Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 26. August 2023

I morgen venter en ny tøff kamp, denne gang er det hjemme mot Liverpool. VI må helt tilbake til 2015 for å finne vår siste seier mot Jurgen Klopps menn, er det i morgen vi skal ende den grusomme rekken?

Dato: 27. August 2023

Kampstart: Kl. 17.30 St. James’ Park

Dommere: John Brooks (Hoved), Lee Betts & Akil Howson (Linje), Craig Pawson (Fjerde). Stuart Attwell (VAR), Constantine Hatzidakis (VAR assistent).

Newcastle United

Forrige helg møtte vi en tøff motstander i form av Manchester City, og dessverre endte kampen med et tap. Selv om resultatet ikke gikk vår vei, er vi nå ferdig med kanskje sesongens vanskeligste bortekamp og står med tre poeng etter de to første rundene.

Nå skal vi ta imot Liverpool på St. James’ Park, der vi kun tapte to kamper forrige sesong. Og et av disse tapene var mot nemlig Jürgen Klopps menn. De var det eneste laget forrige sesong som slo oss i begge oppgjørene, og vi har en dårlig historikk mot dem. Sist gang vi gikk seirende ut var tilbake i desember 2015.

På overgangsfronten har det kommet en bekreftelse. Lewis Hall har nå signert for klubben, og det er mulighet for at den unge venstrebacken kan få sine første minutter mot Liverpool. Samtidig har Ryan Fraser gått på lån til Southampton.

Når det gjelder skadesituasjonen, er det noen spillere som fortsatt må stå over. Emil Krafth og Joe Willock er dessverre fortsatt ute på grunn av skader. Javier Manquillo er tilbake i trening, men han er ennå ikke klar til å spille kamper. Joelinton derimot, er friskmeldt etter smellen han fikk mot City.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sandro Tonali – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon 

Liverpool

Liverpool skuffet forrige sesong, de var antatte tittelutfordrere, men ble nødt til å nøye seg med femteplassen og Europa League denne sesongen. De åpnet sesongen borte mot Chelsea hvor det endte 1-1 mens forrige helg vant de 3-1 hjemme mot Bournemouth.

Sommervinduet har ikke gått knirkefritt for Jurgen Klopp. De ble nødt til å se seg slått av Chelsea i forhandlingene om Moises Caicedo og Romeo Lavia. Men tre nye ansikt har kommet inn døren. Ungarske Dominik Szoboszlai fra RB Leipzig kom for en sum rundt 70 millioner euro og Verdensmester Alexis Mac Allister fra Brighton for rundt 42 millioner euro. Det siste tilskuddet er Wataru Endo fra Stuttgart, japaneren kom for en sum rundt 20 millioner euro.

Nyervervelsen Mac Allister ble sendt av etter 58 minutter forrige helg mot Bournemouth. Standardstraffen er opprinnelig tre kampers utestengelse, men Liverpool-leiren anket det røde kortet og vant. Så Mac Allister er spilleklar mot oss i morgen.

En som ikke er spilleklar er midtstopperen Ibrahim Konate som er ute med skade, dermed vil nok enten Joel Matip eller Joe Gomez gå inn å fylle hans plass. Thiago og Curtis Jones har begge vært ute med skader og skal nærme seg en retur, me det er usikkert om de vil være spilleklare i morgen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Alisson Becker

Trent Alexander-Arnold – Joel Matip – Virgil Van Djik – Andy Robertson

Dominik Szoboszlai – Alexis Mac Allister – Cody Gakpo

Mohammed Salah – Diogo Jota – Luis Diaz

Historikk mot LIV i PL:
Seier: 11
Uavgjort: 12
Tap: 33
Totalt: 56
Siste fem oppgjør i PL:  
Newcastle 0-2 Liverpool 18.02.23
Liverpool 2-1 Newcastle 31.08.22
Newcastle 0-1 Liverpool 30.04.22
Liverpool 3-1 Newcastle 16.12.21
Liverpool 1-1 Newcastle 24.04.21

 

You must be logged in to post a comment Login