Før kampen: Tottenham

Oppdatert: 26. September 2020

Tottenham er proppet av selvtillit før søndagens oppgjør. Det er antatt at Steve Bruce har hatt et stort fokus på det defensive spillet før avreisen til London.

Dato: Søndag 27. september
Kampstart: Kl. 15:00 på Tottenham Hotspur Stadium
Dommer: Peter Bankes

Motstanderen
Tottenham startet sesongen med et knepent, men fortjent, tap på hjemmebane mot høytflyvende Everton. Siden da har Jose Mourinho og hans disipler vunnet de tre etterfølgende kampene. Det inkluderer to seiere på bortebane i kvalifiseringen til Europa League mot henholdsvis bulgarske Lokomotiv Plovdiv (1-2) og makedonske Shkëndija (1-3). i forrige serierunde ble Southampton overkjørt på sin egen hjemmebane med sifrene 2-5. Det var et realt Son Heung-min- og Harry Kane-show: førstnevnte scoret fire, mens sistnevnte serverte den lynhurtige sørkoreaneren ved alle scoringene, i tillegg til å finne nettmaskene selv.

Tottenham har hatt et svært hektisk kampprogram siden sesongen ble sparket i gang, og vil spille sin femte kamp på kun 14 dager når The Magpies står klare på motstand banehalvdel. Deres siste kamp var i Makedonia på torsdag, og Jose Mourinho priser seg nok lykkelig over at tirsdagens cupoppgjør borte mot Leyton Orient ble avlyst på grunn av Covid-19. Ettersom League Two-klubben valgte å avlyse kampen på grunn av store smittetall i troppen, avanserte Tottenham enkelt til fjerde runde i cupen. Der venter Chelsea den førstkommende tirsdag.

London-klubben har vært svært aktive på overgangsmarkedet den siste tiden. På inngående overganger har Gareth Bale returnert til klubben etter å ha tilbragt syv sesonger i Real Madrid. Med seg i reisefølget har hatt fått den ettertraktede venstrebacken Sergio Reguilón. I tillegg har klubben signert Matt Dorethy fra Wolverhampton, Pierre-Emile Højbjerg fra Southampton og kontraktsløse Joe Hart. Kyle Walker-Peters, Michel Vorm og klubblegenden Jan Vertonghen har forlatt klubben siden sist, mens Oliver Skipp har dratt på utlån til Norwich.

Forrige sesong endte Tottenham på en særdeles skuffende sjetteplass med 59 poeng – tre poeng bak Leicester på plassen over. Wolverhampton var hakk i hæl, men havnet på plassen bak grunnet en dårligere målforskjell. Sesongen før endte Tottenham på fjerdeplass – kun ett poeng bak Chelsea som tok bronse. I 2017/18-sesongen havnet Spurs på tredjeplass – kun fire poeng bak Jose Mourinhos Manchester United-utgave. I 2016/17-sesongen tok Tottenham ligasølvet med solide 86 poeng – syv poeng bak Chelsea. De to foregående sesongene endte klubben på en tredje- og en femteplass. Den forrige sesongen var med andre ord et solid nederlag for en klubb man har fått til vane å se kjempe om de øverste plassene på tabellen. En må helt tilbake til 13/14-sesong til å finne sist Tottenham havnet utenfor topp fem; da endte klubben på sjetteplass med 69 poeng – hele ti poeng hvassere enn forrige sesong.

Lagene
Newcastle må definitivt klare seg uten Fabian Schar, Matthew Longstaff, Paul Dummett, Dwight Gayle og Martin Dubravka. Ciaran Clark (lysken), Jamal Lewis (øyet) og Allan Saint-Maximin (ankel) er alle usikre. Clark mister sannsynligvis kampen, mens det er ventet at Lewis og Saint-Maximin kommer til å være disponible.

Laget virker på mange måte satt, til tross for en forferdelig dårlig kamp Brighton i forrige serierunde. Det er helt opplagt at Miguel Almiron kommer inn på laget igjen, noe Steve Bruce langt på vei har hintet om. Paraguayaneren scoret ett og var arkitekten bak ett da The Magpies overkjørte Morecambe i ligacupen på onsdag. Almiron var også svært pigg da han ankom banen fra innbytterbenken mot Brighton forrige lørdagen. Det er nærliggende at det er Andy Carroll som ofres – som var særdeles svak mot Brighton. Det betyr sannsynligvis at Newcastle legger om til en 4-2-3-1-formasjon.

Til tross for en dårlig kamp mot Brighton sist, antas det at Saint-Maximin gis fornyet tillit om han rekker kampen. Hvem som tildeles plassen på motsatt side er det imidlertid vanskelig å spå. Sannsynligvis brukes Almiron i en posisjon bak Wilson, slik at den siste plassen står mellom Ryan Fraser, Jeff Hendrick og Jacob Murphy. Bruce uttalte tidligere denne uken at han har valgt å bruke Fraser svært forsiktig, ettersom skotten nesten ikke har spilt fotballkamper siden mars, og hintet frempå om at han ville fortsette med dette i tiden fremover. Det betyr sannsynligvis at Fraser er tiltenkt en plass på benken. Murphy var svært god mot Morecambe sist, og ble etter kampen tilsynelatende garantert en plass i sesongens spillertropp av Bruce. Grunnet trusselen som Son utgjør for hjemmelaget, faller nok valget fort på løpssterke Hendrick.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Lewis – Shelvey, Hayden – Hendrick, Almiron, Saint-Maximin – Wilson

Det fremstår som godt nytt at Gareth Bale mister søndagens oppgjør. En annen nyervervelse, Sergio Regulión, kan også miste kampen. Spanjolen har slitt med ankel i oppkjøringen til kampen. Mourinho har også uttalt at Tanguy Ndombele er usikker til kampen. Forsvarsspilleren Japhet Tanganga mister definitivt kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Lloris – Doherty, Dier, Sanchez, Davies – Sissoko, Winks, Højbjerg – Son, Kane, Moura

Innbyrdes oppgjør
Det var på Tottenham Hotspur Stadium at Newcastle tok sin første seier i den foregående sesongen. Da vant gjestene 1-0 etter en scoring av Joelinton. Poengfangsten på bortebane mot The Cockerels har vært av det varierende slaget for Newcastle. I Premier League har kun ett av oppgjørene der endt med poengdeling mellom lagene: The Magpies har kapret fire seiere og tapt 14. Foruten forrige sesongs seier, må man tilbake til nedrykkssesongen for å finne sist Newcastle tok poeng mot Spurs. Da sikret Mitrovic og Perez alle poengene på tampen av oppgjøret i London, mens seieren da også ble innkassert i sesongens siste kamp. Da fant Newcastle kampen 5-1.

Newcastle tapte 1-3 på hjemmebane mot Tottenham forrige sesong.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login