Før kampen: Brighton

Oppdatert: 06. November 2021

En merkverdighet, og det meste annet i grunn, taler mot at en kan regne med Newcastle mot solide Brighton. Oppgjøret blir Graeme Jones siste i sjefsstolen, før en landslagspause og permanent ansettelse står for tur.

Dato: 6. november 2021
Kampstart: Kl. 18.30 på Amex Stadium
Dommer: David Coote

Motstanderen
Brighton har startet sesongen svært bra. Laget har posisjonert seg på en spennende åttendeplass, og har kun tapt to av ti ligaoppgjør. Kun Chelsea (1) og Liverpool (ingen) har tapt færre. Kun fire lag i ligaen har sluppet inn færre enn Brightons elleve; Chelsea (3), Liverpool (8), Manchester City (6) og Wolverhampton (10). Til sammenligning har Newcastle sluppet inn 23 baller i eget nett, og har tapt seks av ti oppgjør.

Brightons nederlag har kommet mot ingen ringere enn Manchester City (1-4) og Everton (0-2). Forrige serierunde endte det 2-2 borte mot Liverpool. Det er imidlertid en stund siden det ble tre poeng sist. Det var mot Leicester (2-1) 19. september. The Seagulls har kun notert seg for elleve ligascoringer – samme antall som Newcastle.

Innbyrdes oppgjør
På åtte forsøk står Newcastle uten en Premier League-seier mot Brighton. Halvparten av disse har endt med poengdelinger; tre av disse 0-0. En merkverdighet er at Newcastle kun har funnet veien til nettmasken én gang mot The Seagulls. Det skjedde i 1-1-kampen på Amex Stadium i 2018/19-sesongen.

Da lagene møttes i Championship i 2016/17-sesongen, vant Newcastle begge oppgjørene. Det er sist gang Brighton ble beseiret av The Magpies. Historisk sett har lagene møttes til dyst 28 ganger. Det har resultert i ni seiere til Skjærene, mens Måkene har vunnet tolv.

Forrige sesong endte begge oppgjørene med sifrene 3-0 til lørdagens hjemmelag. De to foregående oppgjørene på Amex Stadium har endt med poengdeling når Newcastle har stått på motsatt banehalvdel.

Lagene
Eneste mann som skal være utilgjengelig hos Newcastle er Paul Dummett. Dersom Matt Ritchie pådrar seg gult kort, vil skotten måtte stå over det kommende oppgjøret mot Brentford på St. James’ Park. Jones har ellers uttalt at bakgrunnen for at Federico Fernandez har vært utelatt fra troppen, er utelukkende sportslige grunner.
Det er ventet at Jones gjør endringer på laget, etter å ha stilt med samme mannskap i de to foregående oppgjørene. Det fremstår også sannsynlig at vi vil se en endring i formasjonen som engelskmannen har sverget, da den virkelig ikke har slått til.

Det er vanskelig å se at Ryan Fraser får fornyet tillit i denne kampen. Skotten har ikke imponert stort siden overgangen til The Magpies. Det hører imidlertid til historien at kantspilleren stort sett har blitt brukt ute av posisjon. Miguel Almiron vil sannsynligvis komme inn. Det vil overraske om det ikke også gjøres plass til Joe Willock.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Schar, Lewis – Shelvey, Hayden – Saint-Maxmin, Willock, Almiron – Wilson

Graham Potter har uttalt at Dan Burn kan rekke kampen. Unggutten Taylor Richards er også usikker. Ellers kommer oppgjøret for tidlig for Danny Welbeck og Steven Alzate. Aaron Connolly skal imidlertid være tilgjengelig igjen, etter å ha stått over mot Liverpool sist.

Sannsynlig lagoppstilling: Sanchez – Veltman Duffy Dunk – Lamptey, Bissouma, Lallana Mwepu, Cucuerella – Trossard, Maupey

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

 

You must be logged in to post a comment Login