørdag 21. september
Kampstart: Kl. 18:30 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Lagene
Fabian Schar, som måtte kaste inn håndkleet på tampen av kampen mot Liverpool, er friskmeldt til kampen. Andy Carroll er også disponibel til lørdagens kamp, og Steve Bruce uttalte på fredagens pressekonferanse at den høyreiste spissen er tildelt en plass i kamptroppen. Det store spørsmålet er om Carroll har fått nok tid til å riste av seg ankelskaden nå, men det lukter uansett lang vei et etterlengtet comeback fra den hjemvendte sønnen. Selv om progresjonen har vært god, spørs det om Bruce tør å inkludere spissen i lørdagens tropp. Bruce bekreftet samtidig at Allan Saint-Maximin har blitt inkludert i kamptroppen.

DeAndre Yedlin har denne uken blitt intervjuet av klubbens hjemmeside, og har da forklart at han nesten i 1,5 år spilte med lyskesmerter. Nå ser backen frem til å kunne spille uten plager, og skal være svært nær ved å gjøre sin entre tilbake på gressmatten. Spilleren er igjen aktuell for en plass i lørdagens tropp. Det vil imidlertid overraske om 26-åringen får plass på bekostning av enten Javier Manquillo eller Emil Krafth, da amerikaneren ikke har spilt en eneste kamp siden starten av april.

Til tross for motstridende rapporter tidligere denne uken, avkreftet Bruce at Sean Longstaff rekker kampen. Kampen kommer også for tidlig for Matt Ritchie, Dwight Gayle og Florian Lejeune. Men samtlige ligger an til å gjøre sine comeback innen neste måned. Ritchie skal ifølge rapportene allerede være aktuell til kampen mot Leicester neste helg.

Laget virker på mange måter satt til lørdagens kamp. Carroll, som mangler kamptrening, er det vanskelig å se at går rett inn i startelleveren. Krafth har ikke vært veldig overbevisende på høyrebacken, men det er ventet at svensken får fornyet tillit. Saint-Maximin er kanskje den mest aktuelle til å komme inn på laget for enten Miguel Almiron eller Christian Atsu. Atsu har imidlertid sett meget bra ut, helt siden han erstattet franskmannen i 0-1-seieren over Spurs. Selv om Almiron har hatt en skuffende start på sesongen, er Bruce full av lovord om paraguayaneren. Vi tror at Saint-Maximin blir en joker fra benken på lørdag.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar, Lascelles, Dummett – Krafth, Shelvey, Hayden, Willems – Almiron, Joelinton, Atsu

For Brighton mister de offensive spillerne Leandro Trossard, Alireza Jahanbakhsh og Jose Izquierdo kampen. Imens forsvarsspillerne Ezequiel Schelotto, Leon Balogun og Bernardo sannsynligvis mister kampen, er det ventet at Yven Bissouma og Martin Montoya rekker kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Ryan – Webster, Duffy, Dunk – Montoya, Stephens, Propper, March – Gross – Maupay, Murray

Motstanderen
Ett poeng skiller Måkene (5) fra Skjærene (4) før lørdagens oppgjør. Begge kan bare vise til én seier i sesonginnledningen. Begge klubbene har også sluppet inn åtte mål, mens Brighton har med sine fem scoringer scoret ett mål mer enn Newcastle. Lørdagens gjester har ikke vunnet en fotballkamp siden sesongpremieren, da tabelljumbo Watford ble beseiret 0-3. Laget scoret altså mer enn halvpartene av scoringene sine i den første kampen.

Brighton ser med andre ord ikke ut til å ha greid å riste av den foregående turbulente sesongen. Brighton endte på 17.-plass, knappe to poeng over Cardiff. De siste ni kampene på tampen av forrige sesongen endte uten seier, noe som betyr at klubben nå står med kun én seier på de siste 15 kampene. Den nesten katastrofale sesongen endte med at yndlingen Chris Hughton ble oppsagt. Nå ledes laget av Graham Potter, som ledet Swansea City forrige sesong.

Brighton spilte 1-1 mot Burnley forrige helg.

Innbyrdes oppgjør
Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret 0-1 i favør lørdagens gjester. Den foregående endte 0-0 på St. James’ Park, mens The Magpies vant 2-0 mot The Seagulls i Championship. Da Newcastle gjestet Falmer Stadium forrige sesong, endte det 1-1.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login