Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 26. September 2023

Det er klart for vår tredje turnering denne sesongen. I morgen starter vår reise i ligacupen og vi tar imot Manchester City på St. James’ Park.  

Dato: 27. September 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St. James’ Park

Dommere: Chris Kavanagh (Hoved), Ian Hussin & Matthew Wikes (Linje), Sam Allison (Fjerde). Ingen VAR før semifinaler.

Newcastle United

I morgen er det duket for et potensielt nytt cupeventyr. Vi kommer inn i tredje runde av Carabao Cupen, og står overfor kanskje den tøffeste motstanderen, Manchester City.

Vi husker alle det fantastiske eventyret vi opplevde i Ligacupen i fjor, da vi kom hele veien til finalen. Dessverre måtte vi se oss slått av Manchester United, men for en fantastisk reise vi var vitne til.

Sesongen 14/15 hadde vi en minneverdig kamp mot morgendagens motstander i fjerde runde. Vi vant 0-2 på Etihad, takket være en tidlig scoring av Rolando Aarons og en scoring av innbytter Moussa Sissoko. Da sjokkerte vi den blå siden av Manchester og vi har et håp om at en lignende bragd kan gjentas.

Når vi går inn i denne kampen, gjør vi det med en god rekke bak oss. Vi har nylig sikret seier mot Brentford, plukket opp poeng i Milano og opplevd en historisk målfest i helgen. Aldri før i Premier Leagues historie har åtte forskjellige målscorere satt sine navn på scoringslisten i én enkelt kamp. Vår seier i helgen var også vår største borteseier og deler nå tittelen som vår største seier i Premier League.

Når det gjelder skader og suspensjoner, har vi dessverre noen små utfordringer. Harvey Barnes ble skadet mot Sheffield og måtte byttes ut etter kun 12 minutter på banen. Det er rapportert om en tåskade, og det ventes nå på spesialisters vurdering for å avgjøre om operasjon er nødvendig. Vi kan forvente at han blir utilgjengelig for spill en stund. Joe Willock forventes å være tilbake fra skade etter landslagspausen i oktober, mens Joelinton forventes å være tilbake før landslagspausen, men tidspunktet er usikkert.

Ingen sannsynlig lagoppstilling.

Manchester City

City har tidligere hentet hjem cuptittelen hele åtte ganger, sist i 20/21-sesongen. Imidlertid var fjorårets exit et sjokk for mange. De røk ut av turneringen mot Southampton, som lå nederst på tabellen i ligaen. De sjokkerte City med en 2-0 seier på hjemmebane.

Til tross for dette uventet exit i fjor, kommer City i god form til kampen i morgen. De er ubeseiret i alle turneringer og har vunnet samtlige seks første kamper i ligaen.

Ser vi på de tidligere møtene mot dem, ser det tungt ut. City har et godt grep på oss og i de siste 10 møtene, står de med åtte seiere og to uavgjort.

Imidlertid er det noen usikkerheter og frafall i troppen. De vil savne Kevin De Bruyne, som er skadet og ute i flere måneder. Rodri er suspendert etter å ha pådratt seg et rødt kort i helgen. Mateo Kovacic, Bernardo Silva og John Stones er det usikkerhet rundt om de blir spilleklare.

Ingen sannsynlig lagoppstilling.

Siste fem oppgjør:
City 1-0 Newcastle 19.08.2023 Premier League
City 2-0 Newcastle 04.03.2023 Premier League
Newcastle 3-3 City 21.08.2022 Premier League
City 5-0 Newcastle 08.05.2022 Premier League
Newcastle 0-4 City 19.12.2021 Premier League

 

You must be logged in to post a comment Login