Før kampen: Fulham

Oppdatert: 18. December 2020

Scott Parker synes å ha fått betraktelig mer dreisen på sine utvalgte gutter i det siste. Det har vært uten den tidligere Newcastle-spissen Aleksandar Mitrovic i startelleveren.

Dato: 19. desember 2020
Kampstart: Kl. 21.00 på St. James’ Park
Dommer: Graham Scott

Motstanderen
Scott Parkers Fulham har fått sving på sakene den siste tiden. På de siste fire kampene har laget tatt fem poeng. Det inkluderer noen svært sterke prestasjoner, deriblant en 1-2-seier over Leicester og 1-1 mot Liverpool sist helg. Forrige kamp endte 0-0 mot Brighton. Lagets siste tap kom på bortebane mot Manchester City (2-0). Før den 14.-serierunden sparkes i gang befinner Fulham seg på 18.-plass med ni poeng – ett poeng opp til Burnley på plassen over. Verdt å merke seg er at det kun er fem poeng opp til Arsenal på 15.-plass, mens det er åtte poeng opp til Newcastle, som befinner seg på plassen over sistnevnte.

Mitrovic har kun maktet to scoringer på de elleve ligakampene han har spilt. Med serberen i startelleveren har Fulham klart å hente fire poeng på syv kamper. På de kampene serberen har startet på benken eller vært ute av kamptroppen, er resultatet fem poeng på seks kamper.

Innbyrdes oppgjør
Sist gang lagene møttes var for to sesonger siden. Det var Fulhams første sesong på det øverste nivået siden de rykket ned til Championship etter 2013/14-sesongen. Det endte 0-0 på St. James’ Park, mens Newcastle knuste The Cottagers 0-4 på Craven Cottage i ligaens siste serierunde. Fulham endte sesongen på nest sisteplass. Da lagene møttes i Championship i 2016/17-sesongen, tapte Newcastle hjemmeoppgjøret 1-3, mens kampen i London endte i en 1-0-seier til vertene.

På de 14 siste møtene mellom lagene har Newcastle kun maktet fire seiere, mens Fulham har vunnet hele åtte av dem. I Premier League har lørdagens motstanderen møttes til dyst 26 ganger. The Cottagers har vunnet 12 av disse, mens ti har endte med tre poeng til The Magpies.

Lagene
Martin Dubravka og Paul Dummett er fremdeles ute. Kampen kommer nok også for tidlig for Jamaal Lascelles, Fabian Schar, Javier Manquillo, Mark Gillespie og Allan Saint-Maximin. Schar, Gillispe og Manquillo skal være blant de smittede Newcastle-spillerne, mens de to andre har slitt med skader den siste tiden.

Det er ventet at det vil skje flere endringer på laget etter en svært uakseptabel lagopptreden på tampen av kampen mot Leeds. Alt ligger til rette for at Sean Longstaff henvises til benken, som var helt ute av det mot Marcelo Bielsas mannskap. Det var også tydelig at Jacob Murphy ikke var spesielt komfortabel i en firebackslinje, men det er for så vidt heller ikke Emil Krafth. Svensken kom inn like før Ciaran Clark utlignet til 2-2, men klarte ikke å bidra med å stanse venstrevingen Jack Harrison i å herje på tampen av kampen. Det gir Steve Bruce det motsatte av et luksusproblem, med Javier Manquillo ute av dansen. DeAndre Yedlin var ikke inkludert i onsdagens kamptropp, men 60-åringen kan alltids overraske med å gi Yedlin en etterlengtet mulighet fra start.

På tirsdag venter det for øvrig en kvartfinale i ligacupen mot Brentford, i et ellers svært hektisk kampprogram i desember. Det vil nok også ha en viss innvirkning på laguttaket. Det spås at Bruce legger om til en midtstoppertrio, med offensive vingbacker.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Hayden, Fernandez, Clark – Murphy, Shelvey, Hendrick, Ritchie – Almiron, Wilson, Joelinton

Søndagens kamphelt mot Liverpool, Bobby De Cordova-Reid, er usikker til kampen, mens forsvarsspilleren Terence Kongolo etter alle solemerker å dømme mister kampen. Kenny Tete er i utgangspunktet tilgjengelig, men mangler kamptrening etter en lengre tid ute.

Sannsynlig lagoppstilling: Areola – Aina, Andersen, Adaraioyo – Cardova-Reid (Kamara), Anguissa, Lemina, Robinson – Cavaleiro, Mitrovic, Lookman

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login