Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 20. December 2019

Det er store skadeforfall i begge leirer. Heldigvis for Newcastles del, så ser det ut som at en viktig duo blir kampklar.

Dato: Lørdag 21. desember
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Simon Hooper

Motstanderen
Crystal Palace har imponert denne sesongen – spesielt i det defensive spillet. Ørnene er inne i en god periode, hvor de er ubeseiret på fire kamper. De to siste, mot Watford og Brighton, endte med poengdelinger, mens de to foregående, mot Burnley og Bournemouth, endte med seiere. Totalt har Palace-forsvaret holdt tett i seks ganger i ligaen, hvor tre av disse kom på rappen før forrige ligarunde. Kun Leicester (7) har flere smultringer å skimte med denne sesongen. Med kun 19 baklengsmål, er det kun Sheffield United (16), Liverpool (14) og Leicester (11) som har maktet å tette mer igjen i forsvaret enn lørdagens motstander.

Crystal Palace befinner seg på en niende plass med 23 poeng. Det betyr at Newcastle vil passere ørnene om de skulle makte å kapre alle poengene.

Lagene
På fredagens pressekonferanse meddelte Steve Bruce at både Jonjo Shelvey og Miguel Almiron kan rekke kampen. Mens sistnevnte trente sammen med resten av laget på torsdag, brukte Shelvey tiden i treningsrommet. Almiron rekker nok derfor iallfall kampen, men Bruce antydet langt på vei at han regnet med at også Shelvey ville bli klar.

Ki Sung-yueng og Ciaran Clark skal fremdeles være utilgjengelige, som følge av henholdsvis sykdom og en mindre skade. Det er uvisst om Karl Darlow rekker kampen, som ifølge rapportene sliter med en vond rygg. Allan Saint-Maximin, Matt Ritchie og Jamaal Lascelles er alle utilgjengelige på lengre basis.

Dersom Shelvey blir kampklar, så er det ventet at han erstatter Sean Longstaff i startelleveren. Sistnevnte hadde en svak kamp mot Burnley. Det er ventet at Almiron erstatter Joelinton, som atter en gang ikke klarte å overbevise sist – til tross for å operere på venstrekanten denne gangen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Fernandez, Dummett, Willems – Almiron, Shelvey, Hayden, Atsu – Carroll

Skadeproblemene har også hopet seg opp i Crystal Palace-leiren. Spesielt defensivt er problemene store. Forsvarsspillerne Gary Cahill, Joel Ward, Jefferey Schlupp, Jairo Riedewald og Mamadou Sakho er utilgjengelige. Det er også Andros Townsend. Det var ventet at også Patrick van Aanholt, som også har en fortid i Newcastle, ville gå glipp av kampen. På fredagens pressekonferanse uttalte imidlertid Roy Hogdson at han var håpefull vedrørende venstrebackens tilgjengelighet. Det er uvisst om Scott Dann – en annen forsvarsspiller – blir kampklar.

Sannsynlig lagoppstilling: Guaita – Kelly, Kouayte, Tomisk, van Aanholt – McArthur, Milivojevic, McCarthy – Ayew, Benteke, Zaha

Innbyrdes oppgjør
Det tilsvarende oppgjøret tapte Newcastle 0-1 forrige sesong. Ellers er statistikken hjemme mot lørdagens motstander formidabel. En må helt tilbake til 1997/98-sesongen for å finne neste gang skjærene lot seg beseire av ørnene. På St. James’ Park står Newcastle med to Premier League-tap, fire seiere og to poengdelinger mot The Eagles. Innenfor denne perioden kan Newcastle også vise til to cupseiere og en 2-0-seier da lagene møttes i Championship for snaue ti år siden.

Da Newcastle gjestet Selhurst Park forrige sesong endte det 0-0. Sesongen før det også med poengdeling i London.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login