Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 22. February 2020

Newcastle gjester formsvake Crystal Palace, som er det eneste laget som scorer færre enn nettopp The Magpies.

Dato: Lørdag 22. februar
Kampstart: Kl. 16.00 på Selhurst Park
Dommer: Peter Bankes

Motstanderen
Crystal Palace har den siste tiden vært i svært dårlig form, og det etter en meget god start på sesongen. Klubben står med kun én seier (2-1 mot West Ham) på de siste elleve ligaoppgjørene, og har nå tre tap på rappen. Disse tapene kom mot Southampton (0-2), Sheffield United (0-1) og Everton (3-1). London-klubben har derfor bare én seier siden nyttår. Kun tre seiere på de siste 19 oppgjørene er også en dyster fasit på de blå og røde. Til sammenligning hadde The Eagles hele fire seiere og kun to tap på sesongens første åtte ligakamper.

Klubben befinner seg på 14.-plass – én posisjon og ett poeng bak Newcastle. Det er kun Crystal Palace (23) som har scoret færre mål enn Newcastle (24). Palace kan for sin del vise til en bedre statistikk foran eget mål; 32 baklengsmål mot Newcastles 40. Utenfor topp åtte er Roy Hodgsons forsvar det tetteste. Lag som Chelsea og Tottenham – på henholdsvis fjerde- og femteplass har til sammenligning sluppet inn respektive 36 og 34 baklengsmål.

Lagene
Steve Bruce kunne meddele at Dwight Gayle og Yoshinori Muto er disponible til kampen, og den timingen er særdeles god. Joelinton er nemlig usikker til kampen på grunn av en vond lyske, men det er antatt brasilianeren i det minste vil være i stand til å sitte på benken. Christian Atsu mister etter alle solemerker kampen, som følge av sykdom. Definitivt utilgjengelige er Jonjo Shelvey, Ciaran Clark, Emil Krafth, Andy Carroll, Paul Dummett og Jetro Willems. Det er også antatt at kampen kommer for tidlig for Javier Manquillo, men Bruce har tidligere indikert at spanjolens retur er like rundt hjørnet. Høyrebacken vil sannsynligvis være klar til neste helgs oppgjør mot Burnley, noe det også er håp om at Shelvey og Krafth også vil gjøre.

Etter en svært skuffende andreomgang mot Arsenal, er det ventet at det blir visses utskiftninger på laget. Valentino Lazaro, Danny Rose og Joelinton lever nok farlig, etter spesielt svake opptredener utover i kampen mot The Gunners. DeAndre Yedlin og Matt Ritchie bør derfor være svært aktuelle til å erstatte nyervervelsene. Det er ventet at Isaac Hayden blir å finne i startoppstillingen igjen, etter å ha blitt vraket mot gamleklubben Arsenal.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Fernandez, Lascelles, Schar – Yedlin, Hayden, Bentaleb, Rose – Almiron, Gayle, Saint-Maximin

Crystal Palace må klare seg uten Jeffrey Schlupp, Mamadou Sakho og James Tomkins. Cenk Tosun, som har glipp av de to siste kampene, er imidlertid meldt klar til lørdagens kamp. Tyrkeren har scoret ett på tre kamper, etter at han sluttet seg til klubben fra Everton. I tillegg uttalte Roy Hodgson på fredagens pressekonferanse at to ikke-navngitte spillere har slitt med sykdom i oppladning til kampen, og at de derfor var usikre til lørdagens kamp.

Sannsynlig lagoppstilling: Guaita – Ward, Kelly, Cahill, Van Aanholt – Milivojevic, McArthur, Kouyate – Townsend, Benteke, Zaha

Innbyrdes oppgjør
Da Palace gjestet St. James Park like før jul endte det 1-0 etter en fulltreffer av Miguel Almiron. Da Newcastle gjestet Selhurst Park forrige sesong endte det 0-0, mens oppgjøret på St. James Park endte med sifrene 0-1 i favør Crystal Palace.

I London har Newcastle til gode å slå lørdagens motstander på de fire siste forsøkene. I 15/16-sesongen kapret Crystal Palace en vanvittig 1-5-seier, som øvrig er det eneste seieren Ørnene har på hjemmebane mot Skjærene i siden Premier League ble grunnlagt. Fem ligaseiere, ett tap og tre poengdelinger fasiten på Selhurst park for The Magpies.

Totalt har Newcastle kun tapt tre ligaoppgjør mot Crystal Palace siden etableringen av Premier League. De øvrige oppgjørene har endt med ni seiere til Newcastle, mens de resterende fem har endt med poengdelinger.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login