Før kampen: Leicester – Newcastle

Oppdatert: 01. May 2015

Newcastle møter et Leicester-lag som for alvor har våknet til i kampen om å fornye Premier League-kontrakten. 

Dato: Lørdag 2. mai
Kampstart: Kl. 13:45 på King Power Stadium
Dommer: Mike Dean

Det blir et svært viktig oppgjør for begge lag når Newcastle gjester bunnrival Leicester i den 35. serierunden. Lagene er desperate etter å krige til seg alle poengene, da denne kampen fort kan bli avgjørende i kampen om å fornye Premier League-kontrakten. Newcastle har plutselig fått svært mye å spille for.

Gjester et lag i form
Newcastle har bare tatt ni poeng siden nyttår. Etter at Newcastle gikk på sitt syvende strake tap hjemme mot Swansea sist, står klubben nå for alvor i fare for å spille i Championship neste sesong. Mens Newcastle erfarer å være i hardt vær om dagen, har Leicester nå endelig klart å få sving på sakene den siste tiden. For bare fire ligarunder siden så alt ut til å være over og ut med Leicester. Da lå klubben på siste plass, og hadde syv poeng opp til sikker grunn. Etter å ha tatt ledelsen mot Chelsea onsdag kveld, måtte de lyseblå revene til slutt gi tapt for Chelsea med sifrene 1-3. Men forut for onsdagens forestilling hadde Leicester fire strake seiere i protokollen, og laget har med dette kjempet seg opp på sikker grunn. Det er likevel bare ett poeng ned til Sunderland på 18. plass, som også har en hengekamp til gode på resten av bunnlagene.

Newcastle har opplevd en total formsvikt under John Carver. Den midlertidige Newcastle-manageren øyner likevel håp om å slå Leicester på bortebane. Carver skal ha gjort solide forberedelser til oppgjøret – hvertfall utenfor treningsfeltet – ettersom han var til stede under tirsdagens reservelagskamp borte mot Derby, før turen onsdag gikk videre til Leicester som spilte hjemme mot Chelsea. Dette tyder på at sjefen selv er klar over hvor viktig denne kampen fort kan vise seg å være.

Begynner å få spillere tilbake
Daryl Janmaat måtte kaste inn håndkleet etter bare 61 minutter på banen mot Swansea. Grunnen skal visst heldigvis bare ha vært sykdom, så nederlenderen vil være tilgjengelig mot Leicester. Det er ventet at Paul Dummett vil være klar til dyst igjen, etter at han den siste uken har sluttet seg til førstelaget. Stjerneskuddet Rolando Aarons er tilbake i trening, men vil ikke rekke lørdagens kamp. Det er derimot sannsynlig at vi kan få et gjensyn med 19-årigen mot West Bromwich neste helg.

Heldigvis for Newcastle har Sissoko nå sonet ferdig sin to kampers lange karantene, og franskmannen vil følgelig være disponibel for kamp. Franskmannens egenskaper vil Newcastle sårt trenge mot Leicester.

Newcastle må derimot fremdeles klare seg uten Steven Taylor, Tioté, Haidara, Good, Alnwick og Elliot grunnet skader. Ellers soner Cissé sin siste kamp av sin syv kampers lange karantene. The Chronicle meldte torsdag at Cissé for tiden ikke trener med førstelaget, da senegaleseren fremdeles sliter med sitt trøblete kne. Det gjenstår derfor å se hvorvidt vår fremste målgarantist rekker kampen mot West Bromwich 9. mai.

For vertene er det ventet at Jeffrey Schlupp skal rekke kampen, som for øvrig måtte stå over lagets 1-3-tap mot Chelsea. Nigel Pearson bekreftet på torsdagens pressekonferanse at David Nugent, som også måtte stå over kampen mot Chelsea, hvertfall vil miste kampen. Ellers er det et spørsmåltegn rundt Robert Huth og Andy Kings tilgjengelighet. Begge måtte kaste inn håndkleet før 25 minutter var spilt mot Chelsea.

Kampens ramme
Kampen på lørdag blir tredje gang lagene møtes denne sesongen. Rammen rundt kampen vil ha en viss likhet med da Newcastle tok imot Leicester på St. James’ Park i den 8. serierunden. Da hadde Newcastle fremdeles ikke vunnet en eneste kamp i serien. Leicester på sin side befant seg da på en komfortabel 12. plass, etter at laget hadde fått en solid start på Premier League-oppholdet. Den gang beseiret Newcastle de lyseblå revene 1-0 etter en fin scoring av Obertan. Seieren ble fulgt opp med fem strake triumfer – deriblant over motstand som City, Liverpool og Tottenham. Kanskje er det en ny seier over Leicester som skal til for at Newcastle nå i innspurten skal kunne redde det av stolthet som er igjen?

Kampen blir ekstremt viktig for begge lag. De øvrige bunnlagene har også begynt å kapre poeng. Hull vant for eksempel tirsdagens kamp over Liverpool, og ligger nå bare ett poeng bak Newcastle. I tillegg har Sunderland på nedrykksplass en hengekamp til gode. Ellers har særlig Aston Villa opplevd en stigende formkurve den siste perioden. Det blir således en ordentlig sekspoengskamp når Newcastle gjester Leicester.

Newcastle gjestet King Power Stadium tidligere denne sesongen, noe som resulterte i en tidlig ligacup-exit. Det må også nevnes at Newcastle ikke har vunnet på bortebane mot Leicester siden 1999/00-sesongen. Forhåpentligvis kan Newcastle dra nytte av at Leicester spilte kamp så sent som onsdag kveld.

Ingen de Jong fra start
Det er sannsynlig at det bakerste leddet blir tilnærmet det samme som mot Swansea. Men plassen på venstreback synes å være aktuell for utskiftning. Carver kan fort komme til å vrake Anita som venstreback, for å trekke ned Ryan Taylor i forsvarsfireren. Det er ikke usannsynlig nå som Sissoko vil etter alt å dømme vil bli å finne i startelleveren igjen. Ellers kan Carver overraske ved å gi Dummett tillit fra start som venstreback. Sistnevnte alternativ vil i så fall overraske, ettersom Dummett ikke har spilt en eneste fotballkamp siden et kort innhopp mot Crystal Palace 11. februar.

Under reservekampen skal Carver særlig hatt de Jong for øyet. Siem de Jong fullførte samtlige minutter for reservelaget tirsdag, sammen med de andre A-lagsspillerne Armstrong, Kemen og Ferreyra. Newcastle-manageren anså nok mulighetene for å gi den nederlandske playmakeren tillit fra start, men uttalte torsdag at de Jong fremdeles ikke er klar for å starte for førstelaget. Det er likevel svært sannsynlig at de Jong får et nytt innhopp mot Leicester.

For en sjelden gang vil Carver ha mange spillere å  velge blant på midtbanen. Det virker sannsynlig at Newcastle-treneren velger å gå for en treer på midtbanen nå som Sissoko er tilbake. Colback vil utvilsomt være partner på midtbanen, men den siste plassen synes å være åpen. Den siste plassen på midtbanen vil nok stå mellom Abeid, Anita og Ryan Taylor. Men Gutierrez er også et alternativ. Sistnevnte gjorde en god figur på midtbanen mot Swansea.

Det er ventet at både Riviere og Perez får fornyet tillit på topp. Manu gjorde en grei figur mot Swansea, og gjorde mye av forarbeidet i forkant av Perez’ scoring. Carver bekreftet torsdag at hvertfall Riviere får fornyet tillit fra start. – «Han skal starte fordi han fortjener det», var Newcatle-trenerens ord, som var tydelig fornøyd med franskmannens innsats mot Swansea. For øvrig vil nok Cabella tildeles en plass på laget som starter.

 

You must be logged in to post a comment Login