Før kampen: Everton FC

Oppdatert: 18. October 2022

Jaggu er det kamp igjen! Newcastle er inne i en god flyt og har ikke tapt siden 31. august mot storlaget Liverpool. I morgen venter et annet lag fra Liverpool som gjester St James’ Park, nemlig Everton. Er det for mye å be om tre poeng på en onsdag?

Dato: 19. oktober 2022

Kampstart: Kl. 20.30 St James’ Park

Dommer: Tony Harrington

Newcastle United

Eddie Howe og Newcastle har ikke tapt på fem kamper og har sluppet inn færrest mål hittil i sesongen. Sist Newcastle ble beseiret på eget gress, så må vi tilbake til april forrige sesong. Tyneside klubben ligger på en sjette plass før runden og er godt med i kampen om en høy plassering på tabellen.

Klubben utvikler seg stadig, i går kom nyheten om ansettelsen av Peter Silverstone som kommersiell sjef. Silverstone har de siste syv årene jobbet i Arsenal i lignende stillinger og har over 20 års erfaring innenfor fotball.

Nytt tilskudd til U21-laget ble også annonsert i går. Venstrekanten Amadou Diallo ble frigitt fra West Ham United U21 i sommer og har sluttet seg til Elliott Dickmans lag. Diallo har flere aldersbestemte landskamper under beltet for England. Blir spennende å følge utviklingen hans.

Emil Krafth og Matt Ritchie er fortsatt ute på ubestemt tid med skader. Karl Darlow gjør fremskritt og trener litt med resten av keeperne. Eddie Howe bekreftet at Alexander Isak har fått et tilbakefall og vil mest sannsynlig være tilbake på banen etter VM, en trist nyhet for rekordsigneringen. Allan Saint Maximin var ikke å se i troppen mot Manchester United, lørdag kom nyheten at han har fått en «setback» og blir ute noen kamper fremover.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Dan Burn – Sven Botman – Matt Targett

Joseph Willock – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almiron – Callum Wilson – Jacob Murphy

Everton FC

Everton har hatt en middels sesong hittil, det blå laget fra Liverpool ligger på en 14. plass og har kun vunnet to kamper. Frank Lampard og gjengen hans kommer fra to tap på rad mot henholdsvis Tottenham og Manchester United. Everton har slitt med å score og står med bare åtte mål, men har vært solide defensive og kun sluppet inn 11.

Lampard må klare seg uten spillere som Ben Godfrey, Yerry Mina, Andros Townsend og Nathan Patterson. De siste rapportene sier at Mason Holgate er klar og vil være en del av kamptroppen. En viktig spiller som er tilbake for Everton er Anthony Gordon, forrige runde var han suspendert for 5 gule kort.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Jordan Pickford

Seamus Coleman – Conor Coady – James Tarkowski – Vitali Mykolenko

Amadou Onana – Idrissa Gueye – Alex Iwobi

Anthony Gordon – Neal Maupay – Demarai Grey

Innbyrdes oppgjør

Det er en jevn statistikk mellom lagene i Premier League. Lagene har møtt hverandre 54 ganger siden 1992. Newcastle har 21 seiere, 11 uavgjort og 22 tap mot the toffees. Det samme oppgjøret forrige sesong endte 3-1 til Newcastle, Jamaal Lascelles og Mason Holgate scoret hvert sitt selvmål før Ryan Fraser og Kieran Trippier punkterte kampen.

 

You must be logged in to post a comment Login