Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 25. December 2019

Manchester United har mye å revansjere når Newcastle ankommer ærverdige Old Trafford på selveste Boxing Day. Da er det godt nytt for dem at deres største røde djevel er friskmeldt og klar til å ta imot de høytflyvende skjærene.

Dato: Torsdag 26. desember
Kampstart: Kl. 18:30 på Old Trafford
Dommer: Kevin Friend

Motstanderen
Ole Gunnar Solskjær og hans disipler har mye revansjere på fotballens store dag. Ikke bare ble det tap mot tabelljumbo Watford i forrige serierunde; The Magpies beseiret jo de røde djevlene da lagene møttes på St. James’ Park. Før kampen sparkes i gang er lagene også like langt med 25 poeng, og Newcastle vil derfor passere klubben om det skulle bli tre poeng til skjærene. Alt ligger derfor til rette for at det er et heltent Manchester United som venter på motsatt banehalvdel.

Manchester United har vært veldig variabel i prestasjonene denne sesongen, og det har stort sett vært mot antatt sterkere lag at klubben har imponert. Nylig ble eksempelvis Tottenham og Manchester City beseiret på rappen, men i de to neste kampene ble det poengdeling mot Everton (1-1) og et pinlig 2-0-tap mot tabelljumbo Watford. Deres fem ligatap har kommet mot nevnte Watford, Bournemouth, West Ham, Crystal Palace og altså Newcastle. Poengdelinger har kommet mot klubber som Southampton, Aston Villa, Wolverhampton og Sheffield United, mens det har blitt seiere mot nevnte Manchester City og Spurs, i tillegg til trepoengere mot Leicester og Chelsea. Sterke poengdelinger ble det også mot Liverpool og Arsenal. Det er derfor vanskelig å bli kloke på hvor gode egentlig Manchester United er om dagen, selv om det er liten tvil om at toppnivået deres er høyt.

På hjemmebane har de røde djevlene fire seiere, fire poengdelinger og ett tap i ligaen denne sesongen.

Lagene
På den gledelige siden skal Jetro Willems være tilgjengelig til den store kampen, men Newcastle må atter en gang klare seg uten Allan Saint-Maximin, Jamaal Lascelles og Matt Ritchie. Ciaran Clark skal heller ikke være aktuell til denne kampen, men ventes tilbake innen kort tid. Ki Sung-yueng har slitt med sykdom den siste tiden, og det er derfor uvisst om sørkoreaneren er tilgjengelig til denne kampen. Antagelig er det uansett ikke plass i kamptroppen til 30-åringen, hvor Matty Longstaff synes å være foretrukket fremfor ham.

Etter alle solemerker å dømme mister også Paul Dummett kampen. Waliseren måtte byttes ut på overtid mot Crystal Palace sist, og med den skadesituasjonen som klubben har, er det ventet at Steve Bruce ikke kommer til å ta noen unødvendige sjanser med spillerne sine. Det vil nok bety at Florian Lejeune får fornyet tillitt i midtforsvaret, da det ikke fremstår som spesielt sannsynlig at Bruce vil legge om til en forsvarsfirer med det første.

På pressekonferansen sa Bruce at Andy Carroll neppe vil spille mot både Manchester United og Everton. Kampen mot The Toffees spilles under to døgn etter torsdagens kamp. Med alle skadeproblemene tatt i betraktning, burde det derfor være selvsagt at Carroll ikke blir å finne i begge kamptroppene. Spørsmålet er altså om den høyreiste spissen, som står med tre målgivende pasninger, er tiltenkt en rolle mot de røde djevlene eller de blå karamellene. Det gjenstår å se. Med kun en tredagerspause etter Everton kampen, før formlaget ligatoer Leicester ankommer St. James’ Park, fremstår det mest sannsynlig at Carroll er en del av reisefølget til Manchester.

Med tre kommende kamper på bare én uke, vil man naturligvis se en del rokkeringer på laget. Foruten Carroll, er det er vanskelig å se at spillere som Jonjo Shelvey er i stand til å starte to kamper på under to døgn. Tilsvarende vil nok neppe Lejeune bli brukt i begge disse kampene.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Fernandez, Lejeune, Willems – Almiron, Sean Longstaff, Hayden, Atsu – Carroll

Manchester United må klare seg uten forsvarskvartetten Eric Bailly, Timothy Fosu-Mensah, Marcos Rojo og Axel Tuanzebe. Paul Pogba er imidlertid tilgjengelig i igjen etter et langt skadeavbrekk på sidelinjen. Den franske verdensmesteren gjorde sitt comeback fra benken i forrige kamp, og Ole Gunnar Solskjær ventes å sette 26-åringen inn i startelleveren mot The Magpies.

Sannsynlig lagoppstilling: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire, Lindelof, Young – McTominay, Fred – James, Pogba, Rashford – Martial

Innbyrdes oppgjør
Dette blir den 49. gangen klubbene møtes til dyst i Premier League. Newcastle står med syv seiere, mens Manchester United har tatt alle poengene i 28 av disse. Sist lagene møttes på Old Trafford endte det med 3-2-tap, til tross for at Newcastle gikk opp i en tidlig tomålsledelse. Den foregående sesongen ble det 1-4-tap på Old Trafford.

Kun én gang tidligere har The Magpies tatt alle poengene på Drømmenes Teater, etter etableringen av Premier League. Det var i 13/14-sesongen, da Yohan Cabaye sikret en 0-1-seier. Det hadde vært litt av anledning å gjenta dette på fotballens store dag!

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login