Før kampen: Chelsea FC

Oppdatert: 11. November 2022

Siste kamp før VM-pausen skal spilles, den tar plass på fantastiske St. James Park i morgen kveld. Chelsea er gjestene som tar turen nordover og møter et Newcastle-lag i medgang. Det er ikke ofte Newcastle møter Chelsea og er høyere på tabellen enn laget fra London.

Dato: 12. November 2022

Kampstart: Kl 18.30 St. James Park

Dommer: Robert Jones

Newcastle United

Newcastle fortsetter å fly av gårde. Klubben hentet en hattrick av priser for oktober. Miguel Almirón vant månedens-spiller og -mål, og Eddie Howe ble utnevnt til månedens-manager. En fantastisk måned av klubben fra nordøst-England. I november har de fortsatt formen og ligger på en tredjeplass. Med kun et tap hittil, færrest innsluppet mål sammen med Arsenal, og flest rene bur sammen med Arsenal og Manchester city. Er Newcastle helt i toppen av de fleste statistikker og har gjort seg bemerket blant «topp seks-lagene». På sine fem siste kamper i ligaen står Newcastle med fire seiere og et uavgjort. Sist tyneside-laget gikk på et hjemmetap var i April mot Liverpool.

Alexander Isak, Matt Ritchie, Emil Krafth, Paul Dummett er fortsatt utilgjengelige grunnet skader. Ryan fraser sliter med en liten leggskade og vil trolig nok ikke være en del av kamptroppen i morgen. Callum Wilson som har slitt med sykdom i det siste, stod over cupkampen på onsdag. Han skal testes før kamp men vil trolig være en del av kamptroppen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joseph Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson– Joelinton

Chelsea FC

Chelsea har ikke levd helt opp til forventningene denne sesongen. Klubben konkurrerer til vanlig om topp 4 samt trofeer både i liga og Europa, ligger på en syvende plass. Londonklubben har vært igjennom et trenerskifte allerede denne sesongen, Thomas Tuchel måtte tre av mens Graham Potter har tatt over roret. Klubben sjonglerer mellom Champions Leauge, Premier Leauge og ligacupen som de nå på onsdag røk ut av mot Manchester City. Graham Potter sin klubb står uten scoringer på de to siste kampene og har sluppet inn mål hver kamp på de siste seks. På de siste fem kampene i Premier League står de kun med en seier, to uavgjort og to tap.

Flere store profiler er ikke tilgjengelige for Graham Potter i morgen. N’Golo Kante, Kepa Arrizabalaga, Ben Chilwell, Wesley Fofana, Reece James og Carney Chukuwuemeka er alle ute med skader. Straffespesiallisten Jorginho er usikker til kamp, han skal gjennom en late fitness test før kamp sier ryktene.

Sannsynlig lagoppstilling (3-5-2)

Edouard Mendy

Trevoh Chalobah – Thiago Silva – Kalidou Koulibaly

Ruben Loftus-Cheek – Mason Mount – Jorginho – Mateo Kovacic – Marc Cucurella

Raheem Sterling – Pierre-Emerick Aubameyang

Innbyrdes oppgjør

Gjennom 54 oppgjør i Premier Leauge har Chelsea gått seirende ut 29 ganger, Newcastle har 13 seiere og 12 av oppgjørene har endt med poengdeling. Det tilsvarende oppgjøret forrige sesong endte 0-3 til Chelsea med to scoringer av Reece James og en straffescoring av Jorginho.

You must be logged in to post a comment Login