Før kampen: Burnley

Oppdatert: 29. September 2023

Vi er ubeseiret i fire kamper på rad og har enda til gode å slippe inn på denne rekken. I morgen skal vi bryne oss på Championship-mesteren Burnley som kommer på besøk til St. James’ Park.

 Dato: 30. September 2023

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Thomas Bramall (Hoved), Simon Bennett & Dan Robathan (Linje), Matt Donohue (Fjerde). Jarred Gillett (VAR), Scott Ledger (VAR assistant).

Newcastle United

I morgen møter vi enda et nyopprykket lag. Forrige helg smadret vi nyopprykkede Sheffield United 0-8, mens nå venter Vincent Kompanys Burnley. De regjerende Championship-mesterne har ikke vunnet på St. James’ Park i PL-sammenheng og statistikken vår mot dem er god. Ut ifra de tolv kampene vi har møtt Burnley i PL-sammenheng står vi med seks seiere og fire uavgjort.

Midtuken var tøff da vi tok imot Manchester City i ligacupen. Men selv med en annerledes startoppstilling, slå vi forrige sesongs treble-vinnere 1-0 på hjemmebane. Med 1-0 seieren står vi nå med rent bur fire kamper på rad. Det er forventet at vi roterer enda mer på laget og går tilbake til en mer «vanlig» startoppstilling i morgen.

Det ble i dag offisielt meldt at Harvey Barnes vil være utilgjengelig i rundt tre måneder med tåskaden han pådro seg forrige helg, Joe Willock er også utilgjengelig og forventes ikke tilbake før etter landslagspausen. Callum Wilson, Alexander Isak, Sven Botman og Dan Burn har slitt med små plager/sykdom, og vil gjennomgå en sjekk før kampstart.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Elliot Anderson

Miguel Almirón – Callum Wilson – Anthony Gordon

 Burnley

Morgendagens motstander er også nyopprykket. Burnley vant Championship forrige sesong overlegent og hanket inn hele 101 poeng. PL-comebacket har derimot virket tøft for Vincent Kompanys menn, de har ennå til gode å vinne en kamp og stå med fire tap og et uavgjortresultat mot Nottingham Forest som plasserer dem på en 19. plass. De slo riktignok Forest i ligacupens andre runde og i tredje runde vant de overbevisende mot Salford og er klare for fjerde runde hvor de møter Everton på bortebane.

Når det gjelder skader og suspensjoner, har Burnley flere viktige spillere som er utilgjengelige i morgen. Benson Manuel Hedilazio, Nathan Redmond, Hjalmar Ekdal, Michael Obafemi og Darko Churlinov er alle skadet og vil ikke være tilgjengelige for Kompany. Lyle Foster, toppscoreren til Burnley er suspendert etter å ha pådratt seg et rødt kort i kampen mot Nottingham 18. september. I denne lange skadelisten er det en liten positiv nyhet for Burnley fansen, Johann Berg Gudmundsson er kanskje tilbake etter å vært ute med skade.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

James Trafford

Connor Roberts – Ameen Al Dakhil – Jordan Beyer – Charlie Taylor

Josh Cullen – Josh Brownhill

Luca Koleosho – Aaron Ramsey – Mike Tresor

Zeki Amdouni

Historikk mot BUR i PL:
Seier: 6
Uavgjort: 4
Tap: 2
Totalt: 12
Siste fem oppgjør i PL:

Burnley

1-2 Newcastle 22.05.22
Newcastle 1-0 Burnley 04.12.21
Burnley 1-2 Newcastle 11.04.21
Newcastle 3-1 Burnley 03.10.20
Newcastle 0-0 Burnley 29.02.20
 

Sesongen så langt

 

Newcastle

 

Burnley

8.

Tabellplass

19.

3

Seier

0

0

Uavgjort 1

3

Tap

4

2.67

Gj.snitt mål per kamp

0.8

1.17

Gj.snitt innsluppet per kamp

2.6

2

Rene bur

0

2.83

Gj.snitt sjanser per match

1

0-8 mot SHU

Største seier

3-1 mot BHA Største tap

2-5 mot TOT

You must be logged in to post a comment Login