Før kampen: Brentford

Oppdatert: 19. November 2021

Det blir interessant å se hvilke spillere som Eddie Howe setter sin lit til i hans første kamp som Newcastle-sjef. Makter han å lede klubben til sesongens første seier?

Dato: Lørdag 20. november 2021
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Robert Jones

Motstanderen
Lørdagens motstander befinner seg på det øverste nivået i England for første gang siden før andre verdenskrig. Returen startet svært godt, men formkurven har vært av det dalende slaget. På de siste fire ligakampene står The Bees med kun null poeng. Forrige ligarunde maktet Norwich å ta sesongens første trepoenger på Brentford Community Stadium. Den foregående kampen vant Burnley 3-1 mot lørdagens gjester, som for øvrig er lagets eneste ligaseier. De to andre kampene var tap mot Leicester (1-2) og Chelsea (0-1).

Laget befinner seg på 14.-plass, med tolv poeng. Målforskjellen er 13-14. Til sammenligning befinner Newcastle seg nest nederst, med fem poeng. Målforskjellen til The Magpies er 12-24.

Lagene
Eddie Howe har en fulltallig tropp, med unntak av skadeplagede Paul Dummett, å velge fra når han skal sette sammen sin første startellever og kamptropp som Newcastle-sjef.

I landslagspausen har Martin Dubravka, Jeff Hendrick, Fabian Schar, Jamal Lewis, Emil Krafth og Miguel Almiron har alle representert sine respektive nasjoner. Sistnevnte spilte kamp i Columbia så sent som på onsdag, og har nok derfor kun maktet å få én treningsøkt under Howes ledelse. Sistnevnte antas derfor ikke aktuell for en plass i startelleveren.

Ryan Fraser, en tidligere elev og favoritt under Howe i Bournemouth, meldte avbud til Skottlands landslagssamling. Det satte sinnene i kok i Skottland. Kantspilleren har siden blitt observert løpende på Newcastles treningsfelt, og skal være høyaktuell til kampen. Antakeligvis valgte 27-åringen å bli værende på Tyneside i håp om å få en kanonstart under en ny trener i klubben.

Det er antatt at Howe setter sin lit til sin foretrukne 4-4-2-formasjon, eventuelt i varianten 4-4-1-1. Spesielt spennende blir det å se hvor Saint-Maximin spiller; brukes han på topp, eventuelt i posisjonen bak Callum Wilson, frigjøres én plass på kanten. Denne står nok i så fall mellom Joelinton og Jacob Murphy, ettersom Almiron har fått en dårlig oppladning til kampen. Joelinton er også aktuell for en plass i et tospann med Wilson. Joe Willock kan også spille i en offensiv midtbaneposisjon. Her er det mange interessante muligheter for Howe. Det blir også spennende å se om han finner plass til sin tidligere elev Matt Ritchie, som både kan spille på kanten og i sin nå mer vante venstrebackposisjon. I sistnevnte posisjon kan fort, iallfall etter hvert, Lewis bli å foretrekke for 43-åringen.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Ritchie – Murphy, Willock, Hayden, Fraser – Saint-Maximin, Wilson

Thomas Franke må definitivt klare seg uten det klare førstevalget i Brentford-buret, nemlig David Raya Martin. Norske Kristoffer Ajer, midtstopperkollega Mads Sørensen og Joshua Dasilva mister også kampen. Det er uvisst om Mathias Zanka Jørgensen og Yoane Wissa er usikre kort, mens det er antatt at Mathias Jensen og Shandon Baptiste er disponible.

Sannsynlig lagoppstilling: Fernandez – Zanka Jørgensen (Goode), Jansson, Pinnock – Canos, Onyeka, Nørgaard, Janelt, Henry – Mbeumo, Toney

Innbyrdes oppgjør
Dette er første gang lagene møtes til dyst på det øverste nivået. Tidligere har lagene målt krefter ved tolv anledninger. Senest var i ligacupen forrige sesong, da Newcastle tapte 1-0 på bortebane. De to foregående oppgjørene var i Championship i 16/17-sesongen. Da vant Newcastle begge oppgjørene. Totalt har Newcastle beseiret The Bees åtte ganger, mens de resterende fire har endt med seier til lørdagens motstander.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login