Før kampen: PSG

Oppdatert: 03. October 2023

Det er 20 år siden sist Champions League-hymnen ble spilt på St. James’ Park og i morgen er den tilbake. PSG kommer på besøk i det som blir vårt aller første møte med Paris-klubben.  

Dato: 4. oktober 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St. James’ Park

Dommere: István Kovács🇷🇴 (Hoved), Vasile Florin Marinescu🇷🇴 & Ovidiu Artene🇷🇴 (Linje), Marcel Birsan🇷🇴 (Fjerde). Marco Fritz🇩🇪 (VAR), Rob Dieperink🇳🇱 (Var assistent).

Newcastle United

Vi er inne i et travelt kampprogram om dagen, men det er noe vi har løst på en god måte. Ubeseiret (4 seiere & 1 uavgjort) siden landslagspausen samtidig som vi har holdt nullen i hver av kampene og scoret 12 mål.

Comebacket vårt i CL, ble tøft da vi møtte AC Milan på bortebane. Vi registrerte oss for kun ett skudd på mål, men et solid defensivt spill sikret oss ett poeng i Milan. Etter kampen mot AC Milan har vi forbedret oss betydelig, vi dominerte borte mot Sheffield med en 0-8 seier, slo ut City av ligacupen og kommer fra en fin hjemmeseier mot Burnley i helgen.

Vi står oppført med kun fem nederlag på St. James’ Park siden starten av 2022 og Luis Enrique er klar over kvaliteten vår. Han sa på pressekonferansen at vi var laget fra pot fire man gjerne skulle unngått. Han har kjennskap til oss, og erfaring fra St. James’ Park som spiller. I 1997 tapte han og Barcelona 3-2 i vår Champions League debut.

Eddie Howe bekreftet på pressekonferansen at Sven Botman er utilgjengelig og blir nok ikke å se før landslagspausen. Callum Wilson og Joelinton ikke er spilleklare per nå, men at de er nære og beslutningen om de skal inkluderes i troppen tas i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Sandro Tonali

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon 

PSG

Morgendagens motstander PSG deltar for 16. gang i Champions League. Klubbens beste plassering i turneringen er da de kom til finalen i 19/20-sesongen. Det ble den gang et knepent 1-0 tap mot Bayern Munich.

På de elleve siste deltakelsene har de alltid kommet seg til sluttspillet, men i sluttspillene har prestasjonene variert. I fjor røk de tidlig ut mot Bayeren i åttendedelsfinalen. Selv om det ble en skuffelse med Champions League forrige sesong, hentet de likevel hjem ligatrofeet.

Sesongstarten for Kylian Mbappe & co har vært under pari, de ligger på en femteplass etter sju runder og kommer fra et skuffende 0-0 resultat mot Clermont Foot på lørdag. I ligaen står de med tre seiere, tre uavgjort og et tap mot Nice. Starten i CL har derimot vært lysere, samme kveld som vi tok poeng på San Siro, vant de 2-0 hjemme mot Dortmund og topper derfor gruppen vår etter første runde.

Luis Enrique har en stjernespekket stall til disposisjon, men det er forventet tre frafall til kampen i morgen. Venstrebacken Nuno Mendes har nylig gjennomgått en operasjon og er forventet tilbake i januar 2024. Presnel Kimpembe og Marco Asensio har slitt med mindre skader og det er forventet at de ikke er klare til morgendagens batalje.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Gianluigi Donnarumma

Achraf Hakimi – Marquinhos – Milan Skriniar – Lucas Hernández

Vitinha – Manuel Ugarte – Warren Zaire-Emery

Ousmane Dembélé – Randal Kolo Muani – Kylian Mbappé

You must be logged in to post a comment Login