Før kampen: Arsenal

Oppdatert: 26. November 2021

Den 13. kampdagen står for tur, og Newcastle forsøker fremdeles å ro i land sesongens første seier. Kommer den i London?

Dato: Lørdag 27. november
Kampstart: Kl. 13.30 på Emirates Stadium
Dommer: Stuart Attwell

Motstanderen
For Arsenal begynte sesongen like dårlig som for Newcastles del. De tre første ligakampene endte med tap mot Brentford (2-0), Chelsea (0-2) og Manchester City (5-0). Siden sistnevnte oppgjør har vi vært vitne til et langt fastere Arsenal-lag: Fra den fjerde ligarunden frem til forrige helg hadde Arsenal en ubeseiret rekke på åtte kamper. På disse kampene ble det for øvrig fem rene bur på London-laget og seks seiere. Denne rekken skjedde samtidig med eks-Bournemouth- og -Sheffield United-keeperen Aaron Ramsdales inntreden i laget. Forrige serierunde fikk sistnevnte og resten av Mikel Artetas mannskap en kraftig påminnelse om at det er for tidlig å friskmelde The Gunners: Resultattavlen viste til slutt 4-0 på Anfield.

Arsenal ligger for øyeblikket på en solid femteplass med 20 poeng. Målforskjellen er 13-17 på tolv ligakamper. Til sammenligning har Newcastle en målforskjell på 15-27. Hjemmelagets målforskjell vitner om et lag som ikke har fått det helt til å stemme offensivt. Til sammenligning har West Ham på fjerdeplass notert seg for 23 scoringer. Ser man bort ifra de tre innledende seriekampene og det siste oppgjøret, har Arsenal kun sluppet inn fire mål på de øvrige åtte ligaduellene.

Lagene
Newcastle må klare seg uten Paul Dummett. Ellers er Dwight Gayle usikker til kampen. Federico Fernandez var på nytt utelatt fra kamptroppen sist, men er disponibel.

Skulle Matt Ritchie, Callum Wilson eller Jamaal Lascelles pådra seg gule kort, vil det gå på bekostning av det påfølgende viktige oppgjøret på St. James’ Park mot Norwich.

Det antas at Joelinton får fornyet tillit, etter en svært god opptreden mot Brentford sist. Det er ellers ventet at Eddie Howe fortsetter med den samme formasjonen, som iallfall tidvis fungerte bra i det offensive spillet.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Schar, Lascelles, Clark – Murphy, Willock, Hayden, Ritchie – Joelinton, Wilson, Saint-Maximin

Som følge av skader, blir neppe Sead Kolasinac eller Granit Xhaka å finne i kamptroppen til Arsenal. Florin Balogun antas å være disponibel.

Sannsynlig lagoppstilling: Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney – Saka, Partey, Lokonga, Smith Rowe – Lacazette, Aubameyang

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login