Før kampen: Crystal Palace

Oppdatert: 20. October 2023

Før landslagspausen var vi inne i en god periode og gikk ubeseiret i syv kamper på rad. Nå er landslagspausen over og vi går inn i et nytt travelt kampprogram, neste på agendaen er Crystal Palace i morgen på hjemmebane.

Dato: 21. oktober 2023

Kampstart: Kl. 16.00 St. James’ Park

Dommere: Tim Robinson (Hoved), Adrian Holmes & Simon Long (Linje), Keith Stroud (Fjerde). Simon Hooper (VAR), James Mainwaring (VAR assistant).

Newcastle United

Vi er klare for den niende runden etter to ukers pause. I morgen er det Crystal Palace som står på menyen. Vi ligger så langt på en åttendeplass med 13 poeng. Morgendagens kamp mot Palace blir en viktig test for oss, spesielt siden de siste tre oppgjørene mot laget fra London har endt målløse 0-0. Vi håper virkelig at denne gangen klarer vi å bryte trenden og sikre oss en etterlengtet seier mot Roy Hodgsons menn.

Selv om vi nå har fått en pause fra det hektiske kampprogrammet vårt med CL, EFL og PL, har vi dessverre en lang liste med skader. Harvey Barnes som vi vet er ute til over nyttår. Joe Willock deltok på den første treningsøkten med gruppen på lenge, men er nok ikke helt klar for spill. Sven Botmans skade er bedre, men det er usikkert om han er spilleklar. Joelinton som mistet flere kamper før landslagspausen er mest sannsynlig spilleklar og Alexander Isak som pådro seg en liten skade i siste kamp før landslagspausen og ble nødt til å trekke seg fra den svenske troppen. Han skal ikke være langt unna spilleklar, men det er usikkert om han inkluderes i troppen.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Jamaal Lascelles – Fabian Schär – Dan Burn

Elliot Anderson – Sean Longstaff – Joelinton

Jacob Murphy – Callum Wilson – Anthony Gordon 

Crystal Palace

Crystal Palace som kommer på besøk til oss i morgen, de har hatt en rimelig god start på sesongen. Etter åtte runder står de med tre seiere, tre uavgjort og to tap, noe som plasserer dem på en niendeplass. Sesongens hittil mest bemerkelsesverdige seier kom for to runder siden da de overraskende vant 0-1 på Old Trafford. Denne triumfen kom kun fire dager etter at de ble slått ut av EFL Cupen på samme bane, i form av et 3-0 tap. Selv om det ble et tre-målstap mot Manchester United i cupen har de i ligaen levert i det defensive spillet. Med kun syv baklengsmål og hele fire rene bur, er de med i toppen av den defensive statistikken. Foran mål har de derimot vært svakere og står med like mange scoringer som baklengsmål, Odsonne Edouard har vært den toneangivende spilleren foran mål og har notert seg for fire av de.

Hodgson har litt å tenke på med tanke på skadelisten. Nathan Ferguson og Eberechi Eze er begge ute med skader, og flere sentrale spillere som Michael Olise, Jeffrey Schlupp, Jefferson Lerma, Naouirou Ahamada, Matheus Franca de Oliveira, Joel Ward og Cheick Doucoure er alle usikre til kampen. Et par av de nevnte spillerne vil mest sannsynlig inkluderes i troppen, men hvem det gjelder er mer usikkert.

Sannsynlig lagoppstilling fra FOTMOB (4-2-3-1)

Sam Johnstone

Nathaniel Clyne – Joachim Andersen – Marc Guehi – Tyrick Mitchell

Will Hughes – Jairo Riedewald

Jordan Ayew – Odsonne Edouard – Jesurun Rak-Sakyi

Jean-Philippe Mateta

Historikk mot CRY i PL:
Seier: 11
Uavgjort: 8
Tap: 5
Totalt: 24
Siste fem oppgjør i PL:
Crystal Palace 0-0 Newcastle 21.01.23
Newcastle 0-0 Crystal Palace 03.09.22
Newcastle 1-0 Crystal Palace 20.04.22
Crystal Palace 1-1 Newcastle 23.10.21
Newcastle 1-2 Crystal Palace 02.02.21
  Sesongen så langt  
Newcastle   Crystal Palace
8. Tabellplass 9.
4 Seier 3
1 Uavgjort 3
3 Tap 2
2.5 Gj.snitt mål per kamp 0.88
1.13 Gj.snitt innsluppet per kamp 0.88
3 Rene bur 4
2.88 Gj.snitt sjanser per match 1.38
0-8 mot SHU Største seier 3-2 mot WOL
3-1 mot BHA Største tap 3-1 mot AVL

You must be logged in to post a comment Login