Før kampen: Chelsea

Oppdatert: 29. October 2021

Det er ingen ringere enn ligalederen og den regjerende Champions League-mester som ankommer St. James’ Park. Forskjellene kun knapt vært større Thomas Tuchels menn har kun avgitt fem poeng i ligaen, mens Newcastle kun har karret til seg fire poeng.

Dato: 30. oktober 2021
Kampstart: Kl. 16.00 på St. James’ Park
Dommer: Paul Tierney

Motstanderen
Medgangen under Thomas Tuchels ledelse bare fortsetter for Chelsea, men skadeproblemer, især i angrep, har satt tyskeren på hardere prøver. Etter å ha halset over Norwich forrige helg (7-0), måtte et Chelsea-lag med store rokkeringer på mannskapet ut i straffesparkkonkurranse hjemme mot Southampton i åttendedelsfinalen i den engelske ligacupen. Tuchel kunne til slutt strekke armene i været, etter fire strake seiere.

Chelsea har tapt to kamper denne sesongen. Og det er ikke mot hvem som helst. I andre halvdel av forrige måned beseiret både Manchester City (ligaen) og Juventus (Champions League) stjernegalleriet fra London. Begge kampene ble tapt med sifrene 1-0. Lagets eneste poengdeling kom i 1-1-kampen borte mot Liverpool, etter at Reece James ble utvist like før hvilen.

Ingen har sluppet inn færre mål enn Chelsea i ligaen denne sesongen. Kun tre er fasiten for London-klubben. Til sammenligningen har The Magpies plukket ut 20 tellende baller fra eget nett. I motsatt ende har laget produsert 23 mål, som er nest flest i ligaen. Til sammenligning har Newcastle satt elleve baller i motstanderens nett.

Lagene
Chelsea må klare seg uten tre svært viktige angrepsspiller; Romelu Lukaku, Timo Werner og Christian Pulisic er alle skadde. I tillegg er midtbanekrigeren Mateo Kovacic indisponibel som følge av en hamstringskade. Ellers er det antatt at forsvarduoen Andreas Christensen og Cesar Azpilicueta rekker kampen. Ruben Loftus-Cheek er usikker, mens N’Golo Kante skal være tilgjengelig igjen.

Sannsynlig lagoppstilling: Mendy – Chalobah, Silva, Rudiger – James, Jorginho, Kante, Chilwell – Mount, Hodson-Odoi – Havertz

Jonjo Shelvey er tilgjengelig igjen, etter å ha sonet karantene for utvisningen mot Tottenham. Ellers er det gledelig nytt at Martin Dubravka er friskmeldt. Slovaken kan med det gjøre sin første opptreden for sesongen, etter å ha slitt med en ankelskade både før og etter operasjonen han gjennomgikk i juli.

Paul Dummett og Elliot Anderson er fremdeles utilgjengelige. Det er uvisst om Freddie Woodman er disponibel, men han vil antakeligvis ikke bli involvert nå som Dubravka har fått på seg hanskene igjen.

Det er ellers uvisst hvorfor Federico Fernandez var utelatt fra kamptroppen mot Crystal Palace. Det virker rart om argentineren ble utelatt av troppen til fordel for Emil Krafth, som tok plass i en midtstoppertreer. Det har imidlertid ikke vært rapportert om at 32-åringen var skadet eller syk. Til tross for en grei opptreden sist, er det vanskelig å forstå om svensken får fornyet tillit på bekostning av Fabien Schar eller Fernandez. Ellers må det være klart at Ryan Fraser blir vraket, etter å ha sett svært lite komfortabel ut i en indreløperrolle i London.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Lascelles, Clark, Ritchie – Saint-Maximin, Hayden, Willock, Almiron – Wilson

Innbyrdes oppgjør
Forrige sesong vant The Blues begge oppgjørene med sifrene 2-0. Da Chelsea gjestet St. James’ Park sesongen før, sikret Isaac Hayden en 1-0-seier til hjemmelaget. Siden 12/13-sesongen har statistikken mot Chelsea på eget gress vært overraskende god: Fem seiere, én uavgjort og to tap er fasiten. I samme tidsrom har Newcastle tapt samtlige oppgjør på Stamford Bridge.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login