Før kampen: Brentford FC

Oppdatert: 07. October 2022

Ny kamp er i vente og denne gangen er det hjemmekamp mot Brentford. Newcastle gjorde jobben på bortebane forrige helg, en overbevisende forestilling for the magpies. Nå venter en hjemmekamp mot et lag som sliter på bortebane, nemlig Brentford. Blir det tre nye poeng foran fansen.

Dato: 8. oktober 2022

Kampstart: Kl. 16.00 St James’ Park

Dommer: John Brooks

Newcastle United

Etter den gode forestillingen forrige uke klatret Newcastle på tabellen og ligger på en 7. plass, og de er med i kampen om en plass ute i Europa. Fasiten er 11 poeng, 2 seiere, 5 uavgjort og ett tap.

Samme dag i 2021 ble Newcastle frigjort fra den upopulære forretningsmannen Mike Ashley etter 14 år. Den nye eier sammensetningen ga fansen optimismen tilbake og store endringer har skjedd på ett år. Som en takk, vil Wor flags markere takknemligheten med masse flagg og bannere på tribunen i morgen.

Emil Krafth, Karl Darlow og Matt Ritchie vil fortsatt være ute en stund til og har ikke noen spesifisert tilbakekomst dato. Jonjo Shelvey rekker ikke kampen, men ligger foran timeplanen sin og det ser lysere ut for han. Alexander Isak må stå over enda en kamp, Howe sa på pressekonferansen at Isak får løpe med gradvise økninger, men holdes tilbake av det medisinske apparatet. En gledelig nyhet er at vår showman Allan Saint-Maximin mest sannsynlig vil være tilgjengelig i kamptroppen, usikkert om han starter eller kommer inn i løpet av kampen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joseph willock – Bruno Guimaraes – Joelinton

Miguel Almiron – Callum Wilson – Jacob Murphy

Brentford FC

Brentford har klart seg greit denne sesongen og innehar en 10. plass etter åtte spilte kamper med 10 poeng. Tidligere newcastlespiss Ivan Toney har startet sesongen bra for Brentford og står med fem mål og 2 assist. Thomas Francks menn har vært gode på hjemmebane denne sesongen og har tatt 7 poeng hjemme. På bortebane har det gått tråere, de har enda til gode å ta en seier borte.

Skademessig er Christian Norgaard, Pontus jansson og Keane Lewis-Potter utilgjengelige for Franck. Ethan Pinnock har vært ute med en kneskade, men vil gå gjennom en late fitness test før avreise. En god nyhet for biene er at Sergi Canos Tenes mest sannsynlig vil slutte seg til kamptroppen etter et skadeavbrekk.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

David Raya

Aaron Hickey – Kristoffer Ajer – Ben Mee – Rico Henry

Shandon Baptiste – Vitaly Janelt – Mathias Jensen

Bryan Mbeumo – Ivan Toney – Mikkel Damsgaard

 Innbyrdes oppgjør

I Premier Leauge har Newcastle og Brentford bare møttes to ganger, begge kampene var forrige sesong. Det samme oppgjøret på St James’ Park i fjor var en målrik kamp hvor lagene tok med seg ett poeng hver, stillingen endte 3-3. I det motsatte oppgjøret vant Newcastle 0-2 med scoringer av Joelinton og Joseph Willock.

 

You must be logged in to post a comment Login