Før kampen: Borussia Dortmund

Oppdatert: 25. October 2023

Det er tid for tredje runde i gruppespillet, og det er nye hjemmekamp. PSG fikk et brutalt møte med St. James’ Park, så får vi se hvordan den tyske storklubben Borussia Dortmund takler det i kveld.  

Dato: 25. oktober 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St. James’ Park

Dommere: Artur Dias🇵🇹 (Hoved), Paulo Soares🇵🇹 & Pedro Ribeiro🇵🇹 (Linje), Gustavo Correia🇵🇹 (Fjerde). Tiago Martins🇵🇹 (VAR), Pol van Boekel🇳🇱 (VAR assistent).

Newcastle United

Vi var inne i en god periode før landslagspausen, og denne trenden har fortsatt etter helgens overbevisende 4-0 seier mot Crystal Palace. Åtte kamper på rad uten tap (seks seire og to uavgjorte kamper) har ført til avansement i ligacupen, god plassering i CL samtidig som vi har klatret opp til sjetteplass i ligaen. Denne rekken har virkelig rettet opp den tøffe sesongstarten vår og baklengsmålene vi sleit med. Vi topper nå statistikken for rene bur i ligaen sammen med Arsenal, Tottenham og Palace, og står med kun tre baklengs i løpet av denne ubeseirete rekken.

Vi topper dødens gruppe med fire poeng etter uavgjort mot AC Milan i Milano og seier hjemme mot PSG sist. Vår imponerende effektivitet foran mål ble brutalt for Paris-laget og vi sikret vår første trepoenger i Champions League sammenheng på over 20 år.

På pressekonferansen forklarte Eddie Howe at skadesituasjonen er ganske lik som den var mot Palace i helgen. Dessverre er Sven Botman fortsatt utilgjengelig, mens Joe Willock har hatt noen treningsøkter med laget, men mangler kamptrening. Det er fortsatt uklarhet rundt Sandro Tonalis situasjon, men alt tyder på at han vil sone en utestengelse på 10 måneder etter brudd på gamblingreglene. Beslutningen er ikke endelig bekreftet, men Howe uttalte at Tonali er tilgjengelig for spill enn så lenge.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Anthony Gordon

Borussia Dortmund

Dortmund er en erfaren deltaker i Champions League, og årets opptreden markerer deres 18. deltakelse i turneringen. Klubben har en seier i turneringen, datert tilbake til 1996/97-sesongen, da de triumferte over Juventus i finalen med en 3-1 seier. I nyere tid har Dortmund kun nådd finalen en gang, da det ble et knepent 1-2 tap mot Bayern Munich i sesongen 12/13.

Siden den sesongen har Dortmunds ytelse variert i turneringen. De har nådd kvartfinalen tre ganger som sin beste prestasjon, mens de andre gangene har de enten blitt eliminert i åttendedelsfinalen eller flyttet til Europa League etter gruppespillet.

Denne sesongen har Dortmund hatt en solid start i ligaen, ligger på fjerdeplass, kun to poeng bak serieleder Bayer Leverkusen. De har ennå ikke tapt i ligaen, med seks seire og to uavgjort. I Champions League har de derimot slitt. De tapte 2-0 borte mot Paris Saint-Germain i første runde, og spilte målløst hjemme mot AC Milan, noe som betyr at de ennå ikke har klart å score i årets turnering og ligger nederst i gruppen.

Dortmund har også måttet håndtere noen skader og fravær. Youssoufa Moukoko hadde hofteproblemer og kunne ikke spille forrige helg da laget vant mot Werder Bremen. Julian Ryerson pådro seg en forkjølelse etter helgens kamp, der han spilte hele kampen, og det er usikkert om han blir spilleklar. Julien Duranville pådro seg en lårskade i pre-season og forventes ikke å være tilbake før januar.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Gregor Kobel

Marius Wolf – Mats Hummels – Nico Schlotterbeck – Ramy Bensebaini

Felix Nmecha – Emre Can

Donyell Malen – Marco Reus – Julian Brandt

Niclas Füllkrug

You must be logged in to post a comment Login