Før kampen: Everton

Oppdatert: 29. January 2021

Bunnlagene har begynt å vinne fotballkamper. Alle piler i Nordøst-England peker nedover. Selv om sesongen bare er halvspilt, har det begynt å haste for The Magpies å snu den horrible utviklingen. Nå er det høytflyvende karameller mot Skjærer som ikke klarer å lette.

Dato: Lørdag 30. januar
Kampstart: Kl. 13:30 på Goodison Park
Dommer: Stuart Attwell

Motstanderen
Everton befinner seg på en respektabel syvendeplass, etter å ha åpnet sesongen forrykende. Laget har to hengekamper til gode, og er kun åtte poeng bak ligaleder Manchester City, som riktignok har vært i aksjon én gang mer enn Everton. Videre er det bare seks og fire poeng opp til henholdsvis Leicester City (tredjeplass) og Liverpool (fjerdeplass), som ikke har noen hengekamper til gode. Det meste tyder på at Everton, med sin gode spillertropp, vil være med å krige i toppen frem mot sommeren i denne elleville og jevne sesongen. Til sammenligning tilsier den svært negative utviklingen at Newcastle må regne med å kjempe om å overleve resten av sesongen.

I midtuken ble det 1-1 hjemme i toppoppgjøret mot Leicester, mens Everton vant 1-2 borte mot Wolverhampton i den foregående ligakampen. I mellomtiden har Everton spilt seg til 5. runde i FA-cupen etter å ha beseiret Championship-klubbene Rotherham (2-1) og Sheffield Wednesday (3-0).

Lagene
Kampen kommer for tidlig for Federico Fernandez, mens det er gledelig nytt at Ciaran Clark og Paul Dummett har ristet av seg sine skadeproblemer. DeAndre Yedlin har mistet de to siste oppgjørene på grunn av visumtrøbbel, men det problemet skal nå være løst. Amerikaneren er imidlertid sterkt linket bort fra klubben nå på tampen av overgangsvinduet, så en mulig ekskludering fra troppen kan tyde på at 27-åringen forlater klubben før overgangsvinduet stenger 1. februar.

Sean Longstaff har blitt utelatt fra de to siste kamptroppene uten at dette har blitt kommentert. Ifølge tidligere rapporter har klubben bestemt seg for å avvente kontraktsforhandlinger med 23-åringen, som er bundet til klubben frem til sommeren 2022. Midtbanespilleren har ikke levert varene denne sesongen, og det har denne uken blitt rapportert om en konfliktsituasjon mellom spilleren og Steve Bruce. Til tross for svake prestasjoner fra Jonjo Shelvey og Jeff Hendrick i midtbaneleddet over de siste to kampene, vil det ikke overraske om 23-åringen igjen utelates fra startelleveren. Ei heller fra kamptroppen.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Schar, Lewis – Shelvey, Hayden – Fraser, Almiron, Saint-Maximin – Wilson

Hos vertene er midtbanetrioen Allan, Fabian Delph og Jean-Philippe Gbamin utilgjengelige, mens viktige Abdoulaye Doucoure er tilbake igjen etter å ha sonet karantene for fem gule kort.

Sannsynlig lagoppstilling: Pickford – Coleman, Mina, Keane, Digne – Gomes, Doucoure – Rodriguez, Sigurdsson, Richarlison – Calvert-Lewin

Innbyrdes oppgjør
Newcastle maktet å beseire denne råsterke utgaven av Liverpool-klubben da lagene møttes til dyst på St. James’ Park, da Callum Wilson sikret en strålende 2-1-seieret etter to scoringer. Den gangen manglet Everton en svært viktig kvartett: James Rodriguez, Richarlison, Lucas Digne eller Seamus Coleman. Denne gangen er det ventet at samtlige blir å finne i startelleveren til Carlo Ancelotti.

Da lagene møttes på Goodison Park sist, endte det 2-2 etter to elleville overtidsscoringer fra innbytter Florian Lejeune. Den foregående sesongen endte det 1-1, der Salomon Rondon fant veien til nettmaskene for Skjærene. Før den kampen stod Newcastle poengløse på de tre tidligere oppgjørene i den blåe delen av Liverpool.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login