Før Kampen: AFC Bournemouth

Oppdatert: 19. December 2022

VM er over for denne gang og vi kan endelig rette blikket tilbake mot den engelske balløya. Det braker løs med fjerde runde i den engelske ligacupen og neste hinder i cupeventyret er Bournemouth under flomlyset på St. James Park.

Dato: 20. Desember 2022

Kampstart: Kl. 20.45 St. James Park

Dommer: Peter Banks

Newcastle United

Før VM pausen var Newcastle brennhete. Eddie Howe og hans mannskap innehar tredje plassen på tabellen og er ubeseiret på de 11 siste kampene i alle turneringer (ikke inkludert treningskamper). Newcastle avanserte fra tredje runde hjemme mot

Crystal Palace, det ble avgjort på straffer og Nick Pope ble helten når han fikk en hattrick av redninger. Under VM-pausen, har laget vært på treningsleir i Saudi Arabia i en ukes tid, leiren ble avsluttet med en treningskamp mot det hjemlige storlaget Al Hilal. Newcastle viste ingen nåde og vant komfortabelt 0-5. Newcastle møtte også det spanske Rayo Vallencano til treningskamp, kampen ble spilt på St. James Park og det endte med en 2-1 seier og det ser lyst ut når de skal ut i aksjon igjen mot Bournemouth.

De seks VM-representantene fra Newcastle har fått føttene på engelsk jord igjen og fått et par dager med laget igjen.

Skadelisten er blitt mindre og VM-pausen har bidratt til at skadede spillere har tid til rehabilitering. Emil Krafth er fortsatt ute med langtidsskaden og er mest sannsynlig ikke tilbake på banen før på vårparten. Allan Saint-Maximin er usikker til cupkampen, den franske magikeren fikk et lite problem i treningskampen mot Rayo Vallencano på lørdag. Han vil gjennomgå en late fitness test før kamp. Rekordsigneringen Alexander Isak vil ikke være tilgjengelig i morgen, men nærmer seg en retur, han blir vurdert fra dag til dag og vi gleder oss til å få se mer av svensken.

(Ingen Sannsynlig lagoppstilling)

AFC Bournemouth

Siste kamp før VM-pausen viste Bournemouth muskler og vant 3-0 på eget gress mot Everton, laget ligger på 14. plass i ligaen og den midlertidige manageren Gary O’Niel har fått jobben permanent mens VM har pågått. I den tredje runden møtte Bournemouth Everton på eget gress og vant overbevisende 4-1. Klubben har vært på treningsleir i Dubai, men det er ikke registret noen offisielle treningskamper for klubben fra Sør-England. Oppkjøringen til cupkampen har ikke vært best mulig da laget har vært et offer for virus som har spredt seg rundt i troppen. På det meste manglet O’Niel over ti spillere på trening og sa på pressekonferansen hatt de ti siste dagene har vært utfordrende. De fleste har blitt friske igjen, men det er forventet at noen av spillerne utsatt for viruset, ikke vil være klare for kampen i morgen.

Ser vi bort ifra viruset, er Lloyd Kelly friskmeldt og kan få sin første kamp siden september. Keeperen Neto er tilbake i trening, men ikke fullt og det er usannsynlig han vil vokte buret for «the Cherries». David Brooks er tilbake på trening han og, men ikke fullt og er ikke klar for morgendagen.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling)

Tidligere møter

Bournemouth gjestet St. James Park så nylig som i september. Kampen endte med poengdeling etter scoringer Phillip Billing og Alexander Isak. Mye har skjedd siden den gang. Newcastle har klatret opp til en tredje plass på tabellen og Bournemouth har falt ned til en 14. plass. Nå er begge lag like langt i cupen og det venter å se hvilket lag som trekker det lengste strået.

På de seks siste oppgjørene mellom klubbene er Newcastle ubeseiret, fasiten er 3 seiere og 3 uavgjort.

You must be logged in to post a comment Login