Før kampen: Leicester

Oppdatert: 21. May 2023

Det er klart for sesongens siste hjemmekamp og vi tar imot Leicester som kjemper for å holde plassen sin i Premier League. Vi er så og si klare for Champions League spill neste sesong, men mangler ett poeng for å være helt sikre, og har muligheten til å gjøre dette foran et fullstappet St. James’ Park i morgen kveld.

Dato: 22. Mai 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St. James’ Park

Dommere: Andre Marriner (Hoved), Dan Cook & Scott Ledger (Linje), Craig Pawson (Fjerde). Darren England (VAR), Richard West (VAR assistant).

Newcastle United

Vi i sitter i en fantastisk posisjon på tabellen med kun to kamper igjen. Vi innehar tredjeplassen med 69 poeng og en målforskjell på +35. Med tanke på at Liverpool bare klarte uavgjort mot Aston Villa i går, er vi så og si klare for Champions League neste sesong. Men for å være helt sikre, trenger vi bare ett poeng til.

Skulle vi klare å ta full pot i de gjenværende kampene, skriver 2022/2023-sesongen seg inn som vår tredje beste sesong i antall poeng i Premier League-æraen. I tillegg til at vi allerede har satt rekord for vår beste sesong med færrest tap. Tidligere rekord var på åtte tap, vi står med fem tap nå og kan maksimalt få syv.

Mot Leicester denne sesongen har vi hatt god kontroll. Vi vant det motsatte oppgjøret 0-3 og det ble 2-0 seier hjemme i ligacupens kvartfinale.

Vi vet at Emil Krafth, Jamaal Lascelles og Matt Ritchie er ute resten av sesongen. Det er fortsatt usikkerhet rundt Sean Longstaff, og Jacob Murphy er også tvilsom til kampen i morgen. På en mer positiv note så antas det at Joelinton og Kieran Trippier vil være klare i morgen. Begge ble byttet mot Brighton, men ser ikke ut til å være noe alvorlig.  Joe Willock måtte gi seg i samme kamp, med det som så ut om en hamstring skade. Det er mulig at skaden vil holde Willock ute i de to siste kampene og at Elliot Anderson vil gå inn som erstatter i morgen.

 Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier (C) – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Elliot Anderson – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Alexander Isak

Leicester

Leicester City har hatt en utfordrende sesong, og seriemesteren fra 2015/2016-sesongen står de nå i fare for å rykke ned. Laget befinner seg på 19. plass i Premier League-tabellen med 30 poeng, og de har kun to kamper igjen for å rette opp situasjonen. Med tre poeng opp til Everton, som innehar den trygge plassen over nedrykksstreken, har Leicester en mulighet til å redde seg. Det er verdt å merke seg at Leicester har bedre målforskjell enn Everton, og med en seier mot oss i morgen har de et godt utgangspunkt før den avgjørende hjemmekampen mot West Ham i siste runde.

Defensivt har Leicester slitt den siste tiden, da de ikke har klart å holde buret rent på hele 17 kamper. I tillegg har de en bekymringsfull statistikk på bortebane, med ikke en eneste seier i løpet av de syv siste forsøkene på fremmed gress.

I begynnelsen av april ble Brendan Rodgers sparket som manager, og Dean Smith ble hentet inn for å redde klubben. Smith har hatt en krevende start, med kun én seier, to uavgjorte og tre tap på sine første seks kamper i sjefsstolen. Det gjenstår å se om han kan snu situasjonen og lede Leicester City til trygg grunn i Premier League.

Dean Smith må takle de to siste kampen uten minimum fire spillere. James Justin, Jannik Vestergaard, Ryan Bertrand og Danny Ward vil ikke være tilgjengelige på grunn av skader. Det er usikkert om Kiernan Dewsbury-Hall kan delta, da han har slitt med ankelproblemer og ikke har trent denne uken. Caglar Soyuncu er også tvilsom, men det forventes at han vil være tilbake til den siste runden. På en positiv note ser det ut til at Kelechi Iheanacho vil være tilbake og har trent med laget de siste dagene.

Sannsynlig lagoppstilling fra Fotmob (4-2-3-1)

Daniel Iversen

Ricardo Pereira – Wout Faes – Jonny Evans – Timothy Castagne

Boubakary Soumaré – Wilfred Ndidi

James Maddison – Youri Tielemans – Harvey Barnes

Jamie Vardy

Historikk mot LEI i PL:
Seier: 14
Uavgjort: 5
Tap: 12
Totalt: 31
Siste fem oppgjør i PL:  
Leicester 0-3 Newcastle 26.12.22
Newcastle 2-1 Leicester 17.04.22
Leicester 4-0 Newcastle 12.12.21
Leicester 2-4 Newcastle 07.05.21
Newcastle 1-2 Leicester 03.01.21

 

You must be logged in to post a comment Login