Før kampen: Brighton

Oppdatert: 18. May 2023

Det er klart for ny kamp og denne gangen er det hjemme mot Brighton som egentlig skulle vært spilt tilbake i februar, men ble flyttet grunnet vår deltakelse i Carabao cup-finalen. Vi har allerede sikret Europa League, men poeng i kveld kommer godt med i kampen om Champions League plass.

Dato: 18. Mai 2023

Kampstart: Kl. 20.30 St. James’ Park

Dommere: Robert Jones (Hoved), Ian Hussin & Wade Smith (Linje), Thomas Bramall (Fjerde). Jarred Gillettt (VAR), Adam Nunn (VAR assistant).

Newcastle United

Dette har vært en morsom sesong for oss Newcastle-supportere. Det gjenstår kun tre kamper, og vi innehar tredjeplassen med 66 poeng. Vi fikk med oss ett poeng fra Leeds i forrige kamp, og med det poenget er vi nå garantert Europa League-spill neste sesong. Selv om vi er garantert Europa League, leder vi an kampen om Champions League-plassene. Liverpool har vært i kanonform den siste perioden og ser ut til å kunne vinne sine to siste kamper. De kan maksimalt ende opp med 71 poeng, mens vi kan maksimalt ende opp med 75 sammen med Manchester United. Selv om vi har gjort det bra defensivt gjennom store deler av sesongen, har vi dessverre sluppet inn mål i åtte kamper på rad. Vi virker ikke like sikre bakover, og det er et problem som gjør at motstanderen ofte går i ledelsen, og vi får en enda tøffere jobb. Men alt i alt har dette vært en imponerende sesong, og vi håper vi avslutter sterkt så vi får en plass i Europas gjeveste turnering neste sesong.

Emil Krafth, Jamaal Lascelles og Matt Ritchie blir ikke å se på banen resten av sesong. Vi savner Sean Longstaff på midten, men han vil ikke bli involvert i dagens kamp ettersom han fortsatt sliter med foten sin.

Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joe Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Alexander Isak

Brighton

Brighton har gjort det svært bra denne sesongen under Roberto De Zerbi, som tok over etter Graham Potter i september. Laget befinner seg på en imponerende 6. plass med 58 poeng og kjemper om en plass i Europa League. I deres fem siste kamper har Brighton vunnet tre og tapt to. Den mest overbevisende seieren var da de slo Arsenal 3-0 på Emirates søndag, og ødela tittelkampen for Arsenal. Imidlertid opplevde de også et sjokktap på hjemmebane mot Everton like før, som kjemper mot nedrykk. Brighton står med 12 mål på de siste fem kampene. Laget viser seg å være sterke offensivt og har målfarlige spillere som er effektive.

Brighton har en lengre skadeliste enn oss, hele seks spillere er mest sannsynig ute resten av sesongen, mens Joel Veltman og Encisio er usikre om de er kampklare til i morgen. Spillerne som trolig er ute for resten av sesongen er Adam Lallana, Solomon March, Adam Webster, Jakub Moder, Jeremy Sarmiento og Tariq Lamptey.

Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-2-3-1)

Jason Steele

Pascal Gross – Lewis Dunk – Levi Colwill – Pervis Estupinán

Moisés Caicedo – Billy Gilmour

Facundo Buonanotte – Alexis Mac Allister – Kaoru Mitoma

Evan Ferguson

Historikk mot BHA i PL:
Seier: 1
Uavgjort: 6
Tap: 4
Totalt: 11
Siste fem oppgjør i PL:  
Brighton 0-0 Newcastle 13.08.22
Newcastle 2-1 Brighton 05.03.22
Brighton 1-1 Newcastle 06.11.21
Brighton 3-0 Newcastle 20.03.21
Newcastle 0-3 Brighton 20.09.20

 

You must be logged in to post a comment Login