Før kampen: Leeds United

Oppdatert: 30. December 2022

Året 2022 har vært et gledes år for Newcastle og supporterne. Gjennom året har Newcastle virkelig fått vist hva som bor i dem og nå kjemper de i toppen av tabellen. I morgen skal årets siste kamp spilles, kan Newcastle avslutte året på mesterlig vis med en seier på hjemmebane mot Leeds.

Dato: 31. Desember 2022

Kampstart: Kl. 16.00 St. James Park

Dommer: Simon Hooper

Newcastle United

Newcastle stormer videre i ligaen, en overbevisende 0-3 seier mot Leicester forrige runde viste at formen fortsatt sitter fra i høst. En tredjeplass på tabellen er fasit samtidig som de innehar den beste defensive statistikken. Newcastle står med seks strake seiere i Premier League og innehar førsteplassen på formtabellen. Ikke bare gjør de det bra i ligaen, de er nemlig ubeseiret i de 13 siste offisielle kampene. En fun fact før kampen i morgen er at stopperkjempen Sven Botman har vært Newcastle spiller i 182 dager og har enda tilgode å tape en kamp.

Forrige kamp var det forventet at Callum Wilson skulle starte, men han var ikke å se i kamptroppen. Grunnen var at han hadde blitt syk rett før og Chris Wood måtte steppe inn. Han har deltatt på en trening og føler seg betydelig bedre, og det er ventet han vil være en del av troppen i morgen. Jonjo Shelvey, Alexander Isak, Emil Krafth og Paul Dummett er fortsatt ute med lengre skader.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Leeds United

Det er amerikaneren Jesse March som styrer skuta på Elland Road om dagen. Leeds klarte akkurat å unngå nedrykk forrige sesong og spiller sin andre sesong i PL etter opprykket fra Championship. Den gamle storheten ligger på en 15.plass og kommer rett fra ett 1-3 tap mot Erling Haaland og co. De er kun to poeng over nedrykkssonen og er avhengige av poeng fremover for å kunne sikre seg ny Premier League kontrakt. Leeds går inn i kampen mot Newcastle med en utfordring, da kampen mot Manchester City ble spilt på onsdag har de to mindre hviledager enn laget fra Tyneside.

Jesse March må klare seg uten Luis Sinisterra, Patrick Bamford, Archie Gray og Stuart Dallas i årets siste kamp. Midtbanespilleren Tyler Adams ble sendt av etter to gule kort mot Tottenham rett før VM-pausen og var nødt til å stå over hjemmekampen mot Manchester City, men er tilbake fra suspensjonen og er kampklar.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

Illan Meslier

Rasmus Kristiansen – Liam Cooper – Robin Koch – Pascal Struijk

Tyler Adams – Marc Roca

Wilfred Gnonto – Brendan Aaronson – Crysencio Summerville

Rodrigo

Innbyrdes oppgjør

Siden Premier League sin start i 1992 har det vært 26 oppgjør mellom klubbene i Englands øverste divisjon. Newcastle går seirende ut av statistikken med 12 seiere, Leeds står med syv seiere og syv av kampene har endt med poengdeling. De samme oppgjøret i forrige sesong endte i poengdeling, mål fra Raphina og Allan Saint-Maximin sørget for at resultatet endte 1-1.

You must be logged in to post a comment Login