Før kampen: Brentford

Oppdatert: 15. September 2023

Det ble stygt for Brentford sist de gjestet St. James’ Park. I morgen gjester vi de og vi sikter oss inn på tre poeng mot Thomas Frank og hans mannskap.  

Dato: 16. September 2023

Kampstart: Kl. 18.30 St. James’ Park

Dommere: Craig Pawson (Hoved), Lee Betts & Marc Perry (Linje), Tony Harrington (Fjerde). John Brooks (VAR), James Mainwaring (VAR assistant).

Newcastle United

Det har vært en utfordrende vei så langt denne sesongen. Vi står med kun en seier etter fire forsøk, og vi har ennå til gode å holde nullen. Men vi må være ærlige å si at vi har fått bryne oss på et tøft kampprogram og det er ingen grunn til panikk etter de fire første rundene.

Vi startet sesongen med en imponerende 5-1 seier mot Aston Villa på hjemmebane, for så et 1-0 tap På Etihad. Deretter ble det et vondt tap mot Liverpool og en tung bortetur på Amex Stadium.

Siden tapet mot Brighton har flere spillere fått representert landene sine. Dette inkluderer Fabian Schar, Miguel Almirón, Alexander Isak, Martin Dubravka, Sandro Tonali, Callum Wilson, Kieran Trippier, Bruno Guimarães, Joelinton og Elliot Anderson.

Elliot Anderson som ble tatt ut for første gang, fikk en uheldig start på landslagskarrieren da han fikk en smell på trening og ble nødt til å trekke seg fra skottland-campen før kampene.

Men en gledelig nyhet er at forrige sesongs toppscorer, Callum Wilson har forlenget kontrakten sin. Avtalen hans gikk opprinnelig ut sommeren 2024, men nå har den altså blitt forlenget til 2025.

Når det gjelder skadesituasjonen, er Joe Willock fortsatt ute med skade. Sven Botman som ble nødt til å stå over mot Brighton, har denne uken fått trent og det er en mulighet for at han er tilbake i startelleveren i morgen. Anderson som fikk seg en smell under Skottland-trening er usikker til kamp, men vil gjennom en «late fitness test». Italieneren vår Tonali fikk seg en kjenning på landslagstrening, og vil også gjennomgå en test for å se om han er spilleklar for morgendagen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Dan Burn – Matt Targett

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Callum Wilson – Anthony Gordon

Brentford

Brentford går inn i kampen med en ubeseiret rekke. En seier og tre uavgjort er fasiten hittil denne sesongen og de har vist seg å være et lag som ikke er enkle å overmanne.

Det startet med 2-2 mot Tottenham på hjemmebane før de leverte en imponerende 3-0 seier mot Fulham på bortebane. De to siste ligakampene endte uavgjort mot Crystal Palace og Bournemouth. Det gjør at «The Bees» står med seks poeng og har plassert seg på en åttendeplass.

Det er også verdt å nevne at de gikk videre fra runde to i ligacupen. Bortekampen mot Newport County stod 1-1 til fulltid, men Brentford vant overlegent på staffer 3-0.

Brentford har scoret imponerende åtte mål i de fire første kampene uten Ivan Toney, og det er tydelig at angrepet fungerer bra. Bryan Mbuemo er lagets toppscorer og står for halvparten av målene.

Ivan Toney som mange vet er suspendert på grunn av overtredelse av betting reglementet. Joshua Dasilva er ute med skade, og Shandon Baptiste er også på sidelinjen grunnet skade. Mikkel Damsgaard er usikker før kampen, men det er en liten sjanse for at han kan bli klar til å bidra for Thomas Frank.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (3-5-2)

Mark Flekken

Nathan Collins – Ben Mee – Ethan Pinnock

Aaron Hickey – Mathias Jensen – Christian Nørgaard – Vitaly Janelt – Rico Henry

Bryan Mbeumo – Yoane Wissa

Historikk mot BRE i PL:
Seier: 3
Uavgjort: 1
Tap: 1
Totalt: 5
Siste fem oppgjør:

Brentford

1-2

Newcastle 06.04.23

Newcastle

5-1

Brentford 08.10.22

Brentford

0-2

Newcastle 26.02.22

Newcastle

3-3

Brentford 20.11.21

Brentford

1-0

Newcastle 22.12.20

 

Sesongen så langt:  

Newcastle

 

Brentford

14.

Tabellplass

8.

1

Seier

1

0

Uavgjort

3

3

Tap

0

1.75

Gj.snitt mål per kamp

2

1.75

Gj.snitt innsluppet per kamp

1.25

0

Rene bur

1

2.25

Gj.snitt sjanser per match

2.5

5-1 mot AVL

Største seier

0-3 mot FUL
3-1 mot BHA

Største tap

You must be logged in to post a comment Login