Før kampen: Blackburn Rovers

Oppdatert: 26. February 2024

FA-cupen har gitt oss muligheten til å motbevise den grusomme borteformen i høst, og vi får muligheten nok en gang da vi besøker Blackburn Rovers i den femte runden av FA-cupen.

Dato: 27. februar 2024

Kampstart: Kl. 20.45 Ewood Park

Dommere: Jarred Gillett (Hoved), Darren Cann & Wade Smith (Linje), Stephen Martin (Fjerde). Ingen VAR.

Newcastle United

Vi befinner oss på en tiendeplass per nå, men det avhenger om West Ham beholder mot Brnetford, skulle de ikke ta tre poeng flyttes vi opp på en niende. Det som hvertfall er sikkert er at vi står med 37 poeng etter 26 kamper, det er kun fire poeng mindre enn forrige sesong etter like mange spilte kamper. Selv om vi er 15 poeng bak den ettertraktede fjerdeplassen, som var vår endelige posisjon forrige sesong, og syv poeng bak sjetteplassen, er det fortsatt mye å spille for med tanke på en europaplass.

I våre siste fem kamper har vi opplevd en blanding av resultater. Vi hadde en tøff kamp borte mot Arsenal sist, som endte med et 4-1 tap. Før det ble det et uavgjort hjemme mot Bournemouth, borteseier mot Nottingham, uavgjort hjemme mot Luton og en imponerende borteseier mot Aston Villa.

Offensivt har vi vært ganske solide, med et gjennomsnitt på 2.08 mål scoret per kamp. Men det er fortsatt rom for forbedringer defensivt, da vi i gjennomsnitt slipper inn 1.73 mål per kamp.

I FA-cupen har vi også gjort det relativt bra. Vi vant tredje runde med en overbevisende 0-3 seier borte mot Sunderland, etterfulgt av en solid 0-2 seier borte mot Fulham i fjerde runde.

Når det gjelder skader og suspensjoner, har vi hatt noen utfordringer å håndtere. Callum Wilson og Joelinton har vært ute en stund, men det ser ikke ut til å være noe nytt å rapportere der utenom at det er en stund til de er tilbake. Nick Pope gjør fremgang i rehabiliteringen, men det vil fortsatt ta litt tid før han er tilbake på banen. På en mer positiv tone er Elliot Anderson og Matt Targett nær en retur, og vi håper å ha dem tilgjengelige snart. Dessverre har Martin Dubravka vært syk i helgen, men er en sjanse for at han spiller i morgen.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Blackburn Rovers

Blackburn Rovers har vært midt i en turbulent periode etter managerbytte. Laget på en 16. plass i Championship, med 39 poeng etter 34 kamper. Dette innebærer en beskjeden margin på fire poeng over nedrykksstreken.

I sine siste fem kamper har Blackburn opplevd en blanding av resultater, med tre uavgjorte kamper, en seier og et tap. Et høydepunkt var en overbevisende 3-1 seier hjemme mot Stoke, men resultatene har vært preget av uavgjorte oppgjør mot lag som Norwich, Cardiff, og Preston. Med et gjennomsnitt på 1.41 mål scoret per kamp og 1.76 mål sluppet inn per kamp, viser statistikken at det er utfordringer defensivt.

I FA-cupen har Blackburn imidlertid gjort det bra, med overbevisende seire i de tidligere rundene. De beseiret Cambridge United 5-2 i tredje runde og fulgte opp med en 4-1 seier mot Wrexham i fjerde runde.

John Eustace tok over roret den 11. februar etter at Jon Dahl Tomasson og klubben gikk hver til sitt den 9. februar. Eustaces var sist manager hos ligarival Birmingham, men har vært uten jobben siden oktober.

Skadelisten for Blackburn har et par spillere ute av spill eller på vei tilbake. John Fleck og Joe Rankin-Costello forventes tilbake i midten av mars, mens Hayden Carter ventes tilbake i midten av april. På den positive siden for Blackburn forventes Harry Leonard å være tilbake i spill snarlig.

(Ingen sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB)

Siste fem oppgjør:

Newcastle

1-0

Blackburn 15.09.2020 EFL Cup

Blackburn

2-4

Newcastle 15.01.2019 FA Cup

Newcastle

1-1

Blackburn 05.01.2019 FA Cup

Blackburn

1-0

Newcastle 02.01.2017 Championship

Newcastle

0-1

Blackburn 26.11.2016 Championship

 

You must be logged in to post a comment Login