Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 30. April 2021

Arsenal-fansen opplever atter en gang en skuffende sesong. Mye av æren kan imidlertid rettes på med avansement og finalespill i Europa League. Det ventes derfor at en del av fokuset er dratt bort fra Tyneside når The Gunners stiller på motsatt banehalvdel.

Dato: Søndag 2. mai
Kampstart: Kl. 15.00 på St. James’ Park
Dommer: Mike Dean

Motstanderen
Før den 34.-ligarunden sparkes i gang befinner Arsenal seg på en svært skuffende tiendeplass. Med kun fem utestående ligakamper, er kvalifikasjon for Champions League-spill via Premier League allerede utenfor London-lagets rekkevidde. Konkurransen om spill i Europa League for den kommende sesongen er også enorm for øyeblikket. Et lyspunkt for Arsenal er at laget har øynene rettet mot en mulig finale i Europa League. På torsdag spilte The Gunners den første av to semifinalerunder borte mot Villareal. Den kampen endte 2-1 til spanjolene. Skulle Arsenal ta seg til finalen og vinne den, vil laget faktisk kvalifisere seg for spill i Champions League. Mikel Artetas øyne er nok derfor særlig rettet mot neste ukes hjemmekamp mot det spanske laget. Det er nærliggende at laguttaket vil preges av at oppgjøret på St. James’ Park har havnet i midten av to semifinalekamper.

De siste ukene har vært av det skuffende slaget for Arsenal-fansen. Sist ble det tap hjemme mot Everton (0-1), mens det endte 1-1 mot Fulham på Emirates Stadium i det foregående oppgjøret. I april har Artetas gutter for øvrig beseiret allerede Championship-klare Sheffield United (0-3) og tapt hjemme mot Liverpool (0-3). For øvrig tok London-klubben seg videre fra kvartfinalen i Europa League med 5-1 sammenlagt mot Slavia Praha.

En må egentlig tilbake til 15/16-sesongen for å finne sist Arsenal virkelig var i slag. Da endte sesongen på andreplass, bak overraskelseslaget Leicester. I de påfølgende sesongen er fasiten følgende i kronologisk rekkefølge: femteplass, sjetteplass, femteplass og en åttendeplass. Arsenal skal virkelig avslutte sesongen sterkt for å utjevne forrige sesongs ligaplassering.

Lagene
På fredagens pressekonferanse uttalte Steve Bruce at Matt Ritchie er usikker til kampen på grunn av en vond legg. Jamaal Lascelles, Isaac Hayden, Karl Darlow og Ryan Fraser er fremdeles ute med skader. I tillegg er superinnbytteren Joe Willock utilgjengelig mot klubben han er utlånt fra.

Ellers spilte Fabian Schar første omgangen i mandagens U23-kamp mot Crystal Palaces reserver. The Magpies vant kampen 2-0. Sveitseren vil sannsynligvis bli å finne på innbytterbenken mot Arsenal.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Clark, Dummett – Murphy, Shelvey, Sean Longstaff, Ritchie (Lewis) – Almiron – Wilson, Saint-Maximin

Både Alexandre Lacazette og Kieiran Tierney måtte stå over oppgjøret mot Villareal, og er også usikre kort inn mot søndagens batalje. Selv om duoen skulle riste av seg skadeplagene sine er det usikkert om Arteta velger å ta sjansen med duoen, som nok er tiltenkt viktige roller i den kommende semifinalekampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Leno – Bellerin, Holding, Mari, Cedric – Ceballos, Xhaka – Saka, Smith Rowe, Martinelli – Nketiah

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login