Før Kampen: Fulham

Oppdatert: 14. January 2023

To formlag skal kjempe om tre poeng i morgen. Fulham tar turen fra London til St. James Park, hvor Newcastle er ubeseiret denne sesongen og med tre poeng for hjemmelaget vil de ta tilbake tredjeplassen på tabellen.

Dato: 15. Januar 2023

Kampstart: Kl. 15.00 St. James Park

Dommer: Robert Jones

Newcastle United

Newcastle lå på tredjeplass før runden, men droppet en plass ned ettersom Manchester United trakk det lengste strået i Manchester derbyet. Men laget fra Tyneside har visst hittil denne sesongen at kampen om Europa spill fort kan bli en realitet. Med kun ett tap og flest rene bur hittil topper de den defensive statistikken. De fem spillerne bak har virkelig levert varene og gjort det nærmest umulig å score på Newcastle. Og spillerne forover på banen har levert scoringer som har gitt en målforskjell på +21. Forrige PL kamp var borte mot ligaleder Arsenal hvor de fikk med seg ett ekstremt sterkt poeng. Nå venter formlaget Fulham og på de siste fem kampene mot London-laget, er Newcastle ubeseiret.

Skadelisten er blitt redusert og det er kun tre spillere som er ute med skader. Jonjo Shelvey er nok forventet tilbake i februar en gang mens Matt Targett og Emil Krafth er fortsatt ute på ubestemt tid.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Joelinton

Fulham

Fulham gjør det strålende om dagen. Klubben fra London har meldt seg inn i kampen om Europa spill neste sesong med sin foreløpige sjetteplass på tabellen. De kommer rett fra en hjemmeseier mot Chelsea på torsdag og forlenget rekken uten tap til seks kamper. Sist de avga poeng i ligaen var før VM-pausen, så det nyopprykkede laget er i stor form med Aleksandar Mitrovic i spissen som står med 11 nettkjenninger hittil.

Skadelisten til Fulham er minimal, Antonee Robinson er suspendert til kampen, venstrebacken pådro seg sitt femte gule kort forrige kamp og må stå over mot Newcastle. Vingen Neeskens Kebano vil heller ikke bli å se, han er ute med skade på ubestemt tid. Shane Duffy har nylig vært plaget med et virus og det er usikkert om han vil ta turen til Tyneside. Superspissen Aleksandar Mitrovic var ikke å se mot Chelsea grunnet suspensjon, men er klar til dyst når han møter gamleklubben sin.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

Bernd Leno

Kenny Tete – Issa Diop – Tim Ream – Layvin Kurzawa

Harrison Reed – Joao Palhinha

Bobby Reid – Andreas Pereira – Willian

Aleksandar Mitrovic

Innbyrdes oppgjør

Det er spilt 29 kamper mellom klubbene i Premier Leauge historien. Klubbene står med like mange seiere, 12 hver. De restende oppgjørene har endt i poengdeling. Tidligere denne sesongen møtte lagene hverandre på Craven Cottage, hvor Newcastle kjørte over det nyopprykkede laget. Resultatet endte 1-4 med scoringer fra Callum Wilson, Sean Longstaff og Almirón med to. Bobby Reid ga hjemmelaget et trøstemål to minutter før ordinær tid.

You must be logged in to post a comment Login