Før kampen: Leeds

Oppdatert: 12. May 2023

Kun fire «finaler» igjen og denne ganger er det Leeds på Elland Road som er neste hinder. Tapet mot Arsenal forrige helg og Manchester Uniteds tap har gjort kampen om topp fire enda mer spennende ettersom Liverpool stadig vinner. Tre poeng i morgen vil være et stort skritt mot Champions League plass.

Dato: 13. Mai 2023

Kampstart: Kl. 13.30 Elland Road

Dommere: Simon Hooper (Hoved), Adrian Holmes & Mark Scholes (Linje), Graham Scott (Fjerde). Neil Swarbrick (VAR), Simon Bennett (VAR assistent).

Newcastle United

Vi står foran de siste fire kampene i sesongen med en solid 3. plass i behold. Selv etter tapet mot Arsenal, klarte vi å beholde den posisjonen, da Manchester United også gikk på et tap mot West Ham senere den kvelden. Vi har 65 poeng, og kampen om en Champions League-plass neste sesong er i våre egne hender. Manchester United ligger to poeng bak oss, mens Liverpool på femteplass er tre poeng bak med en kamp mer spilt.

Selv om vi har hatt noen problemer med å holde buret rent de siste kampene, er vi fortsatt laget med færrest mål imot. På bortebanetabellen ligger vi også på tredjeplass og står med kun tre tap på ukjent gress. Vi har allerede sikret oss en plass i Europa Conference League, men med ett poeng til vil vi være garantert Europa League. Akkurat nå er det 71 poeng som garanterer en plass i Champions League. Med en spennende innspurt ser vi frem til å avslutte sesongen sterkt og sikre en plass i den gjeveste Europa turneringen.

Allerede er Emil Krafth og Jamaal Lascelles ferdig spilt denne sesongen, men det gjelder nok også Matt Ritchie. Han har pådratt seg et kneproblem på trening, ikke noe alvorlig, men et problem som holder han ute av spill i de siste kampene. Sean Longstaff er på bedringens vei, han har vært hos en spesialist som ga oppløftende nyheter og skal ta flere bilder av foten i dag, men kampen i morgen kommer nok for tidlig.

Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joe Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Anthony Gordon

Leeds

Leeds er for øyeblikket i en kritisk situasjon, det gjenstår tre kamper og befinner seg på 19. plass i tabellen, to poeng opp til trygg grunn. De har slitt i det siste og har ikke vunnet på seks kamper. Forsvaret deres har også vært sårbart, da de ikke har klart å holde rent bur i de siste 12 kampene. Faktisk har de sluppet inn flest mål i hele ligaen.

På toppen av det hele har de kun klart å få ett poeng i de fem siste kampene. Selv om de tradisjonelt sett har vært bedre hjemme, har de bare klart å skrape sammen fem poeng på de fem siste hjemmekampene.

For å prøve å snu situasjonen har Leeds hentet enda en ny manager, og denne gangen er det Sam Allardyce. Han har fått i oppgave om å holde klubben i Premier League. Dessverre fikk han en tøff start da de tapte 2-1 borte mot Manchester City og nå står de overfor en kamp mot klokken for å sikre plassen sin i Premier League neste sesong.

Skadelisten er ikke veldig lang, men inneholder fire viktige spillere. Liam Cooper, Luis Sinisterra, Stuart Dallas og Tyler Adams er mest sannsynlig ferdig spilt for sesongen og de får ikke vært med på å forsøke og redde PL-plassen.

Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-2-3-1)

Joel Robles

Luke Ayling – Rasmus Kristensen – Maximilian Wöber – Junior Firpo

Weston McKennie – Marc Roca

Jack Harrison – Adam Forshaw – Wilfried Gnonto

Patrick Bamford

Historikk mot LEE i PL:
Seier: 12
Uavgjort: 8
Tap: 7
Totalt: 27
Siste fem oppgjør i PL:  
Newcastle 0-0 Leeds 31.12.22
Leeds 0-1 Newcastle 22.01.22
Newcastle 1-1 Leeds 17.09.21
Newcastle 1-2 Leeds 26.01.21
Leeds 5-2 Newcastle 16.12.20

 

You must be logged in to post a comment Login