Før kampen: Brighton

Oppdatert: 02. September 2023

Det er klart for den fjerderunden og vi skal gjeste Amex Stadium, forrige tur til sørkysten ble tøff, men vi stod i mot og hentet hjem ett poeng.

Dato: 2. September 2023

Kampstart: Kl. 17.30 Amex Stadium

Dommere: Stuart Attwell (Hoved), Constantine Hatzidakis & James Mainwaring (Linje), Craig Pawson (Fjerde). Darren Bond (VAR), Ian Hussin (VAR assistent).

Newcastle United

Det ble et surt tap mot Liverpool forrige helg og den henger nok fortsatt tungt for oss fleste enda, men vi har mulighet i dag til å komme sterkt tilbake mot Brighton.

Selv om vi startet sesongen med en seier i åpningsrunden, har vi dessverre opplevd to tap mot sterke motstandere i Manchester City og Liverpool. Disse kampene har vært en påminnelse om hvor tøff Premier League er og at vi samtidig har litt å gå på når det kommer til de beste.

Carabao Cup trekningen ga oss en tøff oppgave med Manchester City, selv om vi har fordelen av å spille hjemme. Dette blir definitivt en utfordring, og sist vi møte City på hjemmebane klarte vi en 3-3 kamp.

Torsdagens trekning for Champions League gruppene ga oss en spennende, om enn krevende, gruppe. Vi er i den kuleste gruppen og skal møte noen sterke motstandere i PSG, Dortmund og AC Milan. Her blir ingen kamper kjedelige, er vi klare til å ta på oss denne utfordringen og drømmer om et avansement.

Emil Krafth, Joe Willock og Javier Manquillo er nok utilgjenelige fortsatt. Sven Botman som ble nødt til å gå av mot Liverpool har fått en smell og det er usannsynlig at han vil spille i dag, det samme gjelder Joelinton som sliter med kneet sitt.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Dan Burn – Matt Targett

Sandro Tonali – Bruno Guimarães – Sean Longstaff

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

 Brighton

Brighton, hadde en historisk god sesong i fjor. Laget overrasket alle ved å avslutte sesongen på en imponerende 6. plass i Premier League. Dette var en historisk prestasjon for klubben, da det var første gang de kvalifiserte seg for en europeisk turnering.

For å forsterke laget, har Brighton gjort noen drastiske skritt på overgangsmarkedet. De solgte to sentrale spillere, Alexis Mac Allister og Moises Caicedo, for rekordsummer. Disse pengene er nå investert i nye ansikter som forhåpentligvis skal bidra til å opprettholde lagets fremgang. Noen av de mest bemerkelsesverdige signeringene inkluderte Joao Pedro, Carlos Baleba, Bart Verbruggen og Igor.

I tillegg til disse overgangene klarte Brighton å sikre seg to erfarne midtbanespillere, Mahmoud Dahoud og James Milner, gratis. Dette styrket ytterligere lagets dybde og erfaring.

Den siste store nyheten var signeringen av Ansu Fati fra Barcelona på lån, som ble bekreftet i går. Dette er en spennende tilvekst til angrepsrekken.

Sesongen har startet lovende for Brighton, med to storseiere over Luton og Wolves før de gikk på et hjemmetap mot West Ham i forrige runde.

For Robert De Zerbi er Julio Enciso og Jakub Moder utilgjenelige med skader. Danny Welbeck er usikker, men De Zerbi sa at han mest sannsynlig ikke vil kunne spille.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Bart Verbruggen

James Milner – Adam Webster – Lewis Dunk – Pervis Estupinán

Pascal Gross – Billy Gilmour

Solly March – Joao Pedro – Kaoru Mitoma

Evan Ferguson

Historikk mot LIV i PL:
Seier: 3
Uavgjort: 6
Tap: 6
Totalt: 15
Siste fem oppgjør i PL:  
Newcastle 4-1 Brighton 18.05.23
Brighton 0-0 Newcastle 13.08.22
Newcastle 2-1 Brighton 05.03.22
Brighton 1-1 Newcastle 06.11.21
Brighton 3-0 Newcastle 20.03.21

 

You must be logged in to post a comment Login