Før Kampen: Fulham

Oppdatert: 30. September 2022

Landslagspausen er over og vi setter kursen tilbake mot Premier League. Det blir en tur til London hvor guttene møter den formsterke spissen Aleksandar Mitrovic og hans Fulham. Et møte med den tidligere Newcastle-spissen blir spennende og kan vi snu rekken med uavgjort og ta sesongens første seier på bortebane.

Dato: Lørdag 1. Oktober 2022

Kampstart: Kl. 16.00 Craven Cottage

Dommer: Darren England

Newcastle United

Newcastle ligger på en 10. plass før runden med 8 poeng, og innehar flest uavgjort kamper hittil i hele ligaen, står bare med en seier og et tap. Siden kampen mot Bournemouth har det vært landslagspause, noen av gutta har vært på internasjonale oppdrag for sine landslag mens resten av stallen har hatt noen dager fri og trent godt på feltet.

Under landslagspausen skrev unggutten Elliot Anderson under på en ny langtidskontrakt, som er gode nyheter etter noen fine innhopp denne sesongen. I dag kom nyheten om at Newcastle har signert det 18 år gamle stortalentet Garang Kuol fra Central Coast Mariners som spiller i den Australske toppdivisjonen. Kuol vil være klar for Newcastle når overgangsvinduet åpner januar 2023.

Skadesituasjonen i klubben har vært forferdelig. Jonjo Shelvey, Emil Krafth, Karl Darlow og Matt Ritchie er ute med skader og vil ikke være en del av kamptroppen. Alexander Isak måtte trekke seg fra den svenske landslagstroppen på grunn av en skade på trening. Skaden er ikke så ille som forventet, men er ikke kampklar. Allan Saint Maximin og Chris Wood vil bli vurdert om de er klare før kamp, men kampen kommer nok for fort. Wood ble skadet på landslagssamling med New Zealand. Det er likevel noen gode nyheter, Bruno Guimaraes er kampklar etter en påkjenning på landslagssamlingen med Brasil. Elliot Anderson er tilbake fra en liten skade som satt han ut av kamptroppen forrige runde. En etterlengtet nyhet er at Callum Wilson er klar for kamp etter ett skadeavbrekk. Det blir godt å se spissen tilbake som startet sesongen godt.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Matt Targett

Joseph Willock – Bruno Guimaraes – Joelinton

Miguel Almiron – Callum Wilson – Ryan Fraser

Fulham

Fulham har fått en god start på sesongen. London-klubben ligger på en 6. plass før runden med 11 poeng, 3 seiere, 2 uavgjort og 2 tap er statistikken så langt. Marco Silva og Fulham har enda til gode å tape på Craven Cottage denne sesongen, kanskje er det våre gutter som skal få en stopp på den statistikken.

Klubben var solide i Championship i fjor og stakk av med troféet, kraftpakken av en spiss Mitrovic knuste målrekorden i Englands nest øverste nivå med hele 43 mål! I forberedelsene til årets sesong på øverste nivå har klubben gjort flere gode signeringer og blant annet den tidligere Newcastle-spilleren Kevin Mbabu.

Marco Silva og hans støtteapparat må klare seg uten Harry Wilson og Manor Solomon når de tar i mot Newcastle. Begge er ute med skade og kommer ikke til å rekke kampen. Joao Palhinha som har storspilt så langt og vært en av Fulhams viktigste spillere, er ute på grunn av suspensjon. Forrige kamp pådro han seg sitt femte gule korte for sesongen og må stå over kampen. Antonee Robinson er usikker, men det tyder på at han er klar etter en skade. Aleksandar Mitrovic ble observert haltende etter Norge – Serbia kampen med en ispose rundt hans høyre ankel, han skal testes før kamp og alt tyder på at han skal ut i aksjon mot gamleklubben.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

Bernd Leno

Kenny Tete – Tosin Adarabioyo – Tim Ream – Antonee Robinson

Harrison Reed – Tom Cairney

Willian – Andreas Pereira – Decordova Reid

Aleksandar Mitrovic

Innbyrdes oppgjør

Newcastle står med 28 møter med Fulham siden starten av Premier League i 1992. En relativ jevn statistikk, med 12 seiere til Fulham, 11 seiere til Newcastle og 5 kamper hvor poengene ble delt. Sist Newcastle spilte mot Fulham var 23. mai 2021, hvor The Magpies gikk seirende ut 0-2 på Craven Cottage og målene ble scoret av Joseph Willock og Fabian Schär.

You must be logged in to post a comment Login