Før Kampen: Leicester City

Oppdatert: 25. December 2022

Premier League er endelig tilbake! Newcastle gjorde jobben i høst og ligger på en tredje plass så langt. I morgen venter en tøff bortetur til laget som overrasket i 15/16 sesongen og vant Premier League. Kan Newcastle hente tre nye poeng og befeste sin posisjon på tabellen?

Dato: 26. Desember 2022

Kampstart: Kl. 16.00 King Power Stadium

Dommer: Jarred Gillett

Newcastle United

Newcastle leverte en sterk høst sesong og ligger på en tredjeplass på tabellen. De står med kun ett tap på de første 15 kampene og har sluppet inn færrest mål sammen med tabelltopp Arsenal. Eddie Howe og hans mannskap har overgått alle forventninger og ligger godt an til Europa spill neste sesong. Skadelisten er blitt redusert og de har hatt to gode treningskamper i VM-oppholdet i tillegg til en seier i ligacupen mot Bournemouth som sikret en kvartfinalebillett mot morgendagens motstander. Alt ser ut til å gå på skinner i Nordøst-England.

Til morgendagens kamp er Emil Krafth, Paul Dummet og Alexander Isak ute med skader. Isak er forhåpentligvis klar til dyst i januar og han vurderes fra dag til dag, men er utilgjengelig i morgen. Unggutten Elliot Anderson er usikker etter noen små problemer, men vil gjennomgå en vurdering om han skal være i kamptroppen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Leicester City

Leicester innledet sesongen på verst mulig vis. Etter syv kamper spilt lå klubben på siste plass med kun ett stusselig poeng, men har klart å ta seg opp på de siste åtte kampene med fem seiere og ett uavgjort. Med den gode formen har det resultert i en 13. plass så langt og en kvartfinaleplass mot Newcastle i ligacupen. Leicester har kun en registret treningskamp i VM-oppholdet, en 0-0 kamp mot Troyes.

Leicester har en skadeliste som inkluderer viktige navn. Sidebackene James Justin, Ricardo Pereira og Ryan Bertrand er ute med skader og vil ikke være til stede under morgendagens kamp. Midtstopperen Jonny Evans ble skadet under treningskampen mot Troyes og er utilgjengelig. Calgar Söyuncu og James Maddison som er ansett som noen av nøkkelspillerne til Leicester er usikre, men vil gjennomgå en late fitness test. En god nyhet for Brendan Rodgers er at Kiernan Dewsbury-Hall er friskmeldt etter et skadeavbrekk og vil mest sannsynlig gå rett inn i elleveren som møter Newcastle.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Danny Ward

Timothy Castagne – Wout Faes – Daniel Amartey – Luke Thomas

Youri Tielemans – Boubakary Soumaré – Kiernan Dewsbury-Hall

Dennis Praet – Patson Daka – Harvey Barnes

Innbyrdes oppgjør

Lagene har igjennom Premier League historien møtt hverandre 30 ganger. Newcastle leder statistikken med 13 seiere, men Leicester følger tett bak med 12 seiere. De siste oppgjørene har endt med poengdeling. De samme oppgjøret forrige sesong endte tungt for de svarte og hvite. Leicester feide over Newcastle på sitt eget gress og vant 4-0. Midtbanejuvelen Youri Tielemans stod for en scoring og en straffescoring mens Patson Daka og James Maddison stod for en scoring hver.

You must be logged in to post a comment Login