Før kampen: AFC Bournemouth

Oppdatert: 16. September 2022

Det er duket for en herlig hjemmekamp igjen og en mulighet for å innkassere sesongens andre hjemmeseier. Kampen mot West Ham United som skulle vært spilt 11. september ble utsatt på lik linje med alle andre kamper i Premier League, grunnet Dronning Elizabeth II sin bortgang. Og det er bekreftet at det vil bli en markering for bortgangen av Dronning Elizabeth II på St. James’ Park i morgen.

Dato: Lørdag 17. September 2022

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommer: Craig Pawson

Newcastle United

«The Magpies» har hatt en brukbar start på sesongen, men har vært ekstremt uheldig med flere VAR-avgjørelser som har kostet flere poeng. Spillemessig har det vært positivt, og laget har fortjent mer enn hva man har fått til. De nye signeringene ser ut til å komme seg til rette og har levert varene sine. Denne uken har den endelige spillertroppen for første halvdel av sesongen kommet og en ny signering har kommet inn portene på St. James’ Park og fått plass i troppen. Den tidligere Liverpool målvakten Loris Karius. Newcastle står med 1 seier, 4 uavgjort og 1 tap hittil etter seks kamper.

Eddie Howe må klare seg uten Jonjo Shelvey og Emil Krafth. Karl Darlow fikk en merkelig skade på trening og det er usikkert hvor lenge han vil bli ute. Stjernespillerne Callum Wilson, Allan Saint Maximin og Bruno Guimaraes har ikke blitt observert på feltet denne uken, men skal igjennom en test før kampen for å se om de er kampklare. Journalister tett på klubben melder om at Bruno skal føle seg bedre og er muligens klar for kamp. Blir spennende å se om han blir klar for kampen etter et stort savn av den brasilianske defensive midtbane spilleren.

Sannsynlig lagoppstilling

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Matt Targett

Joseph Willock – Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almiron – Alexander Isak – Ryan Fraser

 AFC Bournemouth

«The Cherries» har fått en brukbar start på sesongen og ligger på en 13. plass med 7 poeng. Overgangsvinduet var ikke særlig imponerende av den nyopprykede klubben, men har sanket flere poeng en hva ekspertene trodde hittil. Gary O’Neil har det midlertidige ansvaret for klubben fra Sør-England, ettersom Scott Parker fikk sparken etter 4 kamper, og 9-0 tapet mot Liverpool ble hans siste kamp. Med O’Niel i styringen står laget med en seier og en uavgjort på to kamper. Ellers står Bournemouth med 2 seiere, 1 uavgjort og 3 tap.

Gjestene må nok klare seg uten David Brooks, Ben Pearson og Joseph Rothwell, alle tre sliter med skader og er forventet tilbake tidligst oktober. Vingen Junior Stanislas har slitt med en skade,  og det er usikkert om han rekker kampen.

Sannsynlig startoppstilling

Neto

Adam Smith – Chris Mepham – Lloyd Kelly – Jordan Zemura

Marcus Tavernier – Lewis Cook – Jefferson Lerma – Ryan Christie

Phillip Billing

Dominic Solanke 

Innbyrdes oppgjør

Lagene har møtt hverandre 8 ganger i Premier Leauge æraen. Newcastle står med 4 seiere, 2 uavgjort og 2 tap i oppgjørene mot «the Cherries». Forrige møte med Bournemouth var 1.juli 2020, da Newcastle tok en overbevisende 1-4 seier på Vitality Stadium.

You must be logged in to post a comment Login